Oare cat sa fie ceasul? Editura Gama

Oare cat sa fie ceasul? Editura Gama

Cât e ceasul, mami?

Cât înseamnă cinci minute?

Vine buni cealaltă ieri pe la noi?

Am fost mâine în parc…

Şi nu sunt decât câteva din întrebările pe care piticii le pun. Noţiunea de timp, de scurgere a „timpului” se formează încet, iar când devin conştienţi de existenţa acestuia începe acea perioadă „minunată” în care trebuie să rezişti avalanşei de întrebări. Şi… trebuie să găseşti soluţii pentru a explica.

O variantă de răspuns este oferită de Editura Gama, în Oare cât să fie ceasul? Cartea combina o poveste cu un instrument educativ. Putem astfel urmări cum decurge o zi din viaţa ursuleţului Mor-Mor, şi la ce oră se petrec principalele momente din viaţa oricărui copil preşcolar. Cartea are şi răspunsurile corecte, pe ultima copertă.

Povestea realizată în versuri conţine şapte episoade: deşteptarea (7:30), înviorarea (8:00), micul dejun (8:20), jocul la grădiniţă (10:15), drumul spre casă (16:00), sosirea tatălui acasă (16:45), toaleta de seară (21:30). E drept că sunt momentele ideale, în lumea nebună în care trăim timpul are cu totul alte repere. Ce am simţit că ar trebui inclus este momentul prânzului, care este destul de fix pentru mai toţi copiii.

Cartea are 8 file cartonate, 19×27 cm, caşerate cu hârtie lucioasă, şi cu decupaj pentru a potrivi ceasul. Limbile ceasului sunt moi, realizate din acetofan colorat şi prinse cu o capsă, nu sunt de plastic rigid şi nu se rup dacă sunt îndoite.

Cartea în schimb a fost sursă de inspiraţie pentru proba săptămânii viitoare

Oare cat sa fie ceasul? Editura Gama

Oare cat sa fie ceasul? Editura Gama

Info preţ: Libraria Editurii Gama

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente