Ce poti face cu doua cuvinte, Editura Art

ce-poti-face-cu-doua-cuvinte-artDacă tot am ajuns ieri „ca fetele” în oraş, eu şi fii-mea ne-am rasfaţat la ceai şi prăjiturele la Librăria Bastilia. I-a plăcut foarte mult toată librăria, şi, deşi copil, a remarcat că nu e chiar loc de joacă, acolo vin oamenii „să citească”. Am corectat-o, acolo vin oamenii şi să citească, dar este un „magazin de cărţi”, unde şi noi am stat şi am răsfoit tot ceea ce era expus în camera copiilor.

Am avut norocul de a prinde doi iepuri dintr-un foc, ajutate un pic de vremea rea şi furtunoasă de afară. Am răsfoit „Ce poti face cu doua cuvinte”, culegerea de poveşti pe care Editura Art o propunea publicului ieri seara. Dar cartea se adresa copiilor mai mari, şi prin urmare lansarea a fost organizată clasic, iar Irisuca mea s-a plictisit îngrozitor pe scaun, mai ales că era foarte multă lume şi nu i-am mai dat voie să se plimbe… şi-a terminat ceaiul şi m-a tocat mărunt… „când plecăm”.

În schimb eu am vrut să rămânem, căci înţelesesem că vor fi prezenţi şi o parte din autorii poveştilor din volum. Puteţi să-i spuneţi curiozitate, dar voiam să văd cum „arată” un autor pentru copii… căci, să fim sinceri, toţi avem impresia că arată precum Ion Creangă, şi că, aşa cum spunea unul dintre vorbitori, un autor pentru copii trebuie neapărat să fie mort…

Volumul, coordonat de Liviu Papadima, a pornit de la o idee oarecum trăznită: aceea de a scrie o poveste pornind de la „două cuvinte”. Rezumatele păreau foarte interesante, deşi nu am apucat să citesc cartea. Aproape fiecare autor prezent a vorbit puţin, sau măcar a salutat publicul prezent. Au venit: Radu Paraschivescu, Simona Popescu, George Ardeleanu, Fanny Chartres, Florin Bican, Ioana Nicolae, Adina Popescu, Dan Staicu. Vlad Zografi a propus o lege, ca scriitorii să fie obligaţi să scrie pentru copii, iar Laura Grünberg considera că scrisul la aceasta carte este un exerciţiu de întinerire.

Au mai scris în volum: Dan Sociu, Grete Tartler, Florin Dumitrescu, Matei Florian, Robert Şerban, Adela Greceanu, Călin-Andrei Mihăilescu, Doina Ruşti.
care-i-faza-cu-cititul-artTot cu această ocazie am aflat de primul volum din serie, „Care-i faza cu cititul?”, destinat tot cititorilor pre-adolescenţi, între 10 şi 14 ani, coordonată tot de Liviu Papadima, dar şi despre proiectatul volum de toamnă – Ce poţi face cu două cuvinte – junior, care va fi alcătuit în urma unui concurs pentru copii cu vârsta între 9 şi 16 ani, finaliştii beneficiind la vară de o tabără de creaţie. Pentru a participa la concurs este obligatorie achiziţionarea volumului proaspăt lansat acum, iar mai multe detalii pentru cei interesaţi găsiţi aici.

Biblioteca Năzdrăvanilor

Info preţ: Care-i faza cu cititulLibris.ro, Elefant.ro, Librarie.net
Ce poţi face cu două cuvinte: Elefant.ro.

 

 

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, De-ale casei, Editura Arthur and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente