Pachetul de sârmă plușată pufoasă de la Daco a făcut parte din provocarea de toamnă. Deși m-am gândit și la ceva decorațiuni pentru pomul de iarnă, în cele din urmă m-am oprit la puișori. Nu e Paștele, Crăciunul e mai aproape, dar a fost mult, mult prea tentant să îi facem.
În primul rând, această sârmă plușată nu este în varianta subțire, de jumătate de centimetru diametru sau chiar un centimetru, cum suntem obișnuiți. Este cu adevărat pufoasă, așa că i-am făcut poză cu rigla alături, să se înțeleagă mai clar despre ce vorbesc. Și este și moale, gâdilă ca o pană.
Puișorii rezultați aduc așadar cu niște ciucurași, nu se vede că sunt realizați dintr-o spirală făcută pe deget. (Am luat sârma, am răsucit-o pe arătător, am îndoit capetele spre interior și gata.) S-a mai desfăcut arcul, căci nu sta fix pe deget, i-am mai așezat franjurile și rezultatul îl vedeți.
Apoi produsul a trecut în etapa a doua, i-a luat Iris în primire. Ce vrei să iasă? – Pui! Și pui s-au făcut. A tăiat din spumă picioarele și ciocul, a lipit ochii mobili și cele două mici mogâldețe parcă au prins viață. Fiecare are personalitatea lui, în stânga parcă e fata moșului cea cuminte, Floricica, iar pe dreapta, Tâmpițel, smecherașul familiei, mereu pus pe șotii.
Chiar înainte să le fac poză i-a venit ideea să le facă niște „tunsori” la modă. Cum chiar atât de deschisă la nou nu sunt, iar pachetul nu conține decât câte două fire din fiecare culoare, zece în total, am zis pas și i-am salvat.
Voi ce ați face cu restul sârmelor?
Edit (2023, 7 aprilie)
Am pus pe listă proiectul acesta încă din toamnă, când am achiziționat pachetele de sârmă plușată pentru clasă. Cu verde am făcut coronite de Crăciun, cu galben puii, rămâne să văd ce fac cu celelalte culori turbate.
Copiii au fost încântați de rezultat, deși mulți au venit nepregătiți cu accesoriile, iar cu picioarele din carton nu au avut prea mult farmec. Însă cum avem multe culori de ochi mobili, niciunul nu are frate geamăn.
Iată rezultatul:
View this post on Instagram
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
- Cum am trecut peste primul cadavru - 31 octombrie 2024
- Riglete pentru tablă magnetică, un proiect finalizat - 23 octombrie 2024
Pingback: Idei de Crăciun | Talente de Năzdrăvani