Sistemul solar, Editura Teora

Sistemul solar, Editura Teora

Acum mai bine de 2 ani Andrei a început să ne toace încet încet cu noţiunile despre univers. Totul a pornit de la un banal wallpaper, pe desktop, cu planetele… Ne-am trezit că le ştie în ordine, le recunoaşte după culoare, şi într-o zi ne-a povestit de planetele pitice (de care sincer nici nu auzisem!). De unde ştia să citească habar nu am, nu l-am învăţat o literă. A prins la grădi de la colegi.

Orice carte despre sistemul solar e pentru el o mină de cercetat. Dar în stilul acela de copil enervant, citeşte de 2 ori, apoi vine şi te întreaba candid… mami, cam cat de departe e Jupiter de soare…? dai din umeri, normal, că doar nu trebuie să bagi benzină până acolo şi să faci bugetul… ah, nu ştiai tu că e… mda.

Vine într-o zi acasă, că a văzut o carte faină, de la Teora, cu planete care se mişcă. Eu, mai minunată decât el, îmi pun mintea şi fac comandă. Vine cartea, eu cu sufletul la gură montez repede sistemul (chiar repede, păcat că n-am avut nylon de pescuit), îmi bat capul cu astronauţii, care se dovedesc a fi contragreutăţi pentru planetele mai mari, dar, victorioasă, îl suspend de lustră. Vine Andrei…

Vai, mami, ce drăgut! Uite, scrie şi distanţele… dar păcat că nu e ală pe care l-am văzut eu!

Sistemul solar, Editura TeoraSă înnebunesc… e clar, o iau de la capat. De data asta cred că Moşul înţelege exact ce vrea el, că eu nu mai pot. Dar tot i-a plăcut. Stă în pat şi suflă, să se învârtă planetele. Deh, sunt muuult mai mari decât cele văzute de el. Cartea care însoţeşte modelul prezintă pe scurt caracteristicile fiecărei planete. În curând voi şti şi numărul de sateliţi ai fiecăreia… :). Dacă o contaminează şi pe Iris s-a terminat cu liniştea mea.

Acum să revin la lucrare. Coperta se închide ca o cutiuţă pentru toate elementele mobile, iar în interior 24 de pagini color, format 20x20cm, prezintă pe scurt informaţii despre Soare, planetele mari, Luna, asteroizi şi comete. Include de asemenea şi trei pagini cu explicaţii pentru montarea sistemului.

Încă studiem, n-am terminat de memorat distanţe, temperaturi şi compoziţii. Dacă îi spun să-şi aşeze cărţile în ghiozdan, uită imediat, dar numărul de sateliţi ai lui Uranus îi ştie şi în somn…

Info preţ | Biblioteca Năzdrăvanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Teora and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente