Oua de Paste

Poate că cel mai atractiv obiect de sărbători sunt ouăle de Paşte. Încă îmi amintesc cum priveam cu ciudă vecinele care s-au străduit să decoreze ouăle cu frunze de leuştean… şi pe mama, exasperată că o încurcam prin bucătărie (când ea avea atâta treabă), cu pretenţiile mele de a lega ouăle cu frunze, într-un ciorap, să avem şi noi ouă speciale. Acum… există abţipilduri pentru ouă, tot felul de foi şi foiţe colorate, pentru a avea ouăle 😉 … mai de soi ca ale vecinilor :D.

Dar nimic nu se compară cu ceea ce reuşeşti să faci cu propriile mânuţe. Nu trebuie să fii artist la încondeiat ouă, trebuie doar s-o faci cu plăcere. Şi noi ne-am dat silinţa să realizăm câteva. Pentru că nu intenţionam să le şi mâncăm, le-am golit de conţinut. Cu un ac am perforat coaja, apoi cu o seringă am scos albusul şi gălbenuşul. Iar pentru a picta mai uşor, am ţinut oul înfipt într-un băţ de bambus. Lucraţi cu mare grijă, să nu le spargeţi.

Pentru început, le-am pictat pe toate cu acuarele. E nevoie de acuarele la borcănaş, pastă, nu cele clasice. Şi nu adăugaţi apă. După ce s-au uscat, am avut mai multe variante de decor.

– Model pictat. Fie că este o floricică, un fluturaş, sau un model abstract, este de ajutor trasarea cu un creion a modelului ce va fi pictat. Sau… aşa cum a procedat Andreiul meu, cu oul albastru: iei pensula şi te laşi condus de inspiraţie. Irisuca a vrut un fluture şi o floare. Şi încă mă minunez că nu a spart oul, la cât de concentrată îl ţinea în mânuţă.

Ou de Paste pictat Ou de Paste pictat

Ou de Paste pictatOu de Paste pictat

– Modele decorate cu hârtie răsucită (quilling [detalii]). Trebuie să recunosc că îmi plac cel mai mult. Dacă n-ar fi atât de migăloase, aş face un coş întreg, să văd cum mor de ciudă babele din sat :D. Am adăugat şi câteva floricele din hârtie creponată mototolită [detalii]. Fundiţa din vârf este din rafie decorativă.

Ou de Paste decorat prin quillingOu de Paste decorat prin quillingOu de Paste decorat prin quilling

Bine că le-am scos conţinutul, că sigur nu as avea inimă să le ciocnesc!

Alte exemple la Atelierul de creaţie

 

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , , , .

10 Comments

  1. chiar cautam idei pentru ouale de paste
    noi am inceput un fel de traditie in familie….ascundem ouale prin curte/casa (daca afara e friggggg) si cei mici pleaca la cules de oua cu cosulete in manute….sunt asa haiosi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente