Vis de iarna, concurs cu premii de la editura Gama

Anul Nou a bătut demult la uşă, i-am deschis cu inima tremurând… oare ce aduce? Ce are în desagă pentru noi? L-am invitat la masă, la un ceai de portocale, şi am început să vorbim. E secretos tânărul, are desaga plină, dar nu dă semne că vrea să o deschidă. A tras un pic de ciucuri, şi a scos cu două degete prima surpriză: primul concurs pentru copii, Vis de iarnă.

Ce-i drept, iarna asta doar visăm… la zăpadă, la ger, la flori de gheaţă în fereastră. Privesc copiii dimineaţa când se apropie de pervaz, dezamăgiţi… nici azi nu a nins! Şi totuşi, în fiecare seară merg la culcare optimişti. Poate mâine. În cele trei săptămâni ce urmează vom visa împreună, dacă nu la iarnă, cel puţin la cele cinci premii oferite de editura Gama. Copiii care se vor implica în realizarea temelor săptămânale ce vor urma au şansa ca la final să primească un joc Genius, la alegere, dacă se numără printre cei cinci norocoşi extraşi. Despre jocurile-enciclopedie am povestit aici, puteţi citi articolul dedicat să vedeţi despre ce premii este vorba.

Concursul se va desfăşura în perioada 20 ianuarie – 9 februarie 2014 şi va fi alcătuit din trei probe, fiecare desfăşurându-se pe parcursul unei săptămâni. Tema este anunţată luni dimineaţa, şi poate fi realizată şi trimisă până duminică seara. Pe lângă realizarea temei, copiii trebuie şi să acorde puncte colegilor de grupă, pentru a stabili clasamentul final al concursului. Clasamentul copiilor este un exerciţiu de evaluare, fără legătură cu tragerea la sorţi a premiilor oferite de editura Gama.

Prima probă trebuie finalizată până la data de 26 ianuarie. Copiii vor folosi plastilină pentru a realiza o statuie dedicată unui fulg de nea. Mai multe detalii găsiţi în pagina dedicată probei.

Copiii trebuie să lucreze singuri. Nu au nimic de câştigat ori de învăţat dacă îşi observă la lucru părinţii ori educatorii. Nu uitaţi de codul de onoare al Năzdrăvanilor!

Concursul Vis de iarnă beneficiază de 5 premii oferite de editura Gama, constând în cinci jocuri din seria Genius. Câştigătorii îşi pot alege orice variantă disponibilă în stoc la momentul încheierii concursului.

Pentru fiecare temă rezolvată, copiii care participă primesc o şansă la tragerea la sorţi pentru a câştiga unul dintre premii. Premiile nu vor fi cumulate, chiar dacă vor ieşi la extragere ambele sau toate trei numerele aparţinând unui singur copil. Un participant va primi un singur premiu, iar pentru celelalte premii se va trece la o nouă extragere.  

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Premiile nu pot fi transformate în bani, şi se expediază numai la adrese de pe teritoriul României. În cazul unui premiu nerevendicat în 3 zile de la anunţarea norocoşilor (pe blog, la secţiunea "Din culisele concursurilor"), acesta se va acorda prin tragere la sorţi celorlalţi participanţi. Prin revendicarea unui premiu se înţelege adăugarea unui mesaj, în cadrul articolului dedicat, care să conţină adresa şi datele de indentificare.

Tragerea la sorţi va avea loc în data de 11 februarie. Câştigătorii vor fi anunţaţi public, nu personal fiecare în parte, iar pentru a fi la curent cu detaliile următiţi articolele de pe blog prin intermediul abonamentului, realizabil aici.

Pentru cadrele didactice care doresc să încurajeze participarea copiilor împreună cu părintii la astfel de exerciţii, am pregătit separat un banner al concursului, care poate fi afişat pe blogul grupei/clasei, în cazul în care acesta există. Codul este:

<a href="http://talentedenazdravani.eu/promo.htm" target="_blank" title="Talente de Nazdravani"><img src="http://talentedenazdravani.eu/img/promo/concursuri160x160.gif" alt="Talente de Nazdravani" border="0" title="Talente de Nazdravani" /></a>

Mulţumesc anticipat pentru susţinere şi mult succes tuturor participanţilor!

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Din culisele concursurilor and tagged , , , .

11 Comments

 1. Buna ziua, as dori sa ami spuneti de ce nu pot sa imi fac un cont si eu, tot incerc deja de o ora si nu rausesc deloc….va rog sa ma lamuriti.

 2. buna ziua,nu vreau sa fiu rautacioasa dar raferitor la tema concursului mi se pare ca unii concurenti nu au tinut cont de ,,codul de onoare al copilului,, unele lucrari sunt adevarate opere de arta ,si nu cred ca un copil de 3,4 respectiv 5 ani poate sa realizeze asa ceva de unul singur,uitandu-ma la lucratea unor copii de 3 respectiv 4 ani sunt mai bine realizate ca si ultima lucrarea a copilului de clasa a patra ,asa ca haideti sa nu mai umblam cu cioara vopsita.FELICITARILE MELE COPIILOR CARE AU REALIZAT SINGURI LUCRARILE!SI NU UITATI CA SPIRITUL DE COMPETITIE E MAI IMPORTANT CA PREMIUL IN SINE.VA MULTUMESC.

  • desi incerc de mai bine de patru ani sa le explic parintilor ca nu au nimic de castigat… uneori mesajele se pierd in eter.
   am mai respins lucrari, am mai trecut cu vederea, si uneori ramane in cutie doar Speranta, aceea ca intr-o zi vor vedea unde gresesc. cei care gresesc. 🙁
   indiferent cum arata creatia copiilor, ea va fi acceptata. nu stiu de ce trebuie sa fie si cea mai frumoasa. cred ca face parte din procesul nostru de crestere ca parinti, acela de a accepta ca copilul nostru este ceea ce este, si atat poate. ca trebuie sa il apreciem pentru ceea ce reuseste, nu sa tanjim la ceea ce nu face.

 3. BUNA ZIUA DIN NOU
  AM CITIT IN COMENTARIUL TAU SI SA STII CA SUNT UNII PARINTI CARE NU POT ACEPTA IDEEA CA ODRASLA LOR NU POT DUCE LA SFARSIT UN LUCRU.
  SUNT CADRU DIDACTIC SI MA CONFRUNT ZI DE ZI CU ACEST LUCRU

 4. aveti mare dreptate,eram dezamagita,ca nu stiam concureaza lucrarile parintilor sau cu adevarat cele a copiilor,mentionez ca nu este un atac la toate persoanele,se vede cu ochiul liber lucrarile care nu au fost facute in totalitate de catre copii .felicit si incurajez munca copiilor care au participat.va multumesc, si sa speram ca avem ceva de invatat pe viitor,mai ales noi parintii,ca la noi este problema.
  .

  • cum spuneam si in regulament, clasamentul copiilor nu are nimic in comun cu tragerea la sorti. indiferent cum arata creatia, are o sansa la extragere. altfel, copiii participanti pot acorda zero puncte lucrarilor care au suferit prea multa „interventie” externa. este instrumentul pe care il pot lasa la indemana lor pentru a corecta exercitiul.

 5. SUNT CADRU DIDACTIC. AM TRIMIS SI EU LUCRAREA UNUI ELEV DE-AL MEU. A MUNCIT SINGUR SI PENTRU ASTA SUNT MANDRA. ASA AR TREBUI SA FACA TOTI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente