Nimic mai plăcut iarna decât să confecţionezi un om de zăpadă. Şi dacă nu-l poţi face din zăpadă autentică, cel mai simplu este să-l faci din plastilină. De multe ori nu ai însă suficientă plastilină albă. Iată câteva trucuri pentru a confecţiona un om mare de zăpadă.
Să ne oprim întâi la plastilină. Caută prin lada de jucării 3 mingiuţe mici, sunt sigură că ai câteva. Acoperă mingiuţele cu un stat subţire de plastilină. Vei folosi mult mai puţină decât dacă ai realiza o bilă întreagă. Suprapune apoi mingiuţele, adaugă năsturei din plastilină neagră, ochi şi un morcov. Realizează şi o pălărioară şi omuleţul tău este gata.
Dar iată o variantă mai interesantă. Cum să confecţionezi din vată un om de zăpadă.
Ai nevoie de: vată (în funcţie de cât de mare vrei să fie omul de zăpadă), aracet (nu alt tip de lipici!), o ceşcuţă cu apă, hârtie glasată pentru pălărie, acuarele şi pensulă, bandă adezivă, o rămurică.
Împarte vata în trei grămăjoare: una mică, una mijlocie şi una mare. Din ele vei face viitorii bulgări ce alcătuiesc omul de zăpadă.
Adaugă linguriţa de aracet în ceşcuţa cu apă şi amestecă bine. Umezeşte-ţi mâinile şi începi şi modelează bulgăraşii. Ai grijă să nu umezeşti bulgăraşul de vată decât la suprafaţă, şi adaugă apă în palme cât ai nevoie. Rotunjeşte-l între mâini până capătă formă. Procedează apoi identic cu ceilalţi bulgăraşi. Când sunt gata, lipeşte-i între ei cu aracet şi lasă omul de zăpadă să se usuce.
Între timp, poţi confecţiona pălărioara. Îţi propun ca model un coif de vrăjitoare. Decupează cu ajutorul unui bănuţ un cerc din hârtie glasată. Acesta va fi borul pălăriei. Pentru coif, ai nevoie de o treime sau un sfert de cerc. Răsuceşte-l pe deget, ca şi cum ai face un degetar, şi adaugă puţină bandă adezivă pentru a-l lipi. Crestează apoi cu o forfecuţă, ca în imaginea de mai jos, şi creează mici aripioare pentru lipit. Adaugă foarte puţin aracet, apoi lipeşte coiful în mijlocul bulinei decupate.
După ce omul de zăpadă s-a uscat, lipeşte-i pălăria cu puţin aracet. Pictează apoi cu mare grijă nasturii, ochii şi guriţa. Lipeşte apoi cu puţin aracet rămurica, pe post de mătură.
Felicitări! Tocmai ai confecţionat primul om de zăpadă al acestei ierni! Mi-ar face mare plăcere să-mi arăţi omul tău de zăpadă.
Omuleţi de zăpadă din plastilină | Atelierul de creaţie
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
FOARTE FRUMOASE.CUM PUTEM PRIMI SABLOANELE?
sabloane pentru ce anume!? ati postat la un articol despre un om de zapada.
Felicitari…si din cele mai marunte si nesemnificative materiale iti vin idei frumoase,bravo,f multe din articole imi vor fii de folos pt piticii mei,vor fii extaziati cu siguranta…si nu inteleg pt ce anume atatea persoane solicita sabloane cand gasesti imaginile corespunzatoare+explicatii pt fiecare decoratiune…in afara de asta putina imaginatie,rabdare si timp…multumim
Multumesc!
Cred ca e putin vina mea cu sabloanele. In primul rand, decoratiunile cu zane, pe care am ales sa nu le las la liber pe site. Apoi, in articole, nu am marcat destul de clar ca trebuie dat click pe sablon, model, sau orice alta varianta scrisa ingrosat. In ultimele articole am inceput sa scriu „aici”, pentru a fi mai clar.