Oua de Paste din ipsos

Acum câteva săptămâni Andreiul meu a realizat la şcoală un ou încondeiat, pe o matriţă confecţiontă din ipsos. Materialele au fost achiziţionate, nu pregătite, aşa că, după admirarea "operei", am trecut la căutat pe net matriţa în cauză. Era un proiect mult prea frumos pentru a rata ocazia de a lucra acasă.

Într-un final am găsit-o, şi ne-am apucat de lucru.

Materiale necesare:

  • matriţă pentru turnat ouă, disponibilă aici, sau aici.
  • ipsos alb pentru modelaj
  • acuarele

În primul rând, trebuie să pregătiţi ipsosul. Este recomandabil să aveţi un vas cu pereţi moi, pentru a-i putea îndoi şi curăţa ipsosul rămas, după uscare. Indicaţiile spun o măsură de apă la două măsuri de ipsos, dar este mult şi se întăreşte prea repede. 1,5 măsuri de ipsos este suficient, chiar dacă va dura un pic mai mult să se întărească. Se va mula mult mai bine pe matriţă. Turnaţi ipsosul cu ajutorul unei linguri, şi încercaţi să nu depăşiţi marginile. Dacă doriţi, în acest moment puteţi să montaţi şi o agăţătoare din aţă, pentru a putea fi afişate pe un panou. După ce le scoateţi din matriţă, curăţaţi marginile inestetice cu un cuţit, înainte sa se întărească complet.

Oua de Paste turnate din ipsos

Lăsaţi modelele să se usuce, apoi pictaţi cu grijă. Noi ne-am străduit toată după-amiaza, într-un atelier de pictură improvizat ad-hoc. Andrei era nerăbdător să încerce şi alte modele, căci la şcoală fiecare copil a primit unul singur, iar Iris voia şi ea neapărat să aibă un ou al ei. Mai avem încă de lucrat la capitolul răbdare… la exerciţii cu pensulele foarte subţiri… dar iată ce-a ieşit:

Oua de Paste turnate din ipsos

Pentru decor am folosit acuarele metalizate. Şi oul de la şcoală strălucea, l-am întrebat pe Andrei dacă au avut culori speciale… răspunsul a fost altul. După ce au pictat, au pulverizat fixativ peste ele.

Oua de Paste turnate din ipsos

Articol realizat cu sprijinul „Art & Hobby Creativ”: 
Art & Hobby Creativ

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Jocuri și jucării, Proiecte de Paști and tagged , , , , , , , , , , , .

10 Comments

  1. Azi am turnat si eu aceste modele. Eu am folosit aracet amestecat cu diferite culori de la zugaveala si pe urma le-am dat cu lac inclor pt lemn.

    • aracet? trebuia amestecat si cu aracet? si nu s-a lipit de matrita?
      la mine scria sa adaug doar apa…
      e drept ca se sparg… le salveaza aracetul?

  2. Am învatat foarte multe din acest articol! Felicitari! Chiar daca scriu acest mesaj înainte de Craciun, zicala spune „Fa-ti iarna car, si vara sanie!” nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente