Mali, fetita noastra

Daa… de azi mai am o fetiţa! Hamsteriţa noastră şi-a luat în primire căsuţa de dimineaţă. Şi… o cheamă Mali. Este rezultatul a două ore de certuri şi lupte. Dar am rămas fermă pe poziţie, şi fiecare a ales o silabă. Iris pentru că e prima sărbătorită, Andrei al doilea.

Copiii nu mai aveau răbdare, şi, s-o spunem pe-aia dreaptă, nici eu. De o lună cautăm, ne documentăm, Iris deja făcea AMR până la ziua ei şi îmi reamintea că nu a sosit cadoul, aşa că, gata, m-am trezit cu noaptea în cap, am dus copilul la grădi şi am plecat la Mihnea, să o iau pe Mali. O alesem doar din poze, şi abia aşteptam s-o văd. I-am cunoscut şi părinţii :), şi am luat-o de lângă frăţiorii ei. Era singura portocalie, şi nouă ne-a plăcut tare tare mult. Pe metrou a fost foarte agitată, aşa că mi-am făcut curaj şi am ţinut mâna în cutie. S-a încălzit, s-a linişit şi a adormit. Am adus-o acasă şi i-am dat drumul în cuşcă. S-a îngropat repede în talaş, apoi a scos capul şi a explorat cuşca. Pe roată nu s-a suit, în schimb mare succes a avut cartonul de la hârtia igienică.

A venit Andrei de la şcoală… a aruncat ghiozdanul şi a năvălit lângă cuşcă. Mali abia adormise, dar ţi-ai găsit… a vrut musai s-o vadă. El, care de obicei nu pune mâna pe animale, a reuşit s-o atingă. Cu chiu cu vai a stat să i se urce pe mână. După-amiază i-am construit din cuburi un castel-labirint.

Iris a stat la grădi ca pe jar. Cum am intrat în clasă a sărit de la măsuţă: A venit? A venit? Aproape că a alergat acasă, s-o vadă, s-o atingă. S-au dus pe apa sâmbetei zilele de instructaj, cum o lăsăm în cuşcă să se obişnuiască… ţi-ai găsit. Noroc cu castelul de cuburi, că putem să ne jucăm cu ea. Îi construim labirinturi noi. I-am lăsat la îndemână câteva alune şi seminţe, şi am avut plăcerea să o vedem ronţăind. Iris cred că nu se mai ridică de lângă ea… E aşa micuţă!!

A urcat pe roată, şi era cam derutată… în schimb Iris, lângă ea, "alerga" să-i arate mişcarea…

Va împlini două luni chiar de ziua Irisucăi. Şi eu trebuie să mă pregătesc de două torturi…

Mali, hamsterul nostruMali, hamsterul nostruMali, hamsterul nostru

PS: Normal, Mali ne-a lăsat şi două amintiri mici în timpul jocului. Mamiii, a făcut kk!! Şi? E hamsterul meu? S-au conformat copii, au luat hârtie igienică, au dus kk la toaletă. Probabil curăţenia în cuşca pe mine pică, dar măcar la joacă se descurcă ei.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Animăluțele de casă and tagged .

12 Comments

    • pai… update… s-a dat pe roata toata noaptea, ca am scos-o din camera si am mutat-o pe hol, sa putem dormi. acum doarme bine-merci, precum bebelusii aia care urla toata noapte si dimineata sunt ingerasi. pe la vreo 12 azi-noapte, inainte sa o mutam, i-am facut un filmulet

  1. La multi ani,Iris! Sa fii sanatoasa si frumoasa,sa o asculti pe mami si sa faci multe -multe proiecte cu mami care are idei foarte frumoase si educative 🙂 !
    Pupici de la pitici voinici :)!!!

    • Pe 17 sarbatorim amandoua fetele, mai avem un pic. Pana atunci ne tot repeta ca ea nu are 6 ani, inca mai are 5!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente