Idei creative: Figurine din sarma plusata, Editura Casa

Idei creative, Editura Casa: Figurine din sarma plusata

Figurinele din sârmă pluşată mi-au fost dragi de când am descoperit materialul. Apoi, pe măsură ce am găsit mai colorate, mai pufoase, mai atrăgătoare, am tot combinat şi încercat să obţin figurine interesante. Le-am folosit şi cu copiii, în cadrul a două ateliere din Bucureşti, şi nu mi s-au părut deloc dificile de mânuit. Apoi am primit anul trecut de la Iris, făcut la grădi, un ghiocel. Imposibil nu e, trebuie doar un pic de grijă în plus.

Modele am văzut pe net o mulţime, şi totuşi curajul mi-a lipsit un pic până am primit cartea cu figurine din sârmă pluşată. Mi-am dat seama că până la urmă tot trebuie să ajung să-mi iau un pistol de lipit cu silicon, dar deocamdată m-am descurcat cu adezivul meu, căruia i-am adăugat foarte multă răbdare.

Am ales broscuţa ţestoasă, şi pentru că aveam pompoane colorate şi puteam s-o fac. Celelalte animăluţe implică şi alte materiale: fulgi coloraţi, hârtie buretată, diverşi ochi mobili, panglici, fetru, pompoane, chiar şi mici ghivece de ceramică. Putem realiza un mini-zoo simpatic, cu un elefănţel albastru, cămila Dorina, şerpişori coloraţi, un crocodil de Nil, o caracatiţă şi două tarantule, două melcişoare (adică melci roz), ţestoasele, flamingi, girafa Rafa, un balaur cu cinci capete, iepuraşi şi puişori de Paşte, un arici şi-o maimuţică. În plus, pot fi confecţionate ornamente pentru creioane, un fluture sau un şoricel, oameni de zăpadă sau ornamente pentru clame din lemn. O mulţime de idei, destul de uşor de pus în practică după ce parcurgi capitolele introductive despre modelarea şi lipirea sârmelor pluşate.

Pentru vieţuitoarele care necesită şi apliaţii decupate, la mijlocul cărţii sunt inserate şabloanele necesare.

Idei creative, Editura Casa: Figurine din sarma plusata

Idei creative, Editura Casa: Figurine din sarma plusata

Spor la lucru!

Info preţ: Librăria Editurii Casa, Libris.ro, Elefant.ro, Libraria eMag , Librarie.net

Atelierul de creaţie

 

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa and tagged , , , , , .

6 Comments

  1. Ti-au iesit super, ma tot chinui sa ma apuc si eu de ele, dar nu am materiale potrivite si la cati bani am tot cheltuit pe materiale in ultima vreme, nu prea ma indur sa mai dau si pe sarme plusate. Ai gasit cumva seturi cu sarme multicolore? Ca, in general, am vazut doar pungute de o singura culoare.

  2. super!dar de unde sa cumpar sarma plusata ca la noi in zona nu se gaseste.As vrea dar n-am de unde ,oricum va felicit ptr idei si modele care sunt super frumoasa!

  3. am sa ma interesez la librarie cat costa toate aceste materiale si cine doreste sa-mi trmita email pe adresa elenapopa_2012@yahoo.com .eu locuiesc in londra si toate acestea le gasesc aici foarte usor si ieftine (trebuie sa vad si in bani romanesti ) faceti o lista cu ce v-ar interesa si va voi trimite raspunsul

    • fata de momentul cand a fost scris articolul, au inceput sa se gaseasca si la noi, la preturi destul de mici, care nu cred ca necesita asa mare bataie de cap ca un colet din exterior.

      postandu-ti adresa in articol, e posibil sa te trezesti cu o sumedenie de spamuri din partea robotilor care pescuiesc adrese… daca vrei, ti-o scot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente