Martisor „cap de fetita”

Aşteptau de ceva vreme pe listă, şi am avut în sfârşit timp de ele. Iniţial când am cumpărat pălărioarele îmi propusesem să fie un cap de fetiţă şi unul de băieţel. Dar… când le-am terminat, Irisuca mea a spus că şi "băieţelul" e o fetiţă, dar tunsă mai scurt. Eu nu m-am îndurat să-l mai retuşez, aşa că au rămas fetiţe. Dacă cea cu codiţe era blondă, le-aş fi spus Maria-Mirabela.

Martisoare din bile de polistirenMateriale necesare:

  • bila de polistiren şi o pălărioară pe măsură
  • ochişori mobili
  • o pietricică pentru guriţă
  • un fir chenille
  • bumbac colorat pentru codiţe
  • ac şi aţă
  • aracet, foarfecă
  • şnur de mărţişor

Întâi de toate am lipit ochişorii şi guriţa pe bila de polistiren. Dacă nu aveţi materialele, le puteţi desena. Am confecţionat un guleraş, răsucind firul chenille pe un creion, apoi dându-i o formă de inel. Guleraşul se poate realiza şi dintr-o panglică încreţită, sau orice alt material. Teoretic ar fi trebuit să stea lipit de bila de polistiren, dar, pentru mai multă siguranţă, l-am cusut. Dacă tot am folosit acul şi aţa, am cusut şi codiţele, deşi păreau destul de bine lipite, şi am trecut acul şi prin pălărie, pentru a putea lega mai uşor şnurul de mărţişor.

Cu un adeziv foarte bun la îndemână, un copil poate realiza cu uşurinţă proiectul. Altfel, dacă este nevoie de ac şi aţă, are puţină nevoie de ajutor, mai ales dacă este preşcolar.

Martisoare din bile de polistirenMartisoare din bile de polistiren

Spor la lucru şi distracţie plăcută!

Alte modele la Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Mărțișoare and tagged , , , , , , , , , .

3 Comments

  1. Dragii nostri, fara a avea pretentia de a face in vreun fel concurenta la tot ce faceti voi aici, creatii si concursuri, am lansat si noi o modesta provocare mamicilor si piticilor. Un concurs – provocare pentru martisoare confectionate de mamici impreuna cu copiii. Va trimitem si voua o invitatie, cu tot dragul, pentru participare si de ce nu, sustinere macar morala. Va multumim si va asteptam aici: http://copiisimamici.blogspot.com/2011/02/concurs-de-martisoare.html

    • mult succes cu concursul!
      ori am citit eu un pic printre randuri… ori nu apar pe nicaieri premiile?

      v-am dat un share pe FB. cred ca ar fi incorect sa participam, chiar daca bricolam la greu martisoare 🙂

  2. Multumim pentru sustinere si incurajare din toata inima. Premiile constau deocamdata in diplome personalizate, dar se pare ca apar si sponsorii care ne sustin pe parcurs. Vom face up-date in functie de ce se va mai intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente