Cartile Lucia Muntean – o altfel de copilarie

Acum ceva vreme am descoperit cu plăcere un alt mod de a scrie cărţi pentru copii, cel al Luciei Muntean. Peste 30 de ani de activitate, 24 de cărţi, se adaugă la ceea ce o defineşte pe autoare: mamă, bunică, şi o educatoare foarte pasionată de munca ei.

Toamna aceasta echipa Cărţile Lucia Muntean a pornit în turneu de promovare a ultimelor apariţii, Povestea prietenilor din pădure şi Rime pentru cei mici, vol. II. Pe 28 septembrie la Cluj, 5 octombrie la Timişoara şi 12 octombrie la Bucureşti, unde m-am străduit să ajung pentru a-i cunoaşte pe cei care ne arată că şi la noi poţi pune calitatea mai presus de orice. Participanţii la eveniment – foarte mulţi – au avut parte de o oră de copilărie, de teatru cu marionete pentru copii şi de un atelier creativ, în cadrul căreia au realizat un arici. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de doamna Lucia Muntean şi Livia Coloji, ilustratoarea volumelor.

Pe tot parcursul evenimentului am privit-o pe doamna Muntean. Am văzut în ochii dânsei acea lumină deosebită, pe care numai dasclii adevăraţi o au. Cei care îşi ştiu menirea şi reuşesc să dăruiască şi parte din suflet. Am ascultat-o vorbind, şi mi-am amintit cu drag de cei câţiva dascăli pe care i-am avut la catedră, şi care aveau pe faţă aceeaşi linişte dată de satisfacţia împlinirii unei misiuni.

dsc_0962

Dacă nu v-aţi început încă minunata carieră de cititor, o puteţi face folosind cele 17 titluri educative ale colecţiei. Sunt recomandate copiilor între 2 şi 7 ani, aş spune şi celor care abia încep să citească singuri, căci textul este pe placul lor. Le găsiţi aici, pe www.luciamuntean.ro, sau puteţi câştiga două volume participând la concursul „Impresie de toamnă”, acum în desfăşurare.

Cristina H.

În ordinea importanței de azi: mamă, profesor, bloger. Trei roluri pe care mă străduiesc în fiecare zi să le îndeplinesc mai bine decât ieri.
Cristina H.

Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)

Posted in De-ale casei and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente