Martisoare din hartie rasucita (quilling)

Hartie rasucita, quilling, om de zapada Am scos din raft pentru câteva mărţişoare "Twirled Paper", lucrare ce a fost oferită ca premiu de Librăria Books-Express la concursul "Amintiri de vacanţă". Cartea, sau mai bine zis setul de lucru, conţine acul pentru quilling (instrumentul de bază), lipici cu aplicator, ochişori mobili decorativi, benzi de hârtie colorată. Se adaugă paginile cărţii, în care sunt cuprinse o mulţime de modele interesante, sursă de inspiraţie pentru orice proiect care necesită decoraţiuni, sau poate fi realizat în întregime din hârtie răsucită. Lucrarea, în limba engleză, ofera exemplele organizat, pe teme. Pentru început sunt oferite câteva sfaturi de bază pentru quilling, apoi sunt explicate câteva modele simple. Urmează exemplele de tablouri tematice: lumea subacvatică, ferma veselă, felicitări, planeta extratereştrilor, păsări, fructe, legume, jungla, câini şi pisici. Nu este nevoie de cunoştinţe foarte avansate de limba engleză, ilustrarea grafică a etapelor este foarte bună.

Pentru mărţişoare am avut nevoie de următoarele materiale:

  • carton colorat, pentru suport
  • set quilling, ac şi benzi de hârtie colorate
  • ochişori mobili
  • glitter
  • şnur pentru mărţişor

Nu e deloc simplu… Personal cel mai mult îmi plac omida şi bufniţa. Aveţi nevoie de multă răbdare şi şi îndemânare la răsucit hârtia. Dacă nu aveţi la îndemână un set de quilling, puteţi improviza. Tăiaţi benzile de hârtie cu ajutorul unui cutter (3-5mm lăţime) şi folosiţi o scobitoare pentru a răsuci hârtia. Rezultatul este destul de bun. Mai jos sunt câteva modele, cel mai simplu cred că este fluturele. Urmează omida, puiul, peştele şi bufniţa.

Martisor din hartie rasucita, quilling

Martisor din hartie rasucita, quilling

Martisor din hartie rasucita, quilling

Martisor din hartie rasucita, quilling

Martisor din hartie rasucita, quilling

oita_quilling

Spor la lucru!

 

Cartea o gasiti la: Book DepositoryBooks-ExpressAtelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Mărțișoare and tagged , , , , , , , , , .

45 Comments

  1. este o metoda minunata si ceva nou ptr mine,poate gasesc sa cumpar si eu Twirled Paper daca nu voi incerca cu scobitoarea!

  2. Lucrarile, in tehnica quiling,sunt deosebite. Sunt foarte greu de realizat cu elevii. Eu de-abia acum am incercat cu copiii mei, din clasa a IV a.Rezultatele au fost satisfacatoare.Din pacate, copiii au mai putina rabdare , decat noi.

    • depinde, daca ar fi avut unealta potrivita ar fi lucrat mai usor, si cred ca ar mai fi prins curaj.

      sunt curioasa ce vor face saptamana aceasta nazdravanii, au de realizat o floricica ca martisor. sper sa se descurce… vedem luni cat a fost de greu.

  3. Eu am folosit betisoarele pe care copiii le primesc la pungile cu lapte. Am sectionat , la un capat, betisoarele (le- am despicat, cu o forfecuta, pe o lungime de aprox. 1 cm ).Acolo introduc capatul fasiei de hartie , care urmeaza sa fie rulata.

    • nu e o idee rea deloc!!

      in disperare de cauza, eu am luat la inceput un ac dintr-acela mare, cu urechea de aprox 5mm, i-am rupt urechea, si au ramas cele doua muchii intre care puteam prinde hartia.

    • la gradi e intr-adevar… foarte greu. dar acasa, cu parintii, un copil de 5-6 ani poate lucra.
      dureaza un pic pana invata tehnica…

    • de care flori? cu petale sau din ochi de pisica?

      eu le lipesc cu aracet. cel special, pemtru colaje, cand se usuca devine transparent, nu alb. pun o picatura mai mare, sa intre un pic si printre file, si se lipesc foarte bine.

  4. Anul trecut a mincercat si eu aceasta tehnica si am facut cateva martisoare simple, dar nu am avut unealta speciala.Sunt superbe modelele. Multumim ca ne incantati ochiul. STELA

    • anul trecut si eu am facut cu scobitoarea… jumatate de an am cautat acul pentru quilling. acum chiar e usor, si foarte fain.

  5. Buna tuturor iubitorilor de quilling! Am descoperit aceasta tehnica mai demult, insa, de saptamana trecuta am ”indraznit” sa incerc si eu sa confectionez cateva modele.Si, fiindca mi-a placut atat de mult sa lucrez , am inceput sa-i invat si pe elevii mei care sunt în clasa a III-a. Si ca sa ne fie mai usor si economic, am cumparat un mini distrugator de documente iar astfel, obtinem mult mai rapid fasiile de hartie necesare.In privinta copiilor, s-au descurcat foarte bine de la prima incercare. Ideea este sa incepem cu modele cat mai usoare.Va urez mult spor!

    • da, un trimmer sau o ghilotina ajuta foarte mult. dar este destul de greu sa le tai perfect identice ca latime.
      si eu le fac la fel, cu o ghilotina. cand folosesc un singur fir e ok, cand alatur mai multe se cam vede…. ca nu e perfect.

      cele din acest articol sunt facute cu fire cumparate. lungi cam de 50cm, si late de 3mm. alta viata 🙂

  6. Buna ziua,
    in urma cu 2 saptamani, pentru prima data am incercat (si am reusit) sa lucrez quilling. In momentul in care prinzi tehnica iti va parea tare frumos orice lucrusor rezultat. Mi-am achizitionat deja 2 seturi de hartie (pret 5-15 lei – depinde de numarul de nuante si bucati per set dar si daca setul cuntine acul nesesar) insa mi-am si confectionat singura fasii mai late (1cm) prin taiere a foii colorate cu cuterul pe un blat de sticla si mi-au iesit niste martisoare MINUNATE !!!
    Sablon ca cel prezentat mai sus gasiti si pe site-ul http://www.arthobbycreativ.ro iar preturile sunt chear mai mici… Au tot ceea ce-ri trebuie pentru aceasta tehnica si nu numai…
    Gabriela Mardare – Brasov

    • inceputul e greu… apoi merge destul de usor!
      daca pasiunea va prinde si nu va mai lasa, va recomad un trimmer. scapati de cutter, si e mult mai rapid.

  7. buna ziua,
    as vrea sa intreb care hartie este mai buna cea obisnuita colorata sau cea putin cartonata? am auzit ca cea cartonata se aseaza mai bine. si unde gasesc un trimmer? multumesc

    • buna.
      merge si cu hartie de 80g, dar este mult mai sensibila.
      cea de 120g se preteaza cel mai bine. mai groasa de atat este mai greu de modelat.
      pentru trimmer cauta pe google, trimmer hartie, ofertele sunt foarte variate, eu am gasit intr-un angro, cu 150 roni, pentru a taia pe lungime de 30cm.
      daca esti din bucuresti, iti dau mai multe detalii.

  8. Pingback: Un proiect Talente de Nazdravani. Quilling

  9. Buna,

    Si eu am descuperit tehnica asta acum ceva timp, si mi-am facut curaj si am realizat cateva forme. mi-am procurat un ac „special” se pare ca este un ac mare cu gamalia taia, si infipt bine intrun suport de lemn, am dat 4 lei pe el. In schimb cu hartia am avut noroc este ok, de 18 cm, si 3 mm. in diverse colori, setul de aproximativ 150, 2.5 lei. Voi ati gasit ceva mai ieftin si mai aproape de bucuresti.

  10. puteti folosi un acpt lanica dar taiati terminatia urechiusei si il bagati in capatul unui pix intariti cu picatura si e gata ustensila pt quilling

    • nu prea inteleg observatia…
      tutoriale de quilling se gasesc cu duiumul pe youtube, aici am prezentat ceea ce am reusit sa facem dupa modelul cartii.

    • Te rog invata sa vorbesti politicos, chiar daca esti pe net! Sau foloseste butonul „X” din dreapta sus si nu mai reveni pe acest site.

  11. sunt foarte frumoase modelele .eu fac pentru 1 martie.am 11 ani si ma pricep de minune
    ador aceasta tehnica de a rula hartia desi nu am setul

  12. Buna tuturor!si eu trebuie sa fac 2 sau 3 martisoare pana luni si mam gandit sa fac din hartie coloratat sau carton,caut intruna pe google modele de martisoare!sincer ale tale cele pe care le-ai facut sunt deosebite, foarte frumoase, chiar as vrea si eu sa fac martisoare de-astea! ii trebuie doamnei diriginte! ajutatima va rog 🙁

    • Taie cu un cutter si o rigla fasii colorate de hartie. Daca nu ai ac de quilling, foloseste o scobitoare sa le rasucesti.
      cauta si pe youtube tutoriale de quilling, sa intelegi despre ce este vorba.
      succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente