Crazy silicon loops, sau nebunia cerculetelor de cauciuc

loom-bands

Ne-a prins din urmă, întâmplător, la supermarket. Am zărit un pacheţel, cu brăţară inclusă. Le-am împletit pe primele, apoi a mai vrut. În nebunia brăţărilor, acestea sunt doar un model. A vrut apoi alte modele… ocazie cu care am descoperit că există şi suport pentru împletit, iar combinaţiile sunt aproape infinite. Sau improvizezi suportul din două furculiţe.. dar nu merge pentru toate modelele găsite pe net. Am descoperit astfel o nouă idee de cadouri, mai ales că vor urma, curând, primele aniversări. Am căutat variante pentru materia primă, ceva mai ieftine, dacă este posibil, şi mai variate. Am găsit setul din imagine la 30 lei, şi am trecut la treabă. De brăţări s-a plictisit aproape instant după ce i-am arătat pe net alte modele. E mai interesant să confecţionezi brelocuri decât brăţări!!

Cele care foloseau „furculiţele” erau în franceză, şi cum instrucţiunile sunt mai mult decât simple, a înţeles. După bufniţă şi peşte are planuri mari, dar o las să lucreze. Deocamdată încă are culori disponibile. La finalul filmului de mai jos găsiţi şi alte recomandări, simplu de confecţionat.

Am profitat şi m-am aprovizionat şi pentru grădiniţă, o punguţă cu inele şi cârlig – 1,5 lei. Voi vedea dacă fetele pot face mai mult decât un model simplu, ceea ce mi-aş dori enorm. Există în comerţ variante ajutătoare, deocamdată în magazinele de hobby, ca Art&Hobby sau Kids Magic Store, unde găsiţi suport de lucru, materiale, cutii cu separeuri. Am văzut diferenţe calitative între inelele via China, care par feliate dintr-un tub de cauciuc, foarte subţiri, şi inelele pe care le-am găsit noi la casă în Auchan, mult mai tari, perfect cilindrice. Dar pentru distracţie şi exerciţiu nu cred că contează atât de mult. În plus, cele cilindrice nu cred că s-ar întinde atât de uşor între furculiţe.

Spor la lucru!

Atelierul de creatie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , .

8 Comments

 1. Ha, ha, ha…. si eu am in casa numa ineluse. Si sunt baieti… imi imaginez cu sunt fetele. Am observat ca-i o „boala” ce a prins tot mapamondul :), asta vara la bunici era o fetita venita din Italia si era cu cutia dupa ea. Noi am cumparat doar pachetele la 2-3 lei dar imi tot cer si ei cutia din imagine. Multam de pont, nu stiam de unde sa iau.

 2. Multam de tutorial. A prins-o si pe Maria febra bratarilor. Eu mai astept sa vina… Am inceput ieftin, cu o punguta. Apoi am luat inca doua, dupa care EU am avut o sclipire de geniu (un moment de nebunie temporara, mai exact) si am comandat o trusa cu 5.000 de ineluse, pandante, inchizatori colorate si transparente etc. Astept cu groaza sa vina si ma gandesc sa nu mi se infunde aspiratorul de atatea caucioace. Ne mai auzim! 🙂 Spor la impletit!

  • pe jos nu le da, decat rar, 2-3, si le adun cu sarg.
   sclipirea mea de geniu a fost sa ma duc la chinezi, si sa rezolv ieftin problema 🙂

 3. …si noi lucram bratari…a invatat prima data pe degete…am vazut niste modele superbe pe internet…trebuie sa le incercam…

  • iris pe cele duble le face pe 2 creioane, legate intre ele. acum a evoluat la furculita 😀
   si de cand are setul, chestia aia ca un diapazon tine loc de creioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente