De sezon: copiii fac compot

Borcan de compot. Colaj

Ce ar fi vara dacă nu s-ar face conserve în casă? Căci nu te poţi numi gospodină adevărată dacă nu umpli cămara cu borcane de murături, sticle cu suc de roşii, şi borcănele de compot pentru la iarnă. Ok… nu sunt gospodină, dar am noroc că este mama. Şi că am maşină… Mi-aş dori să ştiu, măcar să pun murături, dar ce să fac!? M-am resemnat, nu mă pot pricepe chiar la toate, iar la cratiţă sunt antitalent. Şi cum oricum mamei îi ies foarte bune, nu mi-am mai bătut capul cu ele până acum.

În schimb am o variantă de făcut compot, dar de către copii. Şi ca exemplu, un colaj de-al Irisucăi de la grădiniţă: borcanul cu compot. Pentru preparare, se foloseşte următoarea reţetă:

 • Se iau fructele, gata desenate, sau se desenează, dacă copiii sunt mai măricei. Se colorează şi se decupează cu grijă.
 • Se ia apoi un borcan de compot, sau se desenează, suficient de încăpător, şi se lipesc cu grijă frunctele, astfel încât să încapă cât mai multe. Pot fi suprapuse, şi, atenţie, se decupează părţile care nu "se văd".

Materiale necesare:

 • forfecuţă, lipici
 • creioane colorate, carioci sau acuarele
 • coli albe de hârtie pentru desen, sau o imprimantă pentru şabloane.

Şabloanele nu sunt exact cele din model, dar sper să fie suficient de atractive.

Şi cu aceasta, spor la lucru! …şi poftă bună! 😀

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cu si despre nazdravanii mei, Proiecte de toamnă and tagged , , , , , , , , , , .

21 Comments

 1. Buna ziua

  Sunt mama unui baietel de 5 ani si doresc sa va felicit pentru acest site imi este de un real ajutor pentru ca nu am pregatire in domeniu insa doresc sa fac diverse activitati cu copilul.
  Felicitari si pot spune „Multumesc ca existati” si aveti astefel de initiative de apune la indemana sabloanele necesare

  Mult succes in continuare.

 2. am printat si noi sabloanele date de tine si acum Daria isi face de lucru cu fructele 🙂 (azi nu merge la gradi’ asa ca nu vreau sa se plictiseasca acasa….mersi pentru idei 😉 )

 3. Pingback: Fructe de borcan :) « pitici dar voinici

 4. buna
  am facut si noi proiectul si iata ce a iesit http://piticidarvoinici.wordpress.com/2011/10/10/fructe-de-borcan/

  multumim ca nu ne lasi sa lenevim si ne pui imaginatia la lucru, uneori e nevoie de un imbold ca sa ne urnim, alteori ca sa facem ceva cand suntem bolnaviori dar mai avem inca un pic de energie 🙂

  site-ul tau este superb; mereu gasesti ceva de facut, ceva care stimuleaza imaginatia si dezvolta inteligenta 🙂
  cand se vor simti mai bine cei mici vom incerca si ceva mai complicat….avem de unde alege
  multumim inca o data 🙂

  tony,mami a doi pitici nazdravani

  • sunt convinsa ca ai multe idei in tolba 😉
   eu sper ca maine va merge la gradi’ pentru ca se pare ca vorba doar de raguseala (mancase un iaurt cam rece cand noi nu eram acasa si seara am gasit-o ragusita rau de tot, tusea….) azi e relativ in forma (desi s-a cam trezit noaptea sa bea apa si e cam obosita)

   oricum, revenind la site-ul tau: sunt convinsa ca mai gasesti cel putin 10 idei pentru proiecte de toamna (ca sa nu zic mai multe :))) )

 5. Pingback: A venit toamna…. | Pitici, dar Voinici

 6. Pingback: Borcanul cu compot | Gr?dini?a Flutura?ilor Talenta?i

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente