Programul Școlar Colgate – sau un pic de educație sănătoasă

N-aș vrea să pornesc o dezbatere pe tema „de ce se duc copiii la școală” și „ce-ar trebui să învețe acolo”, căci, dacă dați drumul la tv în această perioadă veți auzi tot felul de variante. Însă știu că de-acolo, de la școală, ar trebui să vină cu ceva util, ce să-i folosească în viața de zi cu zi, să-i fie mai bine decât ieri.

Programul școlar Colgate – despre care nu vorbesc pentru prima dată – se adresează elevilor din clasele I-IV de pretutindeni din România, mai ales din mediul rural (conform statisticilor, pe care le puteți vedea mai jos, este zona cu deficit mai mare la capitolul igienă dentară față de mediul urban.) Anul acesta – 2015, al 23-lea de la debut – 116.000 de copii au beneficiat de programul educațional susținut de compania Colgate, încă de la apariția pe piața românească, 5.600.000 de copii fiind implicați de-a lungul timpului.

De ce? Pentru că educația pentru deprinderea unei rutine de îngrijire orală este esențială pentru un copil, influențând totodată și obiceiurile sale ca viitor adult și ulterior părinte. Colgate le oferă astfel copiilor lecții interactive privind regulile de igienă orală și produse pentru îngrijirea dentară.

La fel ca în fiecare an, copiii au fost invitați să participe la lecții de igienă orală susținute de profesioniști în medicina dentară. Pentru eficiența asimilării și corectitudinea informațiilor, materialele educaționale Colgate au fost dezvoltate de o echipă interdisciplinară de specialiști în psihologie, pedagogie și stomatologie preventivă, fiind adaptate local de medici dentiști cu experiență pedodontică. Totodată, pentru ca lecția să fie adaptată capacității de înțelegere a copilului, a fost creat personajul Dr. Măseluță, mascota Programului Școlar Colgate, „vocea” care transmite toate mesajele educaționale.

Fiecare lecție de igienă orală abordează perspectiva învățării ca joc, elevii având ocazia de a învăța într-un mod plăcut pașii pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinți sănătoși, prin intermediul unui film educațional cu Dr. Măseluță și echipa sa de Supereroi ai dinților sănătoși, exersând totodată tehnica corectă de periaj dentar cu ajutorul unui model demonstrativ, sub îndrumarea profesionistului. La finalul lecției, copiii primesc produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o mini-pastă de dinți), un pliant cu sfaturi pentru părinți și un pliant pentru însemnarea periajului zilnic.

Programul Scolar Colgate (1)

Pe scurt, din sfaturile pentru părinți: Cariile pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igienă orală: periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi, timp de două minute, cu o pastă de dinți cu fluor și tehnologia pentru prevenirea cariei, schimbarea periuţei de dinţi la fiecare trei luni de zile, control preventiv periodic la medicul stomatolog şi adoptarea unei diete echilibrate care să nu favorizeze apariția cariei dentare.

Cel mai recent aliat de la Colgate în prevenirea cariei dentare este pasta de dinți Colgate Maximum Cavity Protection, prima şi singura pastă de dinţi cu Agent de Neutralizare a Acizilor din ZaharuriTM, pentru întreaga familie, care luptă direct împotriva acizilor din placa bacteriană, rezultați din zaharuri – cauza numărul 1 a apariției cariilor. Studiile clinice ce susțin această tehnologie au fost efectuate timp de 8 ani și au cuprins aproape 18.000 de persoane. Formula cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri™ și fluor reduce leziunile carioase incipiente de pe suprafața dinţilor cu 52%, un procentaj mult mai mare, dovedit clinic în comparaţie cu cel al unei paste obișnuite, ce conține doar fluor, 32%. De asemenea, s-a constatat reducerea cu 20% a incidenţei cariilor după 2 ani de utilizare.

Programul Școlar Colgate este parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, cea mai complexă și de succes inițiativă educațională în rândul copiilor datorită parteneriatelor durabile cu instituții, școli și comunități din întreaga lume, și a rezultatelor obținute: peste jumătate de miliard de copii, din 80 de țări, au beneficiat de educație privind igiena orală și produse de îngrijire adecvate de la inițierea programului în 1991, la nivel global.

Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.
Infografic-Programul-Scolar-Colgate

Dacă Colgate și Doctorul Măseluță nu v-au vizitat încă la școală, puteți lăsa la acest articol un mesaj care să conțină numele școlii, localitatea, persoana de contact și un număr de telefon. Datele de contact nu vor fi publicate pe site, dar voi încerca să vă pun în legătură cu reprezentanții Colgate, să vedem cum le putem face o surpriză celor mici.

Cristina H.
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged , , .

51 Comments

  1. Buna ziua
    Ne-am bucura daca Colgate si Doctorul Maseluta ar putea veni si in gradinita noastra. Noi suntem -edit- din Bucuresti, -edit-
    Va multumim

    • Daniela, programul se adresează copiilor din ciclul primar. Nu știu dacă pot fi incluse și grădinițele. Voi comunica, dar e puțin probabil.

  2. Buna ziua. M-as bucura ca echipa Colgate sa vina si la copilasii mei din clasa I. Noi invatam la -edit-Galati. Persoana de contact: -edit-. Multumesc!

  3. Daaaa,vrem sa ne viziteze Doctorul Maseluta impreuna cu Colgate! Noi suntem -edit- Tunari, Ilfov.
    -edit-
    Va multumim!

  4. Buna! Suntem clasa I si suntem din mediul rural in Sibiu…oare ne poate vizita si pe noi dr Maseluta?

    • -edit- Sura Mare -Sibiu
      -edit-
      In sc sunt 7 clase ciclu primar. Ne-am bucura sa primim vizita dr mai ales ca in mediul rural periuta si pasta sunt cam uitate…

  5. Asteptam si noi oaspeti de la echipa Colgate! -edit- Alba Iulia, persoana de contact prof. inv. primar Mîndroc Nicoleta.

  6. Buna ziua,
    Cred ca ar fi cu adevarat spectaculos daca a.ti vizita si gradinitele. Sunt foarte multi copii cu probleme dentare si desi copii sunt mici percep foarte bine multeeeee lucruri. Va asteptam cu drag in Suceava, -edit-

  7. Da! Şi eu aş dori să ne viziteze această echipă! Îi aşteptăm cu drag la -edit- din Tg-Jiu, jud. Gorj. Vă mulţumim!

  8. Foarte interesant programul ,ne-am dori sa se desfasoare si in afterschoolul nostru .Noi suntem afterschool -edit- sector 4 Bucuresti.
    Multumim!

  9. Si noi vrem sa ne viziteze echipa colgate. Suntem din comuna Sascut judetul Bacau si -edit-

  10. Buna ziua!
    Ne-am bucura daca echipa Colgate ar putea veni si la noi: -edit- Galati.-edit-Va multumim!

  11. Buna seara! Tare mult s-ar bucura elevii mei de clasa a II-a, daca echipa Colgate ar putea veni si la ei, Scoala -edit- Iasi, Prof.inv primar -edit-. Va multumesc anticipat!

  12. Buna seara!
    Ar fi o surpriza tare placuta vizita echipei Colgate la elevii clasei -edit- din Sfantu Gheorghe, Judetul Covasna! Prof. inv.primar Gavrila Maria-edit- Astept sa se materializeze aceasta dorinta de-a va primi in clasa cat de curand!

  13. Buna ziua! Daca se pot include as dori sa participam si noi. Gradinita Martisor Bucuresti

  14. Buna seara! Interesanta ideea si tare mi-as dori ca si piticii mei sa se bucure de o astfel de surpriza. Va asteptam la Scoala Gimnaziala Ranzesti-Falciu , din jud. Vaslui!! -edit-
    Multumesc!

  15. Buna dimineata!!!…:)
    Ne am bucura mult daca echipa Colgate ar putea veni si la noi…-edit- Pitesti.
    Persoana contact: Badea Denisa Emanuela, -edit-
    Multumim !!!…:)

  16. Bună ziua!
    Sunt profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială -edit- Bușteni, județul Prahova. Am citit articolul dumneavoastră și sunt extrem de încântată de ceea ce am aflat. Cred că le va plăcea tare mult copiilor din școala noastră să fie vizitați de reprezentanții Colgate și de către Doctorul Măseluță. Persoana de contact: prof.înv.primar RALUCA NEAGOE,-edit- Aștept cu nerăbdare un răspuns! Vă mulțumesc!

  17. Buna seara,
    O modalitate atractiva si interesanta de a le forma copiilor deprinderi si abilitati de viata. Ne-am bucura sa primim vizita Doctorului Maseluta si a reprezentantilor Colgate. Persoana de contact: prof. edit Baia Mare. Multumim!

  18. Buna ziua, ca parinte va spun ca mi-ar placea ca si scoala noastra sa fie vizitata de reprezentantii Colgate si Doctorul Maseluta.
    – numele școlii: SCOALA -edit-
    – localitatea: ROSIORII DE VEDE
    -edit-

  19. Buna! E o actiune foarte necesara, bravo celor ce au initiat-o!
    Invit si astept echipa si in scoala in care lucrez, edit Botosani. Suntem in total 11 clase I – IV. Persoana de contact – prof. inv. primar Rosca Ana, edit .Multumesc ,,Talente de nazdravani” pentru informare si intermediere!

  20. Si noi ne-am bucura mult de vizita unor asa musafiri de vaza. Suntem Scoala Gimnaziala Bradeanu, din jud. Buzau, comuna Bradeanu. Persoana de contact: -edit- Va multumim!

  21. Buna dimineata!
    Tocmai am citit articolul…ar fi extrem de benefica o astfel de vizita si la scoala noastra din mediul rural: -edit- Parva, BN, persoana de contact inv. Adriana -edit-
    Multumim anticipat!

  22. Am fi incantati sa primim vizita dr. Maseluta si a echipei sale de supereroi la edit-Videle-Teleorman,ciclul primar _aproximativ 260elevi. Persoana de contact Enus Nicoleta Ionela-nr.tel. edit

  23. Frumoasa actiune! Si noi dorim sa promovam cat mai mult acest lucru! S-edit- Bucuresti, clasa a II-a B
    Multumim anticipat

  24. Buna. Sunt profesor de sprijin la o şcoală din Orăştie, judetul Hunedoara. Ne-am dori tare mult să realizăm un parteneriat cu Colgate, deoarece copiii din şcoala noastră provin din medii defavorizate şi au Cerinte Educationale Speciale. (aproximativ 100 copii.)

  25. Buna seara.Sunt profesoara de biologie in Judetul Iasi Localitatea Focuri.Mi-as dori sa promovez alaturi de voi aceasta campanie in randul elevilor.NumeșMihai Pandestina, -edit-

  26. Pe principiul ca niciodata nu e prea tarziu; tinand cont ca m-am trezit dupa o luna.Ne-am dori si noi o astfel de vizita la -edit-
    Multumesc

  27. Buna ziua,este foarte interesant acest program.Dorim sa vina si la noi Doctorul Maseluta.Datele noastre de contact sunt ,Afterschool Iilo ,Bucuresti.Multumesc!

  28. Doresc sa inscriu si scoala mea: Liceul Tehnologic „Udrea Băleanu” – Băleni, Dambovita.
    (20 de clase de inv primar)

    telefon- **

  29. Buna ziua!Sunt invatatoare la SCOALA NR 2 Zimnicea si as fi foarte incantata sa participam si noi la Programul scolar Colgate. Speram sa ne contactati!!!

    • Dacă citiți cu atenție articolul și data lui (sus, în link), vedeți că anunțul este expirat.

  30. Bună seara! Sper sa avem noroc in acest an! Ne-am înscris și anul trecut…. Va așteptăm cu drag!

    • Anul trecut am comunicat contactele în agenție, însă mai departe nu știu ce s-a întâmplat :(.
      Sper doar că sunteți un caz izolat :((

  31. Lăscuzeanu Emilia Emine- invatatoare la Scoala Gimnazială „Federico Garcia Lorca”, sector 3 ,Bucuresti. Va așteptăm cu zâmbetul pe buze!

  32. Bună seara. Mă interesează foarte mult de la colgate calendarul cu periajul zilnic numai că nu stiu cu as putea să obțin ca le motivează mult pe copilasi mei la spălatul dintisori .

Comentariile nu sunt permise.

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente