Atelierul Nazdravanilor, la finalul editiei a doua

Am avut emoţii astăzi, recunosc, la Atelierul desfăşurat în Salonul Mare al Ceainăriei GreenTea. Emoţii pentru că nu ştiam cum se vor descurca piticii cu acuarelele. Când pictezi pe hârtie este simplu. Greşeşti, ceri altă foaie, o iei de la capăt. Acum era puţin diferit. Aveam pregătite pentru pitici tablouri din ipsos, iar ei aveau o misiune extem de dificilă. Aceea de a picta fără greşeală. Prima senzaţie a fost că timpul acordat probei este mult prea generos, că vor termina foarte repede. Pensula este un instrument rapid. Dar copiii au înţeles că realizarea unui tablou este o muncă serioasă şi migăloasă. Nu s-au grăbit deloc.

Creatii la Atelierul Nazdravanilor

Au participat copilaşi de la grupa pregătitoare până la clasa a treia. Câţiva participaseră şi ediţia trecută, au fost prezenţi şi doi dintre năzdrăvanii care participă constant la exerciţiile din cadrul Expoziţiei de Talente. Dar marea majoritate au fost copii care au încercat prima dată jocul concurs din cadrul Atelierului. Atât cât am reuşit să stăm şi de vorbă (căci am fost ocupaţi…), ideea le-a plăcut, şi sper să ne jucăm în continuare.

Ne-am distrat şi la tombolă, unde premiile au fost oferite de Editura Gama şi Jucării din lemn. Copiii au fost ocupaţi în tot acest timp cu un desen, din seria "Completează imaginea". Tare aş fi vrut să văd şi eu peştişorii, din păcate au plecat acasă împreună cu copiii. Dar, revenind la tombolă, norocoşii au aflat în drum spre casă de premiul surpriză.

A urmat festivitatea de premiere, în cadrul căreia toţi participanţii au primit un premiu constând din două lucrări oferite de Editura Gama din colecţiile de lectură sau cele cu activităţi, în funcţie de vârsta fiecăruia. S-a adăugat un avion cu elice, de la Jucării din lemn, pe care sper că au avut răbdare să-l monteze afară. Şi, bine-nţeles, toţi participanţii s-au putut lăuda acasă cu creaţia realizată în cadrul evenimentului.

Atelierul Nazdravanilor, editia a doua

Atelierul Nazdravanilor, editia a doua

Atelierul Nazdravanilor, editia a doua

Atelierul Nazdravanilor, editia a doua

Atelierul Nazdravanilor, editia a doua

Atelierul Nazdravanilor, editia a doua

Atelierul Nazdravanilor, editia a doua

Evenimentul a fost organizat de portalul Talente de Năzdrăvani, în colaborare cu:

Atelierull Nazdravanilor

Cristina H.
Posted in Evenimente and tagged , , , , , , , , .

17 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Atelierul Nazdravanilor, la finalul editiei a doua « Talente… de Nazdravani -- Topsy.com

  2. Extraordinar! Ce creatii frumoase am vazut aici! Felicitari nazdravanilor! Imi umplu sufletul de bucurie si mi le imaginez expuse pe peretele alb al salonului, unde nu-i decat o iconita mica, intre tuburi si cabluri pentru oxigen si alte chestii … Tare mult imi plac evenimentele nazdravanilor! Felicitari pentru organizare si multe multumiri colaboratorilor pentru sustinere!

  3. Nota 10 cu felicitari!!! pentru organizatori, sponsori si nu in ultimul rand nazdravanilor si parintilor acestora.
    Toata lumea a contribuit la atmosfera magica din cadrul salonului de la Green Tea.
    Pentru cateva ore, spatiul acela a devenit magic datorita micutilor, care s-au straduit sa realizeze niste picturi cat mai reusite…pupici multi si dulci din partea Theodorei

  4. Felicitari micutilor, organizatorilor si sponsorilor. Atat Laura, cat si noi, parintii ei, am fost foarte incantati de eveniment. Locatia a fost foarte inspirat aleasa si s-a potrivit perfect cu evenimentul. Asteptam cu interes urmatoarea convocare.

  5. Si Amelia s-a simtit bine la atelier. Nu atat de bine ca si data trecuta, pentru ca nu a putut sta cu Bianca la masa, dar speram ca data viitoare va recupera.

    Apreciez organizarea detaliata a evenimentului, pregatirea minutioasa a tuturor pasilor parcursi timp de 2 ore.
    As vrea insa sa mentionez doua aspecte, pe care le-as schimba un pic, daca as putea( aspectele au fost remarcate si data trecuta si acuma)
    1. Mi se pare un pic inechitabila organizarea concursului in acelas mod ptr toate categoriile de varsta. Este clar ca vor castiga mereu cei mai mari, pentru ca sunt mai talentati, au mai multa experienta in ale desenului sau a lucrului manual. Iar cei mai mici, se simt dezavantajati un pic, pentru ca oricat efort ar depune, inca nu pot ajunge la nivelul celor mari( ma refer la un copil de gradinita, fatza de unul de clasa III) . Sunt de acord insa, sa pastram mereu nota competitiei.

    De aceea, m-am gandit, ca poate ar fi o idee ( daca s-ar putea desigur) ca la ateliere sa se imparte copilasii in 2-3 grupuri, in dependenta de varsta. Iar pe urma sa voteze cei mici lucrarile celor mari si invers. Astfel, fiecare grup de varsta va avea cate un castigator.

    2. Al doilea aspect ar fi numararea voturilor. Sunt sigura ca absolut toata lumea are incredere in corectitudinea si onestitatea organizatorilor. Dar am remarcat ca atunci pe loc, toti copiii sunt nerabdatori sa afle cate voturi au acumulat, fie ele putine sau multe. Deja, pe urma, trece euforia si nu aspectul nu mai e asa interesant.
    Mi s-ar parea o idee frumoasa, sa se numere voturile impreuna cu ei, interactiv cumva ( cu o tabla pe care sa fie numele fiecaruia si pe care se noteaza voturile, in timp ce ei insisi numara toti impreuna, pe rand la fiecare copil). Astfel, fiecare copil va vedea pe loc, cate puncte a acumulat el si colegul pe care l-a votat, precum si lucrarile castigatoare.

    In rest, la cat mai multe ateliere si in continuare, mereu tot mai interesante!!

    • Da, stiu ca Amelia a fost un pic necajita, dar Bianca era mai mititica… a pictat la masuta de cinci anisori…

      Incerc sa va raspund.
      1. Diferenta de varsta nu era foarte mare, acum am avut de la 6 la 9 ani. Surprinzator, cei de pe „podium” au avut 7 ani. Voi incerca pe viitor sa micsorez intervalul de varsta, atat cat va fi posibil. Dar acum marea majoritate au fost 6-7 ani, 8 la grupa pregatitoare, 7 clasa intai. Patru fetite au fost clasa a treia, si una clasa a doua. Cred ca am reusit de data aceasta sa mentin intervalul.

      2. Ar fi frumos, din pacate ar insemna foarte mult timp, si cred ca i-ati vazut ca nu prea mai au rabdare. Iar un clasament „vizibil” ar crea frustrari pentru cei clasati ultimii. De aceea anunt intai premiile de participare, apoi primiii clasati, fara alte punctaje. Pleci mult mai fericit acasa cu un premiu de participare, decat sa stii ca ai iesit ultimul… As fi vrut sa pot trimite pe mail ca si data trecuta, imaginea cu punctajele, din pacate s-au lipit intre ele, s-au udat si a fost imposibil sa le recuperez intregi.

      Pentru viitoare activitati ideile exista, sa vedem doar cum le punem in practica.

  6. In numele nazdravanului Maximilian, va felicit pe toti si va multumesc pentru incantatoarea zi de atelier. Maximilian a participat prima data si este mandru de opera lui. Lucrarea va primi un loc de cinste acasa, pe perete.

    Ne dorim cat mai multe initiative similare si nu incetam sa ne gandim cat de frumosi sunt copiii nostri, cat de frumos comunica si se joaca impreuna chiar daca nu se cunosc!Ne-ati aratat Sambata cat de mult putem invata de la copiii nostri.
    FELICITARI

    Cu drag, mama lui Max

    • Baietii m-au uimit si pe mine, nu se cunosteau, dar la final erau cei mai buni prieteni. Iar la masa lor s-a lucrat in echipa, mereu veneau cu idei, sugestii, pentru impodobirea creatiilor.
      Incercati exercitiul si acasa 😉

  7. Pingback: Atelierul Nazdravanilor | Lila

  8. Pingback: Ceainaria Green Tea » DanDragomir.biz: stiri online

  9. Pingback: Recomandarile zilei - 23-11-2010 | Blogatu

  10. Pingback: Eveniment pentru copii

  11. Pingback: Atelierul Nazdravanilor | Bistro Lila

  12. Pingback: Atelierul Nazdravanilor, editia a unsprezecea - epilog | Talente de Năzdrăvani

  13. Pingback: Atelierul Nazdravanilor - editia a zecea (epilog) | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente