Cuvinte încrucișate (D-Toys)

Rar mi se întâmplă să intru în campaniile de marketing, dar uneori, dacă se potrivesc și cu dorințele mele, trec peste „n-am eu noroc”. Viața asta nu mi-a adus prea mult, paharul meu a fost cam mic la spartul târgului, și încă mă urmărește o astrogramă făcută de o prietenă acum mulți ani… „ bani o să ai, dar o să muncești din greu pentru ei”. Din greu încă muncesc… din cer încă n-au picat, dar mi-a plăcut campania cu bicicleta de la Libris, așa că m-am chinuit să iau și eu bilet la loterie… poate-poate, că nu mi-ar strica o bicicletă nouă!

cuvinte incrucisate D ToysAm luat o carte – sper din tot sufletul să merite banii, n-am citit-o! – și cum nu făcea 50 în cap, am mai cerut un joculeț… Cuvinte încrucișate. Mi-am zis că, dacă nu e cine știe ce de capul lui, n-o să plâng după 1o lei prea tare. A venit, și surpriza a fost destul de plăcută. Piesele de puzzle sunt ok din punct de vedere al calității, nu chiar Ravensburger, dar rezistente. Jocul ia destul de mult din clasicul scrabble, însă nu tot, și în varianta aceasta este mult mai pe placul copiilor. În primul rând, are mai puține piese, 72. Aș fi preferat mai multe, că Ax6 e cam puțin. Punctele se adună normal – câte pui, atâtea ai. Dacă formezi cuvinte noi prin alăturare, intersecție, se pun și acelea. Punctajele tot cam ca la scrabble sunt, literele comune 1, literele mari – 10.

Jucându-l, mi-am dat seama de ce e mai potrivit copiilor: în primul rând, nu ai limită de spațiu, nu ajungi niciodată la „margine”. Te lungești cât vrei, idei de cuvinte și piese să ai. Apoi, nu mai ai căsuțele de dublare și triplare care trebuie vânate, ceea ce face ca norocul să fie absolut necesar… căci, dacă nu tragi litere valoroase… cam greu să câștigi, că strategia nu mai este importantă. Este mai puțin competitiv ca „bunicul” său, dar mult mai agreabil pentru copiii care nu sunt încă destul de abili la nivelul strategiei cuvintelor, și se amuză mai mult construindu-le.

Este și suficient de ieftin ca să îl iei în vacanță pe nisip, și să nu plângi după piese, că la nevoie mai cumperi unul. Și, în plus, se acceptă toate formele de dicționar ale cuvintelor, nu doar cele de bază. Noi cel puțin am acceptat și plural, și verbe conjugate.

cuvinte incrucisate D Toys

Îl găsiți la Libris (transportul este gratuit pentru orice comandă, și au introdus în ofertă toate jocurile de la D-Toys), Jucarie.ro, Nichiduta, AdevarulShop.

Edit: jocul are nevoie de un săculeț de pânză. Din punga lor, literele nu se trag „cinstit”, copiii trag cu ochiul la ele…

Cristina H.
Posted in Jocuri și jucării and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente