Decoratiune cu filigran pentru masa de Pasti

decoratiune-filigran-lumana

Anul acesta concursurile cu temă pascală încep de vreme. Chiar şi al meu – Primăvara la fereastră – e anunţat 22 martie-5 aprilie. Ba chiar fiind atât de devreme – pentru ca Iepuraşul să aibă timp să livreze premiile, am preferat să aleg o temă de primăvară. În schimb, la claca Iepuraşul Vesel, tema a rămas una dedicată sărbătorii, şi în felul acesta am şi spart gheaţa la capitolul creaţii de Paşte – 2014.

De 8 martie am zărit pe facebook o creaţie foarte faină, un „8” jumătate filigranat, folosit mai mult drept coşuleţ pentru flori. M-am tot gândit la ceva asemănător, m-am apucat de desenat, şi a ieşit ceea ce vedeţi. Un colier cu două feţe, pentru lumânare. Proiectul a avut mai multe probleme. În primul rând, l-am printat pe A4, şi filigranul mi-a ieşit atât de finuţ, că mai aveam un pic şi renunţam în timpul lucrului. În modelul pregătit (pe care îl puteţi printa de aici) am lăsat şi varianta pe A4, dar şi cea 2 x A4, mult mai potrivită pentru copii, dacă vor să încerce. A doua problemă este cea a lumânării. Ar fi mult mai bună una în pahar, nu a mea, mi-a stat inima şi când am făcut pozele, de teamă să nu ia foc modelul. De backup aveam deja pozele cu lumânarea stinsă, dar nu aşa voiam să sfârşească câteva ore de muncă…

Filigranul l-am decupat cu o forfecuţă foarte subţire. Din păcate trusa de cuttere speciale încă rămâne pe wishlist, dar poate, cine ştie, iepuraşul o să-mi aducă şi mie ceva anul acesta. (Dacă m-ar întreba şi ce vreau, aş visa la altceva…)

Alte modele de Paşti

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , , , .

24 Comments

    • 🙂 ma gandesc la o tema asemanatoare, dar mult mai simpla pentru nazdravani. nu e inca gata, dar „se lucreaza”.

    • Macar stiu ca mi-am facut-o cu mana mea, n-am verificat dimensiunile elementelor, doar dupa print am vazut ce-am gresit.
      Dintre „fineturi” am mai scos, nu am avut rabdare cu toate…

    • Spor! Pe varianta mare cel putin Gabi ar trebui sa se descurce. Rita – sunt chiar curioasa ce reuseste.

    • Draga Madalina,

      Daca ai fi citit articolul si nu doar admirat poza, ai fi vazut ca modelul este la liber, si nu este nevoie sa-l ceri.

    • „Daca ai fi citit articolul si nu doar admirat poza, ai fi vazut ca modelul este la liber, si nu este nevoie sa-l ceri.”

      Reiau raspunsul de mai sus, caci alta idee nu am 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente