Caiete de vacanta

Caiet de Vacanta, Editura AramisNu-mi mai amintesc exact cum sunau temele de vacanţă pe vremea când eram şcolăriţă cu ghiozdan, dar parcă erau ceva de genul … 100 de propoziţii, 100 de probleme…şi lista de lectură. Normal, acum e secolul XXI, activităţile de vacanţă sunt opţionale, iar copiii trebuie stresaţi cât mai puţin. Iar dacă catadicsesc să lucreze în plus, lucrul trebuie să fie o joacă.

S-au inventat aşadar caietele de vacanţă. Păi… da, căci, dacă nu mai găseşti nici almanahul „Şoimii patriei”, iar revistele pentru copii sunt jalnice la capitolul jocuri logice, atunci caietul de vacanţă suplineşte cumva aceste două capitole.

Am plecat cu Andrei la depozit, în căutarea minunatului caiet de vacanţă de la Aramis, pe care doamna ni-l recomandase. În plus, chiar eram curioasă să văd reacţia copilului la cei aproximativ 2000mp de cărţi, căci până acum m-am tot dus singură. Trecem peste „ce răcoare e aici!!”… dar mă bucur că i-a plăcut să stea să răsfoiască, să vadă „ce se mai găseşte”. Şi-a ales, pe lângă listă, o carte cu basme populare româneşti, şi 200 de întrebări despre civilizaţii străvechi.

Revenind la Caietul de vacanţă de la Aramis, pe care l-am dibuit cam greu pe raftul imens, pare o cărticică cu jocuri. Color, cu ilustraţii destul de simpatice, sau cel puţin cât să nu te îngrozească, cum se mai întâmplă, lucrarea este format A4, cu 64 pagini. Aştept cu interes să văd părerea copilului după ce va rezolva din ele. Deocamdată încercăm să trecem peste… dar chiar trebuie…?

  Caiet de Vacanta, Editura Aramis


After School, editura Paralelal 45Pe lângă cel de la Aramis, de data aceasta copilul a mai vrut două, care nu erau chiar caiete de vacanţă, mai mult caiete pentru Timpul Liber. De când a participat la Etapa Naţională la concursurile COMPER, Andrei a devenit mare fan al editurii Paralela 45. La ei la stand a remarcat imediat „culegerea” lui, care i-a amărât tot anul, şi a venit cu ideea să ne uităm dacă nu au şi ei caiete de vacanţă…

Au ceva asemănător, în colecţia After School: un Caiet pentru timpul liber, la matematică, şi În timpul liber cu o poveste!, la limba română. Am văzut că sunt acoperite toate clasele primare şi de gimnaziu, dar nu am stat să văd exact conţinutul la fiecare.

Caietul de matematică are ca autori pe Mihaela Anghelescu, Rodica Buta, Liliana Şandor, Maria Zaharia. Tipar color, pe un format „de vacanţă” (20x26cm, 96p.). Copertă lucioasă, şi realizat cu destulă grijă… important e că a promis copilul că până la toamnă paginile nu vor mai arăta ca acum. Cel de limba română, în acelaşi format, cu 112p., are ca autori pe Camelia Ioana Iovanas, Bianca Sabou, Marinela Scripcariu. Exerciţiile pornesc de la poveştile pe care copiii ar trebui să le cunoască la 8 ani, şi pornesc de la simple transcrieri la exerciţii de vocabular şi compunere.

After School, editura Paralelal 45

Caietele şi-au găsit frumuşel locul în bagajul cu care copiii au plecat la bunici… Aş fi preferat să am ceva mai mult timp să le răsfoiesc, dar recuperez eu cumva. Până atunci, vacanţă plăcută!

Biblioteca Năzdrăvanilor

Info preţ:

elefant.ro
librarie.net
Paralela 45.ro
librarie.net
libris  eMag.ro
Paralela 45.ro
librarie.net  eMag.ro
Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Paralela 45 and tagged , , , , , , , , , , .

12 Comments

 1. Cele 2 caiete de la Paralela 45 le avem si noi ca tema. N-am apucat sa le rasfoim.
  Dar…este clar ca ni le-a dat Doamna de rezolvat si nu din proprie initiativa, evident.
  O sa-mi pot spune o parere abia dupa ce ne vom apuca efectiv de ele ca asa la o rasfoiala este greu de ajuns la o concluzie.

  • chiar sunt curioasa cum vi se par si voua. andrei pe cel de romana a apucat sa se uite un pic, a zis ca e amuzant. mult mai amuzant decat cel din timpul anului 🙂

 2. Am dat si eu pentru Adela comanda la cateva caiete de vacanta (alta editura), la recomandarea d-nei invatatoare … sper sa-mi vina in timp util, mai ales ca deja am primit confirmare ca … deocamdata nu sunt disponibile …

  • ce edituri se mai recomanda?
   probabil cu stocurile e mai greu acum… daca comanda e direct la editura.

 3. Caiete de vacanta…teme ÎN vacanta! Nu mi se pare ok! Sunt cadru didactic, baiatul meu e in febra bacului, dar imi amintesc ce probleme ridicau aceste teme in vacanta! Oriunde plecam in concediu: mare, munte , bunici nu uitam de ele si, sa va spun drept, 3 sferturi din ele erau rezolvate de mine pe filele culegerilor!(pentru ca el nu mai avea timp!) Ce eficienta aveau? Timp pierdut…incercari disperate din partea mea sa-l conving ca e spre binele lui sa lucreze si IN vacanta…NU sunt de acord cu teme de vacanta! Sunt de acord cu lecturi placute lor, care sa le dezvolte gustul pentru citit, pentru a STI ca nu numai PC le e necesar, sa inteleaga ca doar ,,ecranizarea” unei carti nu e suficienta, sa guste frumusetea cuvintelor…Asa ca, VACANTA PLACUTA, dragi parinti si copii!

  • daca ar fi dupa al meu, nu s-ar dezlipi de pc. trebuie sa „vand” cumva ora aia la calculator… si asta e compromisul. nici mie nu-mi placeau temele de vacanta…. dar sper sa nu uitam in vacanta ce-am invatat. cateva jocuri amuzante nu vor strica.
   sper sa avem o vacanta cat mai reusita.

 4. waaw cool cine imi da rezolvarea sau un link unde este rezolvarea caietului de vacanta after school in timpul liber cu alte cuvinte pt cls 6 pls ????:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente