Sat iarna (colaj dupa Little Children’s Book of Things to Do)

Little Children's Book, Usborne

Cum am povestit acum câteva zile, la sfârşitul anului trecut am avut ocazia să mă întâlnesc cu Micul Cititor, şi astfel au ajuns la mine câteva cârti despre care voi povesti pe ici-colo, cu ocazia proiectelor pe care le vom realiza.

Astăzi – un sat, aşa cum pe la noi încă există, troienite şi parcă rupte din poveste. Colajul a fost inspirat din lucrarea Little Children’s Book of Things to Do, dar proiectul a fost adaptat. Mai jos am adăugat şi imaginile din carte. Mi-ar fi plăcut să pot folosi creta, dar pentru a uşura munca copiilor am transformat exerciţiul într-unul de decupaj exclusiv. Am lucrat tabloul cu o grupă mixtă, de la 5 la 8 ani, iar copiii nu au avut model. Tabloul meu a fost finisat ulterior, lor le-am arătat doar cum se fac dealurile, casele, şi i-am lăsat să asambleze singuri.

Nu le-am dat voie cu creioane, deşi le-am cerut. Au vrut să deseneze întâi casele, şi apoi să le decupeze… A fost mai greu, dar s-au descurcat. Aş fi vrut să realizăm un tablou în alb şi negru, care ar fi adus a filigran, dar nu am putut negocia cu ei. Casele au fost colorate, acoperişurile roşii, şi cu greu am negociat ca unele să fie acoperite cu zăpadă. Cele care nu mai aveau zăpadă aveau stăpâni gospodari, care au dat zăpada jos!

Populaţia prezentă în tablou a fost formată exclusiv din oameni de zăpadă. Într-un colaj am avut senzaţia unei adevărate armate invazioniste… dar nu pot spune că nu mă aşteptam, căci îm momentul în care le las perforatoarele pe mână cu greu se pot opri. Nu au avut succes bulinuţele mici, realizate cu perforatorul normal…

Sat iarna, Colaj
Little Children's Book, Usborne

Revenind la punctul de inspiraţie, Little Children’s Book of Things to Do pare la prima vedere o înregistrare a emisiunii Art Attack, ce capătă tot mai mulţi spectatori fideli. Proiectele propuse au grade diferite de dificultate, şi îmbină cele mai diverse materiale si tehnici, de la dactilopictură la papier-mache, şi sunt organizate tematic. Aici mi-am dat seama că simt lipsa unui cuprins, pe care probabil îl voi realiza cu ajutorul etichetelor. Avem proiecte „la fermă”, dedicate Paştelui, dinozauri, teme de vară, animale diverse, ori dedicate Crăciunului. Sunt 144 de pagini cu care nu vă veţi plictisi, şi cu ajutorul cărora veţi găsi o utilizare creativă pentru multe materiale care stau să fie aruncate.

Little Children's Book, Usborne

Cartea este disponibilă aici, sau la BookDepository (transport gratuit, plata online)


Dacă vă plac cărţile Usborne, puteţi câştiga săptămana aceasta unul dintre cele trei premii oferite de Micul cititor la concursul rapid disponibil aici.


Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de iarnă.

6 Comments

    • tabloul este al meu… si ale copiilor au iesit foarte frumoase, dar camera mea face figuri 🙁 si nu stiu de ce nu pot copia pozele de pe ea… desi am fotografiat creatiile la gradi… asta era ieri intentia, sa ilustrez articolul cu creatiile lor. n-a fost sa fie, si de dimineata am lucrat altul.

  1. Are memorie vizuala, caci a lipit totul la scoala, a doua zi dupa ce i l-am aratat pe al dvs.
    Si cred ca, intuitiv, a lipit cate un om de zapada langa fiecare casuta 🙂

    • SI copiii mei la gradi au lipit oamenii de zapada, ca „asa e normal”. In fiecare casa – un copil, un om 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente