Martisoare pe panza de sac

Am realizat în toamnă câteva idei de tablouri sau semne de carte folosind pânza de sac. De#&259;i „la metru” nu face o impresie prea bună, tăiată şi prelucrată chiar are un efect neaşteptat. Săptămâna trecută am lucrat un pic cu ea la grădiniţă, şi, în particular, am încercat să o folosesc şi pentru cusături. Mărţişoarele rezultate au o oarecare tendinţă tradiţională, însă modelele sunt aleatorii.

martisoare-cusute5

Cred că ar arăta mult mai mai bune dacă aş fi cusut cu lână mai groasă, să se acopere complet decorul, însă atunci copiii nu ar fi putut „citi” la fel de uşor modelul. Îmi amintesc că „scoarţe” de genul acesta avea şi bunica pe perete, dar cusute cu fir gros, şi cu un decor minunat. Este mai greu de folosit decât etamina, în sensul că împunsăturile nu au un spaţiu clar definit, reprezentarea în mintea copilului fiind dificil de făcut. El trebuie să-şi imagineze cele două fire pe verticală şi orizontală unite, şi vor reprezenta mijlocul. Mai uşor pentru ei ar fi de adaptat un model simplu, în genul celui de la semnul de carte.

În schimb acelaşi decor a arătat foarte bine pentru quilling şi scoici, şi puteţi încerca, nu este nici foarte scump, iar jumătate de metru de material ajunge pentru câteva proiecte interesante de primăvară.

martisor cusut pe panza sacmartisor pe panza de sac

Spor la lucru!

Atelierul de creatie | Alte mărţişoare

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Mărțișoare and tagged , , , , , .

10 Comments

  • Nu… nici nu vreau sa ma gandesc ce pret ar avea acolo!!!
   AM cautat la metraje, daca esti din Bucuresti, in Obor gasesti cu siguranta.

 1. am inceput si eu sa indragesc sfoara si panza de sac. chiar pot iesi niste lucruri dragute din ele. cusaturile ma atrag si pe mine. ar fi de lucrat cu copilasi un pic mai mari de 6 ani totusi. au iesit foarte frumoase si martisoarele voastre.

  • Daca te uiti la semnele de carte, acelea se pot lucra fara probleme cu prescolari. Mustele se pot doar daca lucreaza deja pe etamina, si au deja miscarea automatizata, altfel… e chin.

 2. Nu pot decat sa spun ca esti o sursa nesecata de inspiratie! Martisoarele noastre de vreo 3 ani sunt facute in familie, pornind de la modelele tale si au avut un real succes. Felicitari! Combinatia de acum intre panza de sac si ornamentele quilling mi se pare de mare efect. Cat despre cele cusute…fara cuvinte! Tine-o tot asa!

  • Eu va felicit, ca ati avut curaj sa incercati!! Normal, e tare placut sentimentul ca am reusit sa schimb ceva, dar n-am reusit singura 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente