Carte de colorat: Continua desenul!, Editura Gama

Carte de colorat, Continua desenul, Editura Gama

Ce carte au ales ieri copiii mei dintr-un teanc mai măricel… o carte de colorat! Prima mea reacţie la o carte de colorat este „mai bine altă dată”, prefer cărţile cu exerciţii, care folosesc opţional activitatea de colorat… Dar aceasta din fericire era altfel. Desenele sunt realizate parţial, iar copiii trebuie să le continue.

Mi-a plăcut mult şi grafica. Ilustraţiile, aparţinând lui Nicolae Toniţa, nu sunt nici abstracte, nici colţuroase, şi nici prea complicate pentru copiii preşcolari. Cartea are format mare, 200×297 cm, puţin mai îngustă decât o coală A4. Hârtia este mată, potrivită pentru creioane simple sau cerate, nu pentru carioci. 80 de pagini pun la încercare imaginaţia copiilor de a completa un desen, dar li se dă o mână de ajutor: două versuri însoţesc fiecare desen şi dau sugestii referitoare la elementele lipsă.

Mi-a fost greu să aleg câteva pagini drept exemplu, dar una mi-a atras atenţia în mod deosebit. Desenarea feţelor umane. Paginile, aşezate pereche, solicită întâi elementele feţei, apoi conturul exterior. Încă nu i-am convins să rezolve exerciţiul, deşi cred că i-ar ajuta foarte mult să evolueze de la căpşoarele în formă de cerculeţ, cu ochişori sub formă de buline.

Carte de colorat, Continua desenul, Editura Gama

Carte de colorat, Continua desenul, Editura Gama

Ei au ales altă pagină… O îngheţată. Parcă erau în faţa vitrinei… punem şi cu cacao… şi cu vanilie… şi cu fructe de pădure… şi să aibă şi bucăţele de ciocolată! Irisuca a pictat unghiile, deşi m-am cam îngrozit ce culoare a ales pentru ojă. Iar Andrei… mi-a explicat că mâna este neagră pentru că are o mănuşă… La Iris apar şi niste norişori zâmbitori, pentru că îngheţata este mâncată afară. Am scanat şi printat pagina în două exemplare, aşa au putut şi să coloreze cu cariocile.

Inghetata

Inghetata

Lucrarea face parte din Colecţia Carte de colorat cu 80 de pagini, alături de alte cinci lucrări. La realizarea ei au mai contribuit: editor – Diana Mocanu, redactor – Ana-Maria Tăbârcă, art director – Ella Nicuţă.

Info preţ: magazinul Editurii Gama, elefant.ro, eMAG.roBiblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama and tagged , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente