Oraselul Lenes – sezon nou de distractie

Oraselul-Lenes_1

Sâmbăta trecută năzdrăvanii mei au avut parte de o distracţie pe cinste la petrecerea organizată de Boomerang în centrul capitalei cu ocazia lansării în premieră în România a celei mai noi serii din Orăşelul Leneş, un serial de desene animate care se ambiţionează să facă ocolul Pământului în cel mai sănător mod cu putinţă, încurajând copiii să mănânce sănătos.

Personal nu am văzut niciun episod (primul a fost cel care a avut premiera pe 2 septembrie la ora 13:45, la postul de televiziune pentru copii Boomerang, şi pe care am avut surpriza să îl primim pe cd la eveniment). Am primit invitaţia de la Mămica Urbană, am întrebat copiii dacă ştiu despre ce este vorba şi dacă vor să participăm, şi s-a votat instant programul nostru de sâmbătă. Serialul este mai mult pentru preşcolari, ai mei sunt un pic peste targetul de vârstă, iar la Andrei s-a simţit cel mai bine. Pentru el, dar şi pentru Iris, ideea personajelor costumate este deja depăşită. (Sper totuşi că, dacă printr-o minune voi reuşi să-i duc la DisneyLand, să trecem peste acest lucru…) În schimb petrecerea pregătită şi animatorii au fost la înălţime, şi n-am ştiut pe parcursul celor trei ore că am copii. Iris a intrat în jocul mascotelor, iar Andrei a profitat la maxim de toate jocurile aduse (piscina cu bile, pista de bowling, fussball, baschet etc.). Abia i-am putut lua de acolo.

În acest timp, nutriţionistul Luiza Pirvu a încercat, un pic cam fără succes, să pornească o discuţie cu părinţii. Ar fi avut cred mai mult succes cu un microfon la îndemână, căci doar prin viu grai i-a fost imposibil să acopere balamucul de la petrecerea copiilor :). Din discuţie am prins frânturi, căci sincer am trecut demult de cei 0-3 ani în discuţie. Ce mi-a plăcut e că nu mergea pe variante radicale, ci pe scheme personalizate fiecărei familii, pe care fiecare să şi le permită. Că a adopta poziţii extremiste în nutriţie, pornind de la aberaţii de timp şi cantitate privind alăptatul, apoi alimentaţie bio &co, nu este o variantă tocmai sănătoasă. Mi-ar fi plăcut să o ascult mai mult, dar, cum spuneam… nu prea s-a putut. Personal nu mi-am bătut eu capul cu meniuri şi gramaje. Mergeam lunar la pediatrul copiilor, care îmi făcea, în funcţie de anotimp, câteva scheme cu variante pe care trebuia să le alternez. Părinţii de azi au cam dat în paranoia, trăiesc pe net, ce e pe net e perfect, iar medicii au făcut o şcoală doar ca să se tâmpească şi să ne omoare copiii. Eu prefer să intru în cabinet cu încredere, şi să-l las pe omul acela să decidă. I-am acordat încredere 10 ani, nu mă voi deştepta eu peste noapte.

V-aş povesti mai multe despre serial, dar cum am văzut doar un episod, nu mă consider obiectivă. Aveţi mai jos comunicatul de presă, care va răspunde la toate întrebările.

PS. M-am bucurat sa le revad dupa o vara pe aproape toate fetele din gasca. Iar pe viitor propun sa avem ecusoane, sa ne (re)cunoastem mai usor.
PPS. Multumim Boomerang pentru surprizele din cadou, chiar daca noi am depasit vârsta, ele vor aduce bucurie altor copii.


VIATA SANATOASA PENTRU FAMILII SI COPII

Cel de-al treilea sezon al serialului Orăşelul Leneş are premiera în România.

Creat de sportivul islandez Magnus Scheving, care este şi personaj principal, serialul urmăreşte aventurile supereroului Sportacus, ale ?tefaniei, fetiţa cu părul roz, şi ale leneşului Robie Putrezitul, alături de amuzanţii locuitori din Orăşelul Leneş. Peripeţiile lor îi distrează pe copii şi îi inspiră să mănânce sănătos, să facă mişcare şi să danseze.

În cele 13 episoade difuzate acum în premieră, Sportacus va avea un costum, gadget-uri şi vehicule noi, create de designerii studiourilor IronHead, care au realizat şi costumele pentru filmele Batman, Cei 4 fantastici, sau Omul de oţel. La rândul ei, ?tefania îi va învăţa pe copii noi paşi de dans şi îi va încuraja să fie activi. În noua serie, o importanţă deosebită va fi acordată bomboanelor sportive (fructe şi legume) şi efectelor benefice ale acestora, iar copiii vor putea vedea gadget-uri noi şi interesante, menite să promoveze activităţile fizice.

Orăşelul Leneş este urmărit de părinţi şi copii din 172 de ţări, în 30 de limbi, şi a câştigat nenumărate premii internaţionale, printre care şi prestigiosul BAFTA. Creatorul său, Magnus Scheving, a iniţiat în toată lumea campanii pentru un mod de viaţă echilibrat, şi a colaborat chiar cu Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, pentru proiectul “Let’s Move” (Să facem mişcare), menit să-i încurajeze pe preşcolarii americani să facă mişcare şi să mănânce sănătos.

Poate copiii nu înţeleg cât de importantă este activitatea fizică, dar dacă vă vor vedea că faceţi mişcare cu plăcere, vor vrea să vi se alăture. Activităţile nu trebuie să fie scumpe, obositoare sau să se transforme într-o corvoadă. Regula de bază este creativitatea: folosiţi-vă imaginaţia şi faceţi mişcare – veţi observa cu surprindere cât de bine vă veţi distra, spune Magnus Scheving.

Sfaturile lui Sportacus:

  • Lui Sportacus îi place să inventeze mici evenimente săptămânale, cum ar fi Lunea pepenelui sau Duminica bananei.
  • Sportacus taie fructele şi legumele în bucăţele de o înghiţitură şi le dă nume amuzante, precum bărcuţe de mere, sau vapoare de portocale.
  • Lui Sportacus îi place să cultive el însuşi bomboanele sportive (fructe şi legume). De exemplu, ro?iile pot fi crescute ?i în mici ghivece în casă, atunci când nu ave?i o grădină. (Mai multe sfaturi pe www.Boomerang-tv.ro).

Despre Orăşelul Leneş

  • Fost campion la gimnastică aerobică, Magnus Scheving a câştigat Campionatul European în 1994 şi 1995, precum şi medalia de bronz la Campionatul Mondial de Gimnastică Aerobică din 1994. Pe lângă multe alte titluri, Magnus a câştigat Campionatul ?ărilor Nordice şi deţine şase medalii de campion al Islandei. În 1995 a fost votat atletul anului în Islanda, ţara sa natală.
  • Programul filmărilor la Orăşelul Leneş este foarte solicitant pentru actori. Magnus spune că recordul său este de 3.000 de sărituri într-o singură zi!
  • Orăşelul Leneş este singurul brand global de divertisment dedicat sănătăţii copiilor. Orăşelul Leneş şi personajul principal, Sportacus, au lansat iniţiative menite să schimbe în bine modul de viaţă al copiilor în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Norvegia, Mexic, Islanda şi Bulgaria.
  • Magnus Scheving a lansat conceptul Orăşelul Leneş în 1995, când a publicat în Islanda o carte pentru copii. Brandul cuprinde acum serialul TV, spectacole live, muzică, jocuri, radio, retail şi programe pentru comunităţi.

***

 Orăşelul Leneş, unul dintre cele mai importante şi respectate branduri de divertisment pentru copii, înglobează un serial de televiziune premiat, spectacole live, evenimente sportive, publicaţii şi multe altele, care promovează, într-un mod amuzant şi captivant, obiceiuri sănătoase de viaţă în rândul preşcolarilor. Creat de fostul atlet islandez Magnus Scheving, serialul este urmărit în peste 500 de milioane de locuinţe din 170 de ţări, în 30 de limbi. Orăşelul Leneş colaborează cu agenţii guvernamentale din întreaga lume pentru a dezvolta programe cu impact pe termen lung dedicate promovării unui stil de viaţă sănătos.

Boomerang difuzează desene animate îndrăgite de întreaga familie, precum serialele clasice Scooby-Doo, Tom şi Jerry, Looney Tunes sau Familia Flintstone. Boomerang îi face pe părinţi nostalgici, amintindu-le de vremurile de demult, iar pe copii îi încântă cu aventurile amuzante ale unor personaje precum Pantera Roz, Top Cat, sau Bugs Bunny. Boomerang este disponibil în 12 feed-uri în 13 limbi. Pentru mai multe informații vă rugăm accesați www.bomerang-tv.ro.

 

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente