Cosulet-steluta, decoratiune din tub de carton

De când am primit foarfeca de franjurat aproape că am dat în mintea copiilor. Ornamentul de mai jos este o idee de demult, am avut când eram mică niste coşuleţe în genul acesta, ca ornamente pentru pom. Timpul le-a distrus, dar amintirea lor a rămas. Foarfeca cu pricina doar a readus-o în actualitate.

Aşadar, aveţi nevoie de un tub de carton, hârtie colorată, ceva hârtie deosebită de la ambalajele de sărbători.
cosulet-franjurat1
Îmbrăcaţi tubul în hârtie. Puteţi adăuga şi sclipici pe interior, pe partea centrală care se va vedea. O hârtie cu lăţimea de cel puţin o dată şi jumătate cea a tubului se îndoaie şi se franjurează, lăsând pe margini aproximativ un centimetru, pentru a o lipi pe tub. Se taie şi se potriveşte lungimea hârtiei cu cea a circumferinţei tubului, se lipeşte sus şi jos, pe tub, se adaugă benzi decorative care să acopere lipitura şi ornamentul este gata.

Extrem de simplu şi uşor, poate fi realizat cu puţin ajutor şi de copii mai mici, mai ales daca vreti sa-i incurajati în utilizarea foarfecei.

cosulet-franjurat2

Cu acest ornament voi participa şi la concursul În aşteptarea Crăciunului.


Vezi alte modele la Atelierul de creatie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Crăciun and tagged , , , .

9 Comments

 1. super! am facut si noi anul trecut ornamente asemanatoare, numa’ca n-am pus tub in interior. Doar am taiat hartia asa cum ai facut si tu si am lipit-o! o sa-ncercam astazi sa punem in practica ideea ta.multumesc!

 2. SUPER!!!

  Trebuie sa incerc sa-l fac si eu cu Radu. Poate reusesc in cele din urma sa-i insuflu dragostea pentru lucru manual.

 3. Of, ca de franjurat am franjurat singura. La lipit s-a bagat putin. Dar putin tare de tot!!!!
  Daca foloseam doar hartie autocolanta poate era mai activ. Dar cu lipici…nu l-am prea dat pe spate 🙁
  A iesit dragut.
  Multumim de idee!

 4. Pingback: Povestea mea pentru Crăciun. Amintirea unui glob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente