Pictura pe obiecte – concurs fulger

pictura

N-am mai avut demult concursuri fulger, şi îmi era un pic dor… aşa că în săptămâna care urmează avem un concurs pentru părinţi, cu activităţi pentru copii. Premiile constau în două pachete cu figurine din ipsos, la alegere, în valoare de 30 lei fiecare.

Ce trebuie să faceţi: răspundeţi mai jos, printr-un comentariu, la următoarea întrebare:

    Ce aptitudini consideraţi că dezvoltă unui copil activităţile de pictură pe obiecte?

Vor fi doi câştigători şi două premii oferite, fiecare constând într-un pachet cu figurine în valoare de 30 lei, câte un model, la alegere, din colecţia disponibilă aici.

Fiecare participant are dreptul la un singur comentariu. Vă rog ca în rubrica “Nume” să folosiţi numele real complet, către care va fi făcută expediţia, şi verificaţi dacă adresa de mail este scrisă corect. Concursul se va desfăşura între 6-14 noiembrie, ora 21:00. Câştigătorul va avea la dispoziţie 24h pentru a trimite adresa de expediţie, printr-un comentariu la acest articol. La expirarea termenului vom desemna un nou câştigător. Premiile se expediaza gratuit o singură dată, numai pe teritoriul României.

Comentariile validate ca participante la concurs vor primi un număr de ordine la aprobare. Nu vor fi numerotate comentariile care nu îndeplinesc condiţiile solicitate (nume real complet, răspunsul la întrebare, IP unic), şi nu vor participa la extragere, dar vor fi vizibile pe pagină.

Extragerea câştigătorilor va avea loc după încheierea concursului, iar rezultatele vor fi afişate printr-un comentariu la acest articol. Câştigătorii au la dispoziţie 24h din momentul anunţării rezultatelor pentru a trimite adresa de expediţie, printr-un comentariu la acest articol, în caz contrar, la expirarea termenului menţionat la afişarea rezultatelor vom desemna tot prin tragere la sorţi un nou câştigător.

Câştigătorii nu vor fi anunţaţi personal, vă rog să accesaţi pagina concursului în data de 15 noiembrie.

Extragere Joi, 14.11.2013:

Castigatorul cu numarul 53 nu si-a revendicat premiul, acesta a fost anulat.
Extragere Vineri, 15.11.2013

Castigatorul cu numarul 42 nu si-a revendicat premiul, acesta a fost anulat.
Extragere 17.11.2013, ora 8.50.
17.11.2013

Extragere noua… din pacate…
Castigatorul de azi este rugat sa-si revendice premiul pana maine dimineata, ora 10:00.

18.11.2013

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Concursuri-fulger and tagged , , , .

78 Comments

  1. Având în vedere legatura dintre desen, culoare si personalitate, activitatea de pictura poate fi o adevarata sursa de cunoastere si evaluare a dezvoltarii personalitatii copiilor. Activitatile de pictura vor dezvolta aptitudinile în elaborarea si dezvoltarea ideilor originale, creative si estetice.

  2. …consider ca pictura pe obiecte poate stimula creativitatea si expresivitatea copilului…poate dezvolta personalitatea acestuia…copilul are posibilitatea sa-si dezvolte simtul estetic,spiritul de observatie…poate conduce la imbunatatirea timpului de concentrare dedicat acestui tip de pictura…

  3. Pictura pe obiecte dezvolta copiilor creativitatea, frumosul, atentia. Iar la sfarsit, cand obiectele se sparg sau devin vechi se pot folosi pe post de creta pt desene in curte. Asa procedam noi..nimic nu se pierde…

  4. Activitatile de pictura pe obiecte dezvolta copiilor simtul estetic,a frumosului,creativitatea…intreaga personalitate.

  5. Pictura , indiferent pe ce este realizata dezvolta : creativitatea, atentia, esteticul ,capacitatea de concentrare , imaginatia, personalitatea …..

  6. Pictura pe obiecte dezvolta: imaginatia, creativitatea, concentrarea, rabdarea, atentia, motricitatea fina.

  7. Dezavolta creativitatea, simtul estetic, imaginatia, pot arata personalitatea copilului (CULORILE FOLOSITE, modul de imbinare, elementele folosite)

  8. In general pictura dezvolta capacitatea de concentrare, imaginatia, indemanarea, …isi dezvolta autocontrolul…. Prin pictura isi exprima impresiile, sentimentele, invata sa lucreze mai organizat, sa aiba grija la detalii si reguli….

  9. Pictura pe obiecte dezvolta imaginatia, creativitatea, indemanarea, increderea in sine, stima de sine,simtul artistic si estetic,adica personalitatea.

  10. Eu cred ca un copil in momentul in care picteaza isi dezvolta imaginatia,creativitatea si abilitatile motorii,isi exerseaza rabdarea in a termina pictura respectiva, coordonarea mainii cu care picteaza,isi poare dezvolta simtul estetic,increderea in reusita sa si in propriul talent.Pe unii copii pictatul iirelaxeaza si ii binedispune.In momentul in care picteaza imtr-o grupa de copii (scoala, gradinita,loc de joaca) poate socializa si face schimb de idei cu ceilalti copii sau de obiectele pe care le foloseste la pictat(culori,acuarele,etc).

  11. Din punctul meu de vedere, pictura pe obiecte dezvolta simtul artistic, simtul frumosului (prin alegerea culorilor si combinarea lor), imaginatia, creativitatea, rabdarea, atentia, concentrarea, indemanarea

  12. Pictura pe obiecte dezvolta personalitatea copilului intr-un mod liber si creativ, simtul estetic, imaginatia, concentrarea, capacitatile motrice si coordonarea mana-ochi.

  13. Pentru parinti pot fi un indicator al personalitatii si dezvoltarii ,iar pentru prichindei, pe langa noutatea acestei activitati, concentrare,imaginatie,rabdare.

  14. Din punctul meu de vedere acestea dezvolta aptitudinile motoare/ senzitive ,de asemenea le dezvolta creativitate dar si ii dezinhiba facandu- i sa iasa din tipare. Dupa pictat de scoici si pietre au copii mei au trecut la nivelul urmator: Peretii. Recunosc ca distractia este mult mai mare cand pictam obiecte si nu hartie,

    • Exact asta a spus pitica mea… am intrebat-o la ce o ajuta pe ea pictura pe obiecte.
      „E distractiv!”
      … raspuns scurt si la obiect….

  15. Pictura pe obiecte dezvolta copiilor aptitudini estetice, atentia, creativitatea,rabdarea, dorinta de autoperfectionare, motivatia,concentarea, abilitatile motrice fine si grosiere, cunostiinte despre culori si îmbinarea lor armonioasa.

  16. Indrazneala, imaginatia, creativitatea.
    copiilor le place sa picteze pe obiecte neconventionale. se simt atrasi de lucruri noi, si devin inventivi, mai ales daca vad ca si adultul ii incurajeaza 🙂

  17. Imaginatia, creativitatea, concentrarea, atentia si personalitatea sunt doar cateva dintre aptitudinile dezvoltate de pictura.

  18. pictura pe obiecte cred ca dezvolta imaginatia copiilor, creativitatea, motricitatea plus ca au ocazia sa faca ceva altceva decat pictura pe hartie. e mult mai distractiv pentru ei.

  19. Aptitudinile ce le dezvoltam in cadrul activitatilor de pictura sunt:
    – aptitudini senzoriale (vaz, simt, tactile)
    – aptitudini intelectuale
    – aptitudini psihomotorii(aici combinam calitatile fizice ale unei persoane cu cele ale gandirii)
    – aptitudini artistice
    – aptitudini tehnice
    (creativitate, ingeniozitate, atentia).

    Cu alte cuvinte descoperim TALENTUL, care este o imbinare de aptitudini.

  20. Pictura pe obiecte le dezvolta copiiilor simtul creativ,indemanarea,imaginatia,simtul practic (invata sa manuiasca obiectele pictate ).Ii relaxeaza si binedispun ,in acelasi timp,putand impartasi pasiunea pentru pictura cu alti copii.A picta obiecte ii face pe copii sa invete sa fie practici.

  21. Pictura pe obiecte (indiferent de natura lor )dezvolta creativitatea, atentia, expresivitatea, simtul estetic al copilului.
    Pictura, in general ,are o influenta benefica asupra formarii personalitatii unui copil.

  22. Pictura pe obiecte le dezvolta copiilor simtul artistic,creativitatea,rabdarea…si,nu doar atat.Orice lucru nou invatat -care tine de frumos-le modeleaza copiilor personalitatea intr-un mod minunat.
    De asemenea timpul acordat acestor activitati este unul ”viu” comparativ cu cel pierdut in fata tv sau a calculatorului.

  23. Pictura pe obiecte in opinia mea le dezvolta copiilor imaginatia si creativitatea si le da posibilitatea sa experimenteze lucruri care nu il limiteaza la foaia de hartie si la pensula, cum e cazul blocului de desen. Cu siguranta si stima de sine creste atunci cand se realizeaza o capodopera care va fi cu siguranta pastrata peste ani si ani de catre parintii artistului.

  24. abilitatea de a crea, de a lua initiativa si de a lucra pe cont propriu, de a duce la capat o sarcina inceputa, de a crea si a iubi frumosul

  25. Pictura pe obiecte dezvolta copiilor capacitea de concentrare, simtul estetic, creativ, si daca o fac cu drag, din placere, este un mijloc de recreere, unmod de exprimare propriu…

  26. Imbunatateste stima de sine, creste abilitatile de gandire critica, ajuta la dezvoltarea sociala si emotionala, stimuleaza motivatia si sporeste capacitatea de a lucra mai bine cu ceilalti.

  27. Pictura e relaxare si placere! Prin ea dezvoltam creativitatea,simtul estetic, imaginatia si nu in ultimul rand motricitatea.

  28. …imaginatia, rabdarea , indemanarea, creativitatea, daca nu esti atent strici totul si nu este ca o coala o mototolesti si refaci pe alta noua

  29. Orice activitate de pictura dezvolta gustul pentru frumos, insa atunci cand aceasta se realizeaza pe obiecte este dezvoltata creativitatea, simtul practic si creste stima de sine a copilului datorita realizarii unui obiect palpabil (rezultatul muncii personale).

  30. in primul rand, pictura dezvolta simtul artistic la copil, creativitatea, il invata sa iubeasca frumosul si nu in ultimul rand deazvolta daexteritatea, motricitatea, imaginatia…

  31. Din primi ani de viata pictura sub toate formele ei se gaseste in activitatea de baza a coopiilor,joaca sau talent ea ajuta in primul rand la dezvoltarea motricitati,cobinad culori vor descoperi ca pictura este o arta pentru uni sau o fantezie pentru alti,vor transforma obiecte fara luciu in mari capodopere,iar fiecare obiect obisnuit va putea deveni maine mandria pictorului creativ.

  32. Capacitatea de a discerne bucuria vietii, chiar si în necaz, pentru ca acele culori folosite vor influenta pozitiv dispozitia sufleteasca si îi vor da curaj sa lupte.

  33. Pictura dezvolta atat aptitudinile generale: atentie, spirit de observatie, inteligenta, dar si cele speciale: aptitudini tehnice, aptitudini psiho-motorii, aptitudini senzoriale.

  34. Pictura pe obiecte stimuleaza creativitatea si expresivitatea, dezvolta capacitatile motrice si coordonarea mana-ochi, ajuta la intelegerea formelor si a volumelor de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente