Martisoare crosetate – fluturi si flori

Accesorii crosetate, idei creative 77, editura Casa

Anul trecut am primit un mărţişor… un fluture croşetat. Atât de mult mi-a plăcut, că l-am pus de-o parte… Însă fluturele a avut un sfârşit „tragic”, căci l-am demontat, să văd cum a fost făcut, şi a fost nevoie să-i deşir antenele ca să-l pot desface. Noroc că i-am făcut poză înainte. Am reuşit, cu chiu cu vai, să reproduc fluturele într-o variantă albastră, dar cum n-am avut fir degrade, nu a ieşit la fel de simpatic. Apoi, dacă tot am dat în febra croşetatului, am ajuns şi la nr. 77 al colecţiei Idei creative, Accesorii croşetate, şi-am mai găsit şi pe-aici câteva modele faine de flori, care ar merge foarte bine ca mărţişoare, mai ales variantele de broşe. Tot aşa mi-am amintit de două agrafe, tot mărţişoare la origine, şi tot croşetate, din cutia cu accesorii a Irisucăi.

În timp ce mi-am dat silinţa să răzbesc un mohair negru şi să improvizez o floare, Iris a decis s-o transforme tot în agrafă decorată. Pentru ea, normal, deşi eu aş fi vrut să fie un mărţişor. Până una-alta, deşi planul meu de „mărţişoare croşetate” era ceva mai amblu, s-a redus drastic şi s-a oprit. Mi-am ieşit din mână, croşeta pe care am cumpătat-o este simplă, subţire, fără mâner, nu m-am obişnuit deloc cu ea, şi am renunţaţ. Dar dacă croşetatul este un hobby relaxant pe care să-l încercaţi din când în când, cartea de la editura Casa este un început interesant. Primele pagini sunt dedicate tehnicilor de lucru. Dacă am învăţat să croşetez după ureche, furând tehnica precum un descânt, legenda necesită puţin studiu, până înţelegi ce ai de făcut. Odată trecut pasul acesta, modelul se urmăreşte cu uşurinţă, şi rezultatul nu se lasă mult aşteptat. Mai greu e cu materialul de lucru potrivit, la capitolul acesta stau ceva mai slăbuţ.

Accesorii crosetate, idei creative 77, editura Casa

Modelele sunt accesibile, mai ales pentru fetiţe, mereu dornice să-şi confecţioneze câteceva. Cinci modele de flori, folosite ca broşe, elastice de păr, sau agrafe, două modele de cordeluţe, un colier, trei modele de brăţări, cu exemple de îmbinare a croşetatului cu înşirarea mărgelelor, şi rezultate originale. Cât timp am lucrat, Iris s-a uitat. Sper să se descurce în cele din urmă şi cu această tehnică. Mă întreba cum am învăţat eu… nu-mi amintesc când am croşetat eu prima dată, căci mama lucra de când mă ştiam macrameuri. Ştiu însă cum am ţinut primul meu atelier, pe scara blocului unde locuiam, cu înca 4-5 fete. Le-am învăţat să facă garofiţele acelea pe care le prindea bunica de cheile de la şifonier. Nu ştiu dacă voi face acum, vreodată, un atelier de croşetat, deocamdată am satisfacţia copilelor de la afterschool, care se descurcă binişor spre bine la cusut pe etamină.

martisoare crosetate
Model pentru fluturele crosetat

Revenind la mărţişoare, dacă doriţi să încercaţi modelele propuse în carte, o găsiţi în librăria editurii Casa, sau în librăriile online elefant, libris, librarie . Pentru fluture, daţi click pe imaginea din dreapta, aveţi modelul desfăcut, pentru a putea număra picioruşele necesare. Ideea principală este ca rezultatul să aibă 8 petale, care la îndoire să se suprapună şi să realizeze, două câte două, aripioarele fluturaşului.

Spor la lucru şi o primăvară frumoasă!

Alte recomandări: Stelute crosetate | Atelierul de creaţie


Edit – bufnita crosetata, martisor:
bufnita crosetata martisor

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Croșetat, Editura Casa, Mărțișoare and tagged , , , , , , , , .

5 Comments

    • Eu n-am exagerat, desi initial mi-am dorit sa le fac asa anul acesta… din pacate timpul nu mi-a permis 🙁

Lasă un răspuns

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente