Bucharest Science Festival 2019

Mai e un pic și Festivalul de Știință își deschide porțile. Din păcate pentru mine, anul acesta festivalul va fi în familie… nu și la școală, căci copiii mei sunt prea mici pentru programele propuse. Aș fi riscat poate cu ei la fabrica de margarină Linco, unde am fost cu seria trecută (am povestit aici), însă nu am nicio șansă de a-i ține măcar grupați, darăminte în ordine. Iar fără mine… e dezastru. Și la fabrică ne-au împărțit pe grupuri mici :(. Asta e, mai așteptăm, mai creștem, mai învățăm să mergem ordonat și vom pleca. Culmea e că unul din puștii argint-viu chiar m-a întrebat, într-unul din rarele momente în doi, dacă vom face și excursii. 

Dar, dacă aveți copii mai mari, sunteți din București, Timișoara, Adjud sau Râșnov, nu ratați evenimentele pregătite pentru copii. Sunt foarte multe, interesante, atât pentru copii mai mari cât și mai mici. Unele sunt pentru liceeni, dar și pentru gimnaziu. Nu am studiat pe site evenimentele decât în capitală, unde mă interesa, am zărit cu coada ochiului ceva cu ZOO-Timișoara, dar am făcut o mică listă de recomandări:

  • Experimente cosmice în sala de clasă, cu programare (aici).
  • Vizite în locații diverse, pentru a înțelege „cum funcționează lucrurile”. La Linco am fost, mi-aș fi dorit să merg la Rock FM, dar e pentru copii mari. Iris îmi spune că de la ea din clasă nu prea sunt „genul”, așa că poate nu vor… sau poate acceptă și grupuri mai mici…
  •  La categoria „Conferințe“ aveți câteva recomandări interesante despre educația pentru sănătate, energia viitorului, Pământul văzut din spațiu, vaccinurile și multe altele. Se desfășoară central, la Librăria Humanitas Cișmigiu, Cărturești Verona, dar și Centrul Ceh, Observatorul Astronomic, mai ales cele despre explorarea spațiului.

Pentru că nu aș vrea ca acest început de toamnă „științific” să treacă neobservat printre piticii mei, încă mă gândesc în ce mod ar fi posibil să organizăm un mic eveniment cu părinții în care să le arătăm celor mici câteva experimente simple: vulcanul cu bicarbonat și oțet, topirea, evaporarea și condensarea apei, ceva cu și despre magneți, electricitate, oglinzi… Nu am pus încă pe hârtie, însă nu e imposibil dacă reușesc să recuperez măcar câteva ore de somn, căci 25 de personalități proaspăt ieșite din grădiniță te cam pun pe butuci, cel puțin din punct de vedere creativ. Noroc tot cu ei că reușesc să mă surprindă exact când mă aștept mai puțin.

De exemplu, că tot vorbim despre cucerirea spațiului și culmile științei, am rămas fără curent în clasă. Când te duci pregătit să faci ceva și constați că nu mai ai nimic, dar nimic la dispoziție decât orice nu are nevoie de curent, respiri, treci de momentul de panică și improvizezi. În 10 minute n-am avut altă idee decât să fac cu markerul pe o coală albă niște puncte, să le cer să le unească în toate variantele posibile și să coloreze forma obținută. Am încercat să colorăm într-o singură direcție, să ținem corect creionul. Rechinul m-a dat pe spate. E doar un semn că trebuie să mă gândesc și mai bine la provocări…!

Cristina H.
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente