Martisoare cusute in puncte

Puncte, muşte, cruciuliţe, puteţi să le spuneţi oricum. Bunica le spunea puncte, mama le spunea muşte, eu am ajuns să le spun x-uri, pentru că aşa le-au botezat copiii mei la clasă. Doamna, coasem x-uri azi? Ei bine, uneori coasem… Am început cu modele de cusături liniare, pe carton, urmând modelul desenat (foarte multe sunt şi aici, pe blog, le puteţi printa). Pe măsură ce au crescut, am trecut mai departe, la cusături pe etamină. Îmi doresc să lucrăm şi pe pânză, aş fi idealistă să mă gândesc la broderie, dar să folosim cât mai mult materialul.

Am început cu modele foarte simple folosind petice mici de etamină. Rând complet, apoi tablă de şah, şi în cele din urmă am trecut la modele cu legendă. Îmi amintesc că buburuza a fost prima. Am lucrat peste iarnă căsuţe, brăduţi, fulgi de nea, clopoţei… din păcate nu am modelele pentru toate. Am pregătit pentru a putea fi printat (color, dar am codificat culorile, pentru un print alb-negru), şi îl puteţi descărca de aici. Modelele noastre sunt pregătite pentru mărţişoare. Andrei a pregătit o maşinuţă, pentru un concurs la care am înţeles că trimit toţi colegii. Nu îi place să coasă, dar e prima dată când a cusut singur tot. Timp de două ore şi-a făcut de lucru, mai venea să-l ajut când i se încurca aţa, sau când trebuia să o schimbe.

etamina_puncte

Ca să nu se plictisească, mi-am făcut de lucru lângă el cu o bufniţă. Modelul mi-a plăcut foarte mult, dar pe etamină ar fi ieşit mult prea mare pentru un mărţişor, şi nu era intenţia mea. Avem prin casa un pic de matador de la bunica, sau pânză de goblen cum îi spunea ea, şi am preferat să cos, tot cruciuliţe, şi nu punct de goblen, căci nu ar fi ieşit deloc burtica bufniţei.

bufnita_puncte

Am adăugat şi combinaţia de modele a Irisucăi. Căsuţa şi brăduţii pe care i-am lucrat la grădiniţă i-a combinat într-un singur peisaj, care nu este gata încă. Dar dacă tot am vorbit de modele simple pentru mărţişoare, şi acestea pot fi folosite.

casuta_brazi_puncte

Sper că am reuşit să le dau câteva idei năzdrăvanilor care rezolvă tema acestei săptămâni.

Alte idei de mărţişoare

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Mărțișoare and tagged , , , , , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente