Martisoare cusute pe etamina

Din experienta anului trecut, modelele mici, realizate pe etamină, au avut cel mai mare succes. Anul acesta Andrei a avut deja târgul de mărţişoare la şcoală, iar buburuza cusută (chiar dacă stângaci) a fost prima care s-a vândut. Am constatat de-a lungul timpului că modelele mici, cu nu mai mult de 30-40 de muşte, sunt cele mai bine primite, şi sunt şanse ca un copil să le termine într-o oră, cu condiţia ca activitatea să nu fie la prima vedere.

Am pregătit mai multe mărţisoare, cu modele culese, adaptate, ori inventate. Toate pentru a putea să le ofer copiilor cât mai multe variante pentru ora de lucru manual. Dintre modelele de mai jos, cel „curcubeu” poate fi realizat şi de copii de 3-4 ani, dacă aveţi răbdare să le explicaţi, să staţi pe-aproape să băgaţi aţa în ac ori să desfaceţi noduleţele de la aţă. Dacă copiii înţeleg, puteţi trece la modele mai complicate, cu linii, cum sunt cele „tradiţionale” din imaginile de mai jos. Pentru a le realiza, noţiunile de stânga, dreapta, sus, jos, lateral, diagonală, trebuie să fie relativ bine fixate, la fel ca şi conceptul de număr. Pentru şcolari nu ar trebui să ridice probleme niciunul din modelele propuse.

martisoare-cusute3
martisoare-cusute4

Spor la lucru!

Atelierul de creatie | Alte mărţişoare

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Mărțișoare and tagged , , , , , , , , , , .

3 Comments

  1. Pingback: Mărțișoare | Gandurile Adrianei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente