Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea. Epilog

Astăzi ne-am jucat timp de două ore la Grădiniţa Cuibuşorul Zânelor cu 9 năzdrăvani şi multă plastilină uşoară Daco Art, primită de la magazinul online DacoMag.ro. La ora 11 eram deja în efectiv aproape complet, şi ne-am apucat de lucru. Am început cu câteva lecţii simple, despre flori şi fluturi, şi ne-am obişnuit mânuţele cu plastilina uşoară. Toţi copiii au remarcat cât este de diferită, şi mai ales că nu este nevoie să o încălzeşti, ca în cazul plastilinei clasice.

De fapt, cred ca numele de plastilină i se potriveşte mai mult datorită proprietăţii ei de a fi modelată uşor, altfel este diferită din toate punctele de vedere. Au constatat copiii că trebuie să fii foarte sigur pe tine când alături culorile, căci se lipesc imediat. Floricelele şi fluturaşii ne-au ieşit mai bine decât m-am aşteptat. În schimb Ana m-a încuiat cu o dorinţă Cum fac un cal? Eram pregătită pentru multe vieţuitoare, dar un cal… nu. De fapt nu mi-am închipuit că pe păhărel încape un cal!

Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea

Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea

Părinţii s-au abţinut cu greu să nu se implice. De fapt, au rezistat cam cinci minute, după care au trecut la joacă, cot la cot cu cei mici, căci tentaţia plastilinei era prea mare. Au modelat împreună, mai ales după ce copiii au terminat paharul de decorat, tema impusă la atelierul de astazi.

Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea

Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea

Distracţia cea mai mare a fost la final, când au putut modela ce doresc, folosind câteva modele. Mare succes au avut oamenii de zăpadă, poneii, dar şi o oiţă, plecată acasă cu blana la pachet, căci nu am avut timp s-o terminăm. Au fost şi doi pinguini, unul l-am "ucis" eu. Un mic accident, a sărit din mână şi a ajuns sub tocul de la pantof. Am încercat resuscitarea, apoi am pus frumuşel într-o cutiuţă ingredientele necesare; Ilinca sper că a reuşit acasă să facă un al doilea pinguin.

Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea

Creaţiile copiilor au fost foarte frumoase, dar, ca orice pahar "cu poveste", foarte greu de fotografiat. Am ales să le filmăm, ad-hoc.

Am trecut apoi la acordarea punctelor. De data aceasta a fost mai greu, căci am aplicat strict sistemul de punctaj de pe site. Am reusit să aflăm care au fost cele mai apreciate creaţii.

Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea

Atelierul Nazdravanilor, editia a cincea

Premiile copiilor au fost oferite de Daco Art şi Talente de Năzdrăvani. Au primit o stampila tuşată Motor, cu abtibild 2D, un perforator mic, şi un cupon de 10% reducere în magazinul online. Naz a mai adăugat acestor premii un creion magic, verişor cu el, şi doi magneţi de frigider, turnaţi din ipsos, ce vor fi decoraţi de copii.

Mulţumim încă odată magazinului DacoMag.ro pentru amabilitatea de a ne pune la dispoziţie plastilina pentru joacă şi pentru premiile oferite, precum şi grădiniţei Cuibuşorul Zânelor, pentru găzduire.

DacoArt

Gradinita Cuibusorul Zanelor

Cristina H.
Posted in Evenimente and tagged , , , , , , , .

12 Comments

 1. 1. regrete imposibil de redat în cuvinte pentru ca nu am participat – poate le pot cuprinde în plastilina atât de speciala; of, of, unde era plastilina pe vremea copilariei fiului meu, ca de-a mea copilarie, nu mai are rost sa vorbesc, e deja preistorie…
  2. pot sa te încui ai eu cu o întrebare. ratonii cum se fac? si una si mai întrebatoare: indianul meu ce mai zice(a)?
  3. povestesti prea frumos despre ce a fost ca sa nu fiu îndragostita de aceste aventuri – daca as mai trai o viata, as avea de ales între a fi tu, ca sa am îndemânare si creativitate ca tine sau a fi mereu un copil dintr-o familie care întelege importanta a ceea ce faci tu, ca sa ma duca mama si tata la cluburile tale.
  4. sa ai o seara frumoasa, cred ca esti frânta.

  • 1. cred ca poti sa-ti faci cadou o cutie, sigur de ingropi in nostalgie, si modelezi un pic!
   2. vezi aici un raton. o sa-ol pun langa indian daca imi iese. ps. ce zici ca faci miercuri :)?
   3. nu alege viata mea ;). a doua varianta e mai buna.
   4. intai termin facturile pentru azi, registrul la zi, apoi ma apuc deratonul tau 🙂

   …5. data viitoare sper sa fii in capitala, sa nu mai plangi acasa.

 2. ps. acu mi-a deschis si mie netul pe domnul raton. te rog sa-l faci sa zâmbeasca, bine? ca prea e încruntat si nu se asorteaza cu posesoarea.
  bun, mofturi fac, altceva ce sa mai fac? parca ziceam ca aducem laptop, materiale sa realizam nu-s ce obiect si acu ma întreb daca n-ar fi bine sa lucram si ratonul atunci… cred ca ne arunca masa în cap chelnerii, daca ne vad cu ce ne ocupam noi, fete mari…

  • chelnerii n-au nimic impotriva., atata timp cat nota de plata merge… dar zau ca prefer sa savurez orice aroma de ceai sau cafea, si nu sa modelez :D.

  • Sper ca Eliza s-a distrat, am vazut ca ceainicul i-a placut in mod deosebit.
   Poate decorati un set pentru papusi.

 3. Pingback: Atelierul Nazdrvanilor « Idei pentru mamici si copii

 4. A fost primul nostru atelier si a fost o maxima incantare. Felicitari pt organizarea lui si pentru bucuria adusa copiilor si parintilor deopotriva. Vom mai veni cu siguranta 🙂 Bravooo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente