Idei creative: Quilling, Editura Casa

Idei creative: Quilling, tehnica spiralarii hartiei, Editura Casa

Am început să îndrăgesc seria "Idei creative" demult, când am descoperit pe net variantele străine, înainte să înceapă şi la noi traducerile la Editura Casa. Dacă nu aveam norocul să găsesc una în engleză, limbile germanice sau fino-ugrice îmi sunt cu totul străine, şi nu-mi rămânea decât să ghicesc, din imagini, textul. Variantele în română au simplificat enorm munca, dar mai ales au făcut-o accesibilă copiilor, care stau şi răsfoiesc în alegerea unei idei, şi reuşesc, relativ fără ajutor, să urmeze indicaţiile. Andrei mai uşor, căci citeşte singur, Iris în echipă, să-i explice cineva ce are de făcut.

Quillingul a fost revelaţia noastră de primăvară. Andrei mai lucrase, şi l-a folosit la mărţişoare. Iris acum şi-a făcut curaj, dar a recuperat rapid. Abia acum mi-am dat seama ce intrument util sunt cărţile de acest gen. Chiar dacă eu le-am explicat tehnica, le-am aratat cum să ţină acul, studiul individual, cu imagini, a făcut mai mult decât explicaţiile mele. Nu este singura carte de quilling pe care o am, şi, cu amândouă în faţă, mi-au făcut surprize tare plăcute. Dacă la început le-am dat coli colorate şi trimmerul, să-şi taie singuri fâşiile necesare, după ce i-am văzut că nu mai au nevoie de încercări pentru a le ieşi o anumită formă, le-am dat direct fâşii de quilling gata cumparate, din "rezerva lu’ mami". Pentru ei a fost exact stimulentul necesar, de-acum erau "avansaţi", şi aveam încredere în ei.

Andrei e mult mai creativ, el nu are răbdare să urmeze un model. Începe ceva şi ajunge în altă parte… cum a început floricele, şi după prima, a ajuns să facă maşini de curse, cu eleron şi tot ce le trebuie. Iris în schimb a ales un model de decoraţiune, şi a muncit câteva zile… E drept că florile le-a reciclat, erau în cutia cu materiale, rămase de la un proiect de-al meu. Dar în rest s-a descurcat singurică, eu doar am tăiat panglica dintr-un ambalaj mai vechi de flori.

Idei creative: Quilling, tehnica spiralarii hartie, Editura Casa

Aşa cum m-am obişnuit, fiecare număr din colecţia Idei creative nu face deloc rabat de la calitate: 32 de file groase, lucioase, tiparite exemplar, în format 165x235mm.

Sunt trecute întâi în revistă materialele, unelte şi paşii de lucru, folosind şi scobitoarea. Se poate, dar nu m-aş întoarce la această etapă, când văd cât de uşor se poate cu acul de quilling. Cartea abundă în exemple, de la fluturi, flori, frunze, folosite în cele mai surprinzătoare combinaţii pentru a realiza decoraţiuni, la superbi fulgi de nea şi decoraţiuni de Crăciu pentru lumânări. O mulţime de idei, pentru care nu este nevoie decât de timp şi răbdare, pentru a urma indicaţiile.

Idei creative: Quilling, tehnica spiralarii hartie, Editura Casa

Info pret: Librăria Editurii Casa, Elefant.ro, BestKids , BestKids, BookCity, emag,

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Cu si despre nazdravanii mei, Editura Casa and tagged , , , , , .

11 Comments

    • Nu are foarte multe modele, dar faptul ca explica, in romana, modalitatile de realizare, inseamna foarte mult pentru copii mici, care sunt incapabili inca de lectura intr-o limba de circulatie. Apoi, odata deprinsa tehnica, si vazute cateva modele, combinatiile sunt infinite.

  1. MA BUCUR DE ACESTE CATRI ZILNIC,NU SUNT SCUMPE COMPARATIV CU CE E PE PIATA ,SA FIM REALISTI…CALITATEA E NET SUPERIOARA…O RECOMAND CU MULTA CALDURA.

    • EU nu vand cartile… dar ai la finalul articolului cateva linkuri recomandate, poti vedea cine are cel mai buni pret. Libris de exemplu are transport gratuit la orice comanda.

  2. Pingback: Quilling la Clubul Soriceilor, impreuna cu Editura Casa | Talente de Năzdrăvani

  3. Pingback: Quilling pentru copii la Bookfest, epilog | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente