Suport de lumanare din folie de aluminiu rasucita (Josephin-Foilart)

Josephin Foilart - Suport de lumanare din folie de aluminiu (staniol) rasucit

Acum ceva vreme am făcut un fulg de nea din staniol răsucit. Prinsesem ideea din aer, şi-am zis să încerc. De unde o prisesem de fapt… a avut Moş Nicolae grijă să afle. Nu doar copiii au fost fericiţi să-şi descopere ghetuţele, şi eu am fost cuminte, şi-am primit kitul de la Josephin pentru confecţionarea suportului de lumânare.

Tehnica de răsucire am ghicit-o data trecută, dar la capitolul finisaje şi îmbinări am avut multe de învăţat. Kitul conţine folia de aluminiu, cu lăţime de 21 cm, 8 pagini de instrucţiuni, (care nu merg citite printre rânduri!), şi o riglă, pentru măsurat. De data aceasta benzile de folie le-am măsurat, apoi le-am tăiat. Cu muuultă atenţie. A fost partea uşoară, căci felinarul a avut nevoie de 6 fire groase, pentru susţinere, 2 pentru mâner, vreo 40 pentru răsuciri. Dacă data trecută spuneam că e nevoie de enorm de multă răbdare, acum trebuie de câteva ori pe-atât. Dar rezultatul este extraordinar, chiar dacă dimensiunile nu sunt foarte mari (6x6x10cm)

josephin foilart felinar aluminiu

În aceeaşi serie sunt foarte multe modele, pentru cei care se încumetă să realizeze mici opere de artă, impresionante mai ales prin tehnica folosită. Nu este greu, doar migălos. Şi cred că ar fi un exerciţiu bun pentru copiii care au o problemă cu răbdarea…

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Metaloplastie and tagged , , , , , , , , , .

12 Comments

  1. Cristina, este superb suportul. Felicitari pentru rabdare, eu nu stiu daca as avea! Intr-adevar poti realiza lucruri deosebite din materiale aparent banale.

  2. Hy!
    Sunt curioasa totusi cum reuseste sa le lipeasca, am vazut ca asta e ultimul volum din seria lui. Super tare, o sa l cumpar si eu, dar pana atunci numai am rabdare sa aflu cum reuseste sa le lipeasca, sau tot prin imbinari si rasuciri?

    te pup!

    • nu se lipesc. se lasa capatul nerasucit, si se rasuceste imrpeuna cu capatul urmator. iar pentru cele alaturate, se foloseste un fir subtide de 1,5-2cm care le prinde pe amandoua, ca inelele de la fier forjat.

  3. Oaauu! Deci este superb. Arata extraordinar.
    Este si rezistent? Adica tine pastila de lumanare fara sa se curbeze?

    Felicitari. cata migala. dar rezultatul e foarte frumos

  4. Pingback: Si au fost... globuri din staniol rasucit | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente