Un pic de quilling la 5 anișori

Ieri mi-am făcut curaj, și am proiectat pentru grădiniță o activitate de quilling. N-am făcut planuri mărețe, cu cine știe ce realizări fantastice la nivel artistic, obiectivele erau simple: să folosească corect acul de quilling, adică să răsucească bețișorul, nu hârtia în jurul lui, și dacă reușim o floricică cu frunze cu tot, sunt de-a dreptul încântată.

Așteptările au fost și calde, și reci. Al doilea obiectiv a fost realizat de toți copiii, chiar peste ceea ce mi-am propus, după cum se vede în „grădinile cu flori”. În schimb, utilizarea acului de quilling a dat bătăi de cap. În primul rând, mișcarea de rotire a bețișorului este mai complicată decât aceea de a roti hârtia în jurul bețișorului. Și, oricât mă dedublez eu și încerc să corectez fiecare mișcare greșită, pentru S. acest obiectiv nu a fost realizat. Protesta nemulțumită, argumentând că „rezultatul” era corect – rezulta o bulină răsucită. Da, dar pe mine nu mă interesa rezultatul, ci procesul de lucru… E. în schimb și-a însușit imediat mișcarea corect, așa cum se vede și din imaginile de mai jos.

Suportul a fost realizat din folie magnetică, pe care am lipit spumă eva. Îmi plac magneții, cel puțin așa știu că creațiile copiilor sfârșesc acasă pe frigider, și nu aruncate pe te-miri-unde. Pentru un aspect pozitiv al lucrării, am folosit buline și frunze, tot din spumă eva, exersând, din nou, șirurile logice. Regula a fost alternanța celor două elemente, și menținerea frunzelor în aceeași poziție față de ultima bulină adăugată în șir.

Destul de dificilă a fost și menținerea unor intervale aproximativ egale între elemente, pentru a nu le înghesui. La acest capitol mai avem de lucru, însă detaliile contează pentru impresia de ansamblu. Nu au reușit singurei, aici i-am ajutat pentru a le plasa corect.

quilling_gradinita

Timp de lucru: 50′.

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, La grădiniță and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente