Ghirlande decorative pentru Craciun: clopotei

Clopotei. ghirlande din hartie pentru Craciun

Dacă tot am dat în mania ghirlandelor, continuăm cu cele cu clopoţei.

Materiale necesare:

 • o imprimanta pentru şablon
 • carton colorat (nu e musai o singura culoare, pot fi îmbinate două sau mai multe culori)
 • foarfecă, un ac mai gros
 • naylon de pescuit, nu foarte gros, pentru a putea fi înnodat.
 • opţional, pentru decor, creioane, acuarele, glitter, confetti, perforatoare decorative

În prima fază se printează şablonul de două ori (prima pagină, a doua conţine indicaţii de asamblare). Se îndoaie pe lung, pe jumătate, în aşa fel încât pe o îndoitură să apară jumătate de clopoţel. Se decupează pe conturul exterior, apoi pe marginea benzii negre, care va fi înlăturată. Se lipesc jumătăţile identice, adăugând puţin lipici pe muchie, 1-2mm, ca în imagine, se suprapun şi se presează până se lipesc.

Se procedează identic şi cu clopoţeii interiori, şi cu marginile. După ce s-au uscat, se perforează cu ajutorul unui ac mai gros şi se introduce firul de naylon ca în model, pentru a prinde clopoţeii de ramă, şi apoi ansamblele între ele.

Pentru decorul final pot fi folosite perforatoare decorative, sau confetti sclipitoare ori glitter. Pot fi folosiţi şi individual, ca podoabe pentru pomul de iarnă, şi pot fi decoraţi cu diverse desene sau picturi.

Spor la lucru!

Clopotei. ghirlande din hartie pentru Craciun

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , , , , , .

43 Comments

 1. Sunteti o DOAMNA EXTRAORDINARA!Sa va dea Dumnezeu sanatate si cat mai multa inspiratie.Cred ca aveti multa multumire pentru ca dragostea pentru lucrul frumos si curat va impodobeste, va onoreaza si va innobileaza sufletul.Doamne ajuta!

  • imi place ceea ce fac, si ma simt tare bine cand stiu ca munca mea ajunge in cele din urma la copii. sper doar sa am timpul necesar pentru a pune in practica cat mai multe idei. mai corect, pentru a usura punerea in practica a ideilor.
   clopoteii nu sunt o idee originala, in mod sigur ii gasiti prezentati. ceea ce am incercat eu sa fac a fost realizarea tiparului, pentru a fi printati mai usor.

 2. Buna,
  Sunt extrem de dragute,as vrea si eu un sablon va rog!!! Si daca se poate as vrea pentru toate decoratiunile de Craciun 😀 Multumesc mult!

  • Aveti link in articol pentru model.
   Pentru celelalte, mergeti in pagina Atelierului de creatie, sunt organizate pe categorii. In afara de zanele pentru fereastra, toate celelalte materiale le gasiti in articolele dedicate.

 3. as dori sabloanele de la ghirlandele de craciun cu braduti, fulgi si oameni de zapada. imi plac enorm de mult. am facut ghirlandele cu braduti , stele si ingeri, arata extraordinar de frumos!!!!!!!!

 4. Buna, As dori si eu sabloane de toate felurile pentru ca ma pot opri doar la unul. Sunt grozave toate!
  Le voi folosi la anul!!!!
  Multumesc!!!

 5. Sunt superbe decoratiunile create de dumneavoastra. Va rog sa imi trimeteti si mie sabloane pentru infrumusetare sali de grupa. Va multumesc din suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente