Martisoare cu soricei, dupa un model din Animal things to make and do

Animal things to make and do,  editura Usborne

În plin sezon de confecţionat mărţişoare am căutat o idee nouă. Cum se găsesc ideile noi? Răsfoind cărţi, răsfoind pagini virtuale. Important e ca atunci când ai găsit ceva să te agăţi bine de ea şi să vezi ce iese. Azi am răsfoit una din cărţile primite de la Micul cititor, Animal things to make and do (Usborne activities). Cartea este foarte simpatică, şi de când am deschis-o prima dată, Iris a pus în topul preferinţelor tabloul cu şoricei. Avem o slăbiciune pentru hamsteri, aşa că i-am pregătit un mărţişor surpriză.

Pentru mărţişor aveţi nevoie de hârtie în mai multe nuanţe de maro, portocaliu, galben, pentru a realiza boabele de pe spicele de cereale. Le-aş spune grâu, dar nu sunt sigură ce specie am realizat acolo :). Tăiaţi ochi de pisică identici. Eu a decupat întâi unul, ca şablon, şi cu ajutorul lui i-am desenat pe toţi ceilalţi, apoi i-am decupat separat. Lipiţi „paiul”, apoi aşezaţi cu grijă „boabele”, începând din vârf, fără să alăturaţi două de culori identice.

Pentru şoricei eu am folosit spumă eva, sau hârtie buretată. Aveţi nevoie de o picătură mai mare, pentru corp, şi două picături mai mici, pentru urechi. Boticul l-am făcut cu perforatorul normal de coli, tot din spumă. La prima codiţă, cea foarte subţire, m-am chinuit un pic, dar apoi am avut altă idee. Am tăiat un „melc” (în spirală) mai grosuţ, cam de 4-5mm, apoi am tăiat încă odată melcul pe jumătate. Am obţinut simultan două codiţe, foarte frumos spiralate şi distanţate amândouă. Finalul l-au reprezentat ochişorii mobili, cu diametru de 1mm.

martisoare cu soricei

În carte mai sunt câteva modele adaptabile pentru mărţişoare, m-au tentat bufniţele, dar am realizat una zilele trecute, şi nu îmi prea place să mă repet. Dar, ca activităţi pentru copii, cartea propune multe altele: dactilopictură îmbinată cu colaj şi decupaj, animăluţe care pot sta singure în picioare, colaje din materiale reciclate, desene simple din linii şi forme, broscuţe ţestoase 3D, pictură cu şablon confecţionat. Am stat şi am căscat ochii la nişte pinguini din ouă reale, un fel de hopa-mitică. Nu am încercat încă, se porneşte de la un ou spart, curăţat, în care se pune o greutate, apoi se lipeste la loc şi îmbracă în hârtie folosind papier-mache… arată grozav, ar fi tentat de Paşti, dar cred că sunt prea fragile să încerc cu grupa de la grădiniţă.

Cartea este minunată, mai ales de dat cadou prietenilor cu copii nici foarte mici, nici foarte mari. După ceva muncă intensă, cei mici se pot amuza şi cu cele două pagini de abţibilduri, fiecare inspirate din proiectele prezentate, ba chiar îşi pot uşura munca folosind elementele date. Sunt incluşi ochişori, elemente cu model (tocmai mi-am dat seama cum pot face bufniţele foarte uşor, dar o să las distracţia pe seama copiilor), dar şi bonusuri, pentru a le răsplăti munca depusă în realizarea unui proiect.

Animal things to make and do,  editura Usborne

Distracţie plăcută împreună cu copiii!
PS. Nu uitaţi de un decor de contrast!

Atelierul de creatie


Micul Cititor este organizator independent în România al editurii Usborne, una din cele mai bune edituri de carte pentru copii din Marea Britanie. Puteti rasfoi albumele cu ofertele disponibile pe Facebook sau MiculCititor.ro, iar cartile pot fi comandate pe miculcititor@gmail.com.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Mărțișoare and tagged , , , , .

3 Comments

  1. Pingback: M?r?isoare cu animale | Prichindeii

Lasă un răspuns

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente