Sa tesem frumos!

Printre jocurile pe care mi le amintesc cu plăcere din copilărie a fost „Să ţesem frumos”. Era o mapa… cu muuulte modele, şi ştiu că adoram jocul. L-am regăsit, într-o formulă mai nouă, dar am fost dezamăgită de propunere. Nu e rea, dar nu e ce ştiam eu că trebuie să fie.

Zilele acestea mi-am făcut un pic de curaj să recreez jocul. E drept că e un pic mai greu, dar cred că rezultatul a meritat, şi, pentru o altfel de activitate acasă cu copilul merită încercat. Pentru ţesut cu hârtie aveţi nevoie de „iţe”. Printaţi modelul de aici, atenţie că este A5, trebuie printate două pagini pe o coală de hârtie. Apoi, pentru aţă, puteţi folosi benzi de hârtie de quilling, dacă aveţi, sau le pregătiţi cu un cutter.

Pentru model, tăiaţi cu o riglă şi un cutter pe liniile marcate la interior. Firele pentru ţesut nu trebuie să fie mai late decât iţele, pentru a reuşi un punct pătrat. Nu folosiţi carton, ci hârtie normală, de 80g, atât pentru iţe, cât şi pentru fire. Dacă folosiţi carton, nu le veţi putea apropia suficient pentru a da coerenţă modelului. Pentru a introduce mai uşor firul printre iţe, puteţi folosi pe post de spată un creion.

Deocamdată nu am reuşit decât trei modele, unul pe A5 – covoraşul, şi două mai mici, pe A6, o fetiţă şi un băieţel. Bineînţeles, dacă copilului îi place jocul, poate crea singur o mulţime de modele.

Spor la joacă!

Să țesem frumos cu fâșii de hârtie Să țesem frumos cu fâșii de hârtie

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Țesături and tagged , , , , , , .

9 Comments

  1. Am realizat si noi dupa model un tablou tesut, dar nu stim unde sa-l atasam aici. Ideea ne-a incantat mult. Iasmina Chereji, Oradea,6 ani.

  2. Erau in librarii , cand eram si eu la gradinita, un se „Sa tesem frumos”, „Sa coasem frumos”.
    Eu mai pastrez aceste lucrari din copilaria mea.
    Pacat ca nu se mai fabrica.

    • Si eu tot la acelea stau cu gandul… dar ce sa facem, daca nu mai avem curaj sa-i lasam pe copii sa traiasca, si vrem sa le punem un balon de sticla in jur…
      Cautati pe site „cusaturi”, o sa gasiti multe modele pe care le-am pregatit special, din amintiri.

  3. FOARTE, FOARTE DRAGUT….MA UIT SI IMI REGASESC COPILARIA IN ACEST JOC MINUNAT ! NU POT SA CRED CA ACESTE MINUNATII NU SE MAI FABRICA, CI DOAR ROBOTI,ROBOTI,ROBOTI…PACAT ! CE JOC FRUMOS ! FELICITARI SINCERE ! BRAVO !

  4. Pingback: Cizmulița lui Moș Nicolae – țesere cu fâșii de hârtie | Talente de Năzdrăvani

  5. Pingback: Felicitare cu ou tesut | Talente de Năzdrăvani

  6. Pingback: Țeserea cu fâșii de hârtie - Idei creative 106 | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente