Pilot Frixon, da sau nu?

De la începutul anului şcolar, singurul lucru cu care Andrei m-a tocat mărut, precum picatura chinezească, a fost pixul asta „magic”. Atât de magic, că toată clasa are, şi e musai, neapărat nevoie să aibă şi el. De obicei sunt contra mişcărilor de val. Dacă toată lumea se aruncă cu capul înainte, nu e un motiv s-o faci şi tu. Pe lângă asta, sunt de părere că, dacă greşeşti, poţi tăia frumos cu o linie orizontală şi scrie alături, mai ales că nu s-a schimbat regula acesta la examene, din câte ştiu. În plus, dacă tot nu poţi şterge, poate îţi dai silinţa să scrii frumos. Nu caligrafic, că şi eu am scris ca o mâţă, dar curat şi îngrijit.

De când am renunţat la caiete tip I, şi am trecut la tip II, Andrei a început să scrie oribil. Dezordonat, în toate direcţiile în care poate bate vântul pe rânduri, şi din ce în ce mai ilizibil. Nu vreau să trec la lecţii de caligrafie, dar trebuia să fac ceva. I-am promis că îi cumpăr minunea asta de pilot frixion, dar vreau să se străduiască să scrie frumos, ca la începutul anului. Copilul fericit, jubilează şi promite marea cu sarea, eu îi dau o şansă… şi cumpăr pixul.

Dacă nu ştiţi, minunea scrie şi şterge perfect.

După o săptămână i l-am confiscat. Schimbări majore nu erau, dar, în schimb, temele durau de două ori mai mult. De ce? Pentru simplul motiv că fiecare literă trebuia ştearsă de câteva ori şi rescrisă. Iar când am văzut şi tema la matematică, re-scrisă în acelaşi stil, am pus punct aventurii cu pilot frixion.

L-am pus sus. Şi va sta acolo până când stiloul clasic va rezolva problemele, iar pilot va veni doar să rezolve mici greseli.

În schimb anul viitor Iris merge la şcoală. Şi am văzut că la clasa I se poartă mai nou minunea de pilot frixion. Ei îi iau sau nu? Sau poate o să înţeleg de ce trebuie musai ca pagina de liniuţe să le aibă pe toate drepte?! Liniuţele sunt un exerciţiu, dacă nu ies drepte şi perfecte, poţi mări numărul de rânduri. Dar de ce nu pot fi şi strâmbe?! Ok, nu trebuie să apară porcuşori, pete de cerneală, dar unde e tragedia daca nu sunt drepte? De ce trebuie să avem pic, pilot frixion, şi să le îndreptăm pe fiecare în parte?!

În încheiere, am bântuit pe site-ul dedicat pixului în cauză. Văd că minunile continuă, şi avem set pentru artişti, cu diferite culori, set de panică (aici recunosc că m-am amuzat), şi set pentru serioşi.

Indrăznesc să întreb, ce părere aveţi despre pixul acesta? Merită banii?

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale școlii and tagged , , .

8 Comments

 1. Mi-a placut postarea despre Pilot Frixion. Eu sunt invatatoare si am acum clasa I. Eu nu le-am dat voie elevilor mei, la clasa sa il aiba. E adevarat ca avantajul este ca sterge bine si poti sa scrii peste ce ai sters, nu se compara cu picul care mi se pare destul de prost… Dar, dezavantajul este ca aluneca mai usor decat stiloul si pentru un incepator in ale caligrafiei nu e indicat sa ii alunece asa usor mana cand scrie pentru ca isi va forma un scris uratel. Solutia, din punctul meu de vedere este: stilou si daca gresim, taiem/sau lasam asa si trecem mai departe! Stiu ca unele colege invatatoare nu sunt de acord cu mine, dar fiecare face cum crede!

  • merci!
   am avut o conversatie de genul, de ce trebuie sa ne stresam atat. replica a fost „trebuie sa arate impecabil pagina cu liniute!” tot n-am inteles de ce…
   cat despre scris cu pixul, am si eu aceeasi parere… cu „pix sau cerneala”

 2. Ne-ai atins unde ne doare…rau :). Si eu rezist eroic de vreo luna la o picatura chinezeaca care ma bate la cap zilnic legat de acest „minunat, nemaiponenit, perfect” pix. A recurs inclusiv la santaje de genul „imi trebuie neaparat, imi cere dna la engleza” (engleza facem in particular). Si nici articolul tau nu m-a convins…. Ghinion!

  • ideea nu e rea, si pe bune ca eu il tin la mine, mai ales cand trebuie sa ma duc sa completez formulare.
   azi as fi dat orice sa fi scris cu el, mai ales la rubrica unde scria „semnati numai in fata ofiterului de la ghiseu”, si eu semnasem deja…
   am rescris tot formularul. gandindu-ma ce fain era sa fi scris cu el, stergeam semnatura, o mai faceam odata…

   si cine il cere? andrei?

  • Da, Andrei il cere.
   Radu inca e la faza „dna. a zis ca n-avem voie cu pix la scoala”. Si, apropo, lui Radu dna nu-i da voie nici cu picul, si nu-l folosim ca ” asa a zis dna.”:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente