Casute din hartie

Dacă te-ai gândit ca între brăduţii abia confecţionaţi să ascunzi o căbănuţă, iată cum poţi confecţiona repede şi uşor o căsuţă.

Materiale necesare: carton, lipici, scobitori, plastilina, culori.

Găseşte o cutie de carton. Ai nevoie de un carton destul de subţire să se poată îndoi cu uşurinţă. Un ambalaj de ciocolată cred că este suficient, sau chiar cartoane colorate din comerţ. În funcţie de cât de mare vrei să fie căsuţa, desenează un dreptunghi. Apoi, lângă el, un pătrat. Deasupra pătratului, un triunghi. Ar trebui să obţii o figură asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos:

Schema de realizare a unei casute din hartie

Schema de realizare a unei casute din hartie

Atenţie, în partea din stânga trebuie să laşi un spaţiu de rezervă, pentru a putea asambla căsuţa. Desenează apoi încă odată Aceeaşi figură, şi apoi decupează cu grijă după contur. Cu ajutorul unei rigle şi a unui ac, retrasează marginile care se îndoaie. În acest mod, îndoitura va fi mult mai dreaptă şi mai uşor de realizat.

Cu ajutorul cariocilor, creioanelor, sau chiar a acuarelelor, decorează căsuţa aşa cum îţi place. După ce ai terminat, adaugă puţin lipici pe spaţiul de rezervă şi lipeşte între ele cele două părţi ale căsuţei. Decupează o banda puţin mai lungă decât lungimea căsuţei, îndoaie capetele şi lipeşte-o de vârfurile triunghiurilor, ca în imaginea de mai jos.

Casuta din carton

Casuta din carton

Modelează un şerpişor din plastilină, de grosimea unui degeţel de-al tău. Aşează-l peste banda lipită în vârful căsuţei, şi, cu multă grijă, începi şi înfige scobitori una lângă cealaltă, de-o parte şi de cealaltă a a căsuţei. În acest fel construieşti cele două părţi ale acoperişului.

Cabana din hartie

Cabana din hartie

Şi construcţia ta este gata! Felicitări!

Alte variante

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte diverse and tagged , , , , , , .

27 Comments

 1. nu-i asa de interesant:(si in plus nui nik asa de faimos la acest sait :))io pot face mult mai multe deact piticii astia:))=))

  • Poti incepe prin a scrie corect, apoi sa ne arati de ce esti tu in stare.
   Site-ul este mai mult un proiect de vointa, nu de talent.
   Ne straduim, muncim, si ne mandrim cu munca noastra!

 2. mie mi se pare mai interesant o casuta din caton pentru copi adica sa stai tu in ia sa fie casa ta propie ;sa aiba masa scaune din caron………..nu din hartie

 3. Casa usoara dar foarte Frumoasa deoarece fa ca si eu pentru fra?i mei dat ani m? ajutat sa fac una mult mai buna

  • draga lidia, multumesc pentru comentariu. nu ar fi stricat niste virgule, sau puncte, l-as fi inteles cu siguranta…

 4. buna,citeam comentariiledv,nu-mi vine sa cred cata rautate.in loc sa incurajeze copii sa faca chiar si lucruri aparent simple,pt ca si de ele avem nevoie in viata,stam si comentam pe munca altuia,e mult mai usor.sa nu uite altii ca mai sunt si copii mici care inca sunt la inceput de drum,si nu se pot lauda inca cu lucrari mult mai marete.cui nu-i place sa nu se uite,dar in ce moment a-ti intrat sa vedeti despre ce e vb.inseamna ca ceva interesant tot v-a atras atentia.nu plecati urechea la toate rautatile,din pacate la noi e mai usor sa critici decat sa muncesti sau sa fi tu exemplu pt ceilalti,daca te crezi mai bun.felicitari pt tot ceea ce faci!avem nevoie de oameni ca dv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente