Sa tesem frumos!

Printre jocurile pe care mi le amintesc cu plăcere din copilărie a fost „Să ţesem frumos”. Era o mapa… cu muuulte modele, şi ştiu că adoram jocul. L-am regăsit, într-o formulă mai nouă, dar am fost dezamăgită de propunere. Nu e rea, dar nu e ce ştiam eu că trebuie să fie.

Zilele acestea mi-am făcut un pic de curaj să recreez jocul. E drept că e un pic mai greu, dar cred că rezultatul a meritat, şi, pentru o altfel de activitate acasă cu copilul merită încercat. Pentru ţesut cu hârtie aveţi nevoie de „iţe”. Printaţi modelul de aici, atenţie că este A5, trebuie printate două pagini pe o coală de hârtie. Apoi, pentru aţă, puteţi folosi benzi de hârtie de quilling, dacă aveţi, sau le pregătiţi cu un cutter.

Pentru model, tăiaţi cu o riglă şi un cutter pe liniile marcate la interior. Firele pentru ţesut nu trebuie să fie mai late decât iţele, pentru a reuşi un punct pătrat. Nu folosiţi carton, ci hârtie normală, de 80g, atât pentru iţe, cât şi pentru fire. Dacă folosiţi carton, nu le veţi putea apropia suficient pentru a da coerenţă modelului. Pentru a introduce mai uşor firul printre iţe, puteţi folosi pe post de spată un creion.

Deocamdată nu am reuşit decât trei modele, unul pe A5 – covoraşul, şi două mai mici, pe A6, o fetiţă şi un băieţel. Bineînţeles, dacă copilului îi place jocul, poate crea singur o mulţime de modele.

Spor la joacă!

Să țesem frumos cu fâșii de hârtie Să țesem frumos cu fâșii de hârtie

Atelierul de creaţie

Cristina H.

În ordinea importanței de azi: mamă, profesor, bloger. Trei roluri pe care mă străduiesc în fiecare zi să le îndeplinesc mai bine decât ieri.
Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , , , .

7 Comments

 1. Am realizat si noi dupa model un tablou tesut, dar nu stim unde sa-l atasam aici. Ideea ne-a incantat mult. Iasmina Chereji, Oradea,6 ani.

 2. Erau in librarii , cand eram si eu la gradinita, un se „Sa tesem frumos”, „Sa coasem frumos”.
  Eu mai pastrez aceste lucrari din copilaria mea.
  Pacat ca nu se mai fabrica.

  • Si eu tot la acelea stau cu gandul… dar ce sa facem, daca nu mai avem curaj sa-i lasam pe copii sa traiasca, si vrem sa le punem un balon de sticla in jur…
   Cautati pe site „cusaturi”, o sa gasiti multe modele pe care le-am pregatit special, din amintiri.

 3. FOARTE, FOARTE DRAGUT….MA UIT SI IMI REGASESC COPILARIA IN ACEST JOC MINUNAT ! NU POT SA CRED CA ACESTE MINUNATII NU SE MAI FABRICA, CI DOAR ROBOTI,ROBOTI,ROBOTI…PACAT ! CE JOC FRUMOS ! FELICITARI SINCERE ! BRAVO !

 4. Pingback: Cizmulița lui Moș Nicolae – țesere cu fâșii de hârtie | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente