Ghiocel, mărțișor din sârmă plușată

Ce ar fi primăvara dacă nu am strecura câțiva ghiocei celor dragi? Dacă nu îi putem avea în grădină sau în ghiveci, putem confecționa câteva flori nemuritoare, din sârmă plușată. Nu este dificil, iar exercițiul acesta de metaloplastie poate fi realizat de copii chiar de grădiniță, cu puțin sprijin.  
Ghiocel din fire chenille

Pentru că de azi începe deja oficial sezonul ghioceilor, ne conformăm şi începem şi noi să-i confecţionăm. Pentru moment, un mărţişor-ghiocel ce poate fi oferit ca atare sau poate fi atașat pe un suport de carton.

Materiale necesare:
 • două fire de sârmă plușată, unul alb şi unul verde; (eMag, Diana)
 • un şnur de mărţişor;
 • suport colorat din carton (dacă îl atașați pentru a-l trimite).

Realizaţi trei bucle din firul alb, de aceeaşi mărime, şi folosiţi capătul firului pentru a le prinde între ele. Acoperiţi nodul cu ajutorul firului verde, răsucind de câteva ori, apoi confecţionaţi codiţa ghiocelului şi frunzele. Îl puteţi prinde pe o felicitare, sau doar pe un suport de carton. Nu uitaţi nici de tradiţionalul şnur alb-roşu.

Dacă doriți ghiocei cu coada mai lungă, veți avea nevoie de un fir de sârmă verde în plus. Nu veți confecționa frunza din sârma tulpinii, ci o veți realiza separat și atașa la tulpină, așa cum apar cei trei ghiocei din imaginea de la începutul prezentării video de mai jos.

În cazul în care lucrați cu copii care solicită o viteză mai mică de redare a filmului, puteți seta aceasta din „rotița“ cu opțiuni a filmului de pe youtube.

Spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Mărțișoare and tagged , , , , .

8 Comments

 1. Imi place mult, mult! Si fix chenille alba si verde am acasa, asa ca incerc si eu. Nu stiu daca o sa imi iasa la fel de frumos, dar incerc 🙂

  • Am vazut ca te-ai apucat de martisoare, tare simpatice cele din fetru.
   Spor la lucru cu chenille, chiar nu e greu. Modelul acesta e pregatit pentru o grupa de gradi, n-are cum sa nu-ti iasa.

 2. Foarte interesante si usor de realizat aceste modele. atasate la o felicitare micuta cred ca ies o mica minune. Asteptam si celelalte modele.
  Eu am realizat cateva floricele din plastelina, oare rezista sa le pot oferi ca si martisoare? Le-am prezentat aici:
  http://copiisimamici.blogspot.com/2011/02/dor-de-verde.html . am vazut ca in trecut ati lucrat cateva martisoare din plastilina, de aceea indraznesc sa va cer opinia despre acest subiect. Va multumesc.

  • am intrat sa le vad, foarte simpatice!

   la plastilina sunt doua variante… ori le faceti din plastilina „eco”, si aceasta se intareste, ori le confectioanti o cutiuta, sau macar un invelis protector din acetofan transparent. daca reciclati cateva ambalaje de jucarii, aveti suficient acetofan.

   noi pe cele de plastilina de anul trecut le-am dus la gradi, au avut expozitie, si au stat frumos la panou. nu stiu daca ar fi mers purtate…

 3. Pingback: Schimb virtual de mărțișoare - ghiocei din sârmă plușată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente