Felicitare cu ou tesut

Felicitare cu ou tesut

Ca să intrăm în atmosferă, că doar mai e un pic de tot până vom ciocni ouă cu adevărat, am făcut astăzi o felicitare de Paşti cu ou "ţesut". Vor mai urma câteva modele, acesta este primul.

Materiale necesare:

  • imprimantă, pentru a printa modelul de aici.
  • hârtie colorată
  • cutter, riglă, trimmer
  • lipici
  • foarfecă

Modelul pare simplu, însă nu este chiar atât de uşor de realizat. Iniţial am printat modelul pe carton (aveţi două variante, vertică sau înclinată), dar după ce am executat mi-am dat seama că rezultatul ar fi fost mai bun dacă printam şi pe o coală subţire de hârtie, realizam decorul şi îl aplicam apoi pe felicitare. De ce? Pentru că iţele de carton nu lăsau să se apropie foarte bine între ele benzile colorate, ceea ce e mult mai uşor când hârtia este mai subţire, cum am realizat modelul de aici.

Aşadar, revenind la felicitare: tăiaţi cu un cutter şi o riglă exact pe dungile imprimate, pentru a obţine un set de iţe. Au 5mm lăţime. Aveţi apoi nevoie de benzi de hârtie, de aceeaşi lăţime, pe care le puteţi tăia tot cu cutterul, sau cu un trimmer dacă aveţi la îndemână. Modelul poate fi simplu, tablă de şah, sau puteţi crea propriile modele. Pentru a introduce mai uşor benzile de hârtie puteţi folosi un creion pe post de spată.

Felicitare cu ou tesut

La final, tăiaţi un contur de ou, cu interiorul la fel ca cel de pe felicitare, şi exteriorul mai mare (pagina 3 a modelului), şi aplicaţi-l peste ţesătură, astfel încât să acoperiţi capetele benzilor. Puteţi folosi şi mai multe culori.

De aici puteţi decora felicitarea în funcţie de propria inspiraţie.

Spor la lucru!

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști, Țesături and tagged , , , , , , , .

6 Comments

  1. Pingback: Tesem cu fasii de hartie | 2 micu?i

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente