19:19, 17 nov. 2005

N-am să scriu astăzi nici despre desene, nici despre carioci. Astăzi este pentru mine o zi cu totul specială. Acum patru ani am trăit, pentru a doua oară în viaţă, acel moment unic în care îţi vezi prima dată copilul. Nu ştiu dacă poate descrie cineva în cuvinte ceea ce simţi în acele momente, dar am revăzut cu lacrimi în ochi primul nostru filmuleţ împreună, primele ei poze.

Căci astăzi prinţesa mea împlineste "patu" ani. În ultimele două săptămâni ne-a terorizat. Îi spusem demult că, după ce prietena ei împlineşte patru ani, vine ziua ei. Ei bine, a fost ziua respectiva. "Când vine ziua mea?" Aceeaşi întrebare, repetată până la nivelul maxim de întindere a nervilor. Am ajuns s-o ameninţăm că nu-i mai facem ziua dacă nu se potoleşte, dar cred că nivelul ei de adrenalină era peste limite.

Am hotărât s-o serbăm în weekend în familie. Bunici, unchi, mătuşi, naşi şi fini. Toţi cei apropiaţi. Am făcut instructajul de rigoare, cum să deschidă uşa, cum să spună "Poftiţi" şi "Mulţumesc", dar mi-am cam răcit gura de pomană. Cum deschidea uşa şi vedea punga de cadou se schimba toată, nu ştia cum să se uite mai repede înăuntru. Şi, spre marea ei bucurie, anul asta toată lumea i-a facut pe plac. Păpuşi şi prinţese. Frumoasa Adormită cu tot cu Prinţ, Ariel, şi o Barbie-Doctor, plus un set de accesorii pentru bebelusii ei.

În schimb am privit-o asa cum n-am privit-o niciodată când a suflat lumânările. Încerca să stea dreaptă şi să zâmbească, dar era transfigurată toată. I se înmuiau picioarele, şi nu mai ştia ce să facă cu mâinile. Privea fascinată lumânările şi numai avea răbdare să terminăm de cântat. Murmura nerăbdătoare versurile, şi accentua "Ilis să tlăiască…Ilis". Şi eu eram de acord cu ea. Iris, micuţa mea prinţesă.

Ieri a venit de la grădi împreună cu prietena ei. Şi a redevenit ea. Nu mai contenea să se laude, cu ce-a primit, şi cum funcţionează fiecare. Normal, cu crizele de rigoare, că nu împarte jucăriile. Dar diseară avem petrecere cu copii. Am încercat să stau de vorbă serios cu ea. M-am abţinut cu greu să nu mă bufnească râsul. Căci, la auzul cuvintelor "acum vorbim serios", a luat o poziţie de drepţi şi cu o mutriţă atât de marcată, parcă aş fi cântat imnul naţional. Am ajuns împreună la concluzia că îi va lăsa pe copii cu toate jucăriile ei. Şi nu va plânge, nu se va certa cu ei, pentru că sunt invitaţii ei. Nu că aş crede că o să şi funcţioneze, dar am ameninţat-o că anulez petrecerea dacă nu se poartă frumos.

Sincer, nu stiu cum va ieşi petrecerea. Eu sper să mă descurc (am menţionat că sunt singură cu 6 copii?!). Şi mai ales, sper ca ei să se distreze… Revin mâine cu poze şi povestiri.




Cristina H.
Posted in Cu si despre nazdravanii mei.

8 Comments

  1. Cristina, sa-ti traiasca printesa ta mica, Irisuca de „patu” anisori!! Petrecere frumoasa deseara, sunt convinsa ca totul va iesi minunat!

  2. Cris, sa-ti traiasca Irisuca!!
    La Multi Ani! si multa sanatate ii doresc, sa aiba parte de tot ce-i mai frumos in viata ei de copila, voi, parintii ei, sa fiti sanatosi si sa aveti forta necesara sa ii puteti oferi clipe magice!

  3. Multumim!
    Iris a decretat azi ca nu ramane la gradi. Ba ne-am dus si pana acolo, a pupat pe toata lumea si a anuntat ca ea vine maine. Ce cantat LMA, NIMIC!
    Asa ca ne-am apucat amandoua de treaba. Ne pregatim de petrecere. Atmosfera, cutiutele muzicale, Rogvaiv la (aproape) maxim, dansam, dam cu aspiratorul.

    Ca deh, ce mai „munceam” amandoua si acum patru ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente