Crosul padurii si campania „Adopta un copac!”

Nu vreau să mă lansezi în polemici din categoria "ce e bine sa adopţi", dar am convingerea că e mult mai sănătos pentru noi, pentru copiii noştri, să adoptăm un copac. Îl putem şi creşte, planta, rezultatul e acelaşi. Undeva, acolo, trebuie să ai un copac al tău (excepţie fac şoferii).

Azi de dimineaţă, la cafea, stăteam cu ochii peste gard, în grădina vecinilor virtuali. Mi-a plăcut iniţiativa, deşi la slabele mele puteri n-am nicio şansă. Cursa de 10km e pentru mine ceva SF, poate numai pe role dacă ar fi voie. În schimb mi-a plăcut ideea a treia, cursa copiilor. Nu cred că ai mei pitici ar fi în stare să alerge un kilometru, dar, cum tot spunem şi pe-aici pe site, important e să participi, nu să câştigi. Vă invit aşadar pe cei din Bucureşti la Crosul Pădurii

Aleargă pentru sănătatea ta şi a naturii la CROSUL PĂDURII!

Pe 29 mai, în Parcul Tineretului, va avea loc cea de-a III-a ediţie a Crosului Pădurii, organizat deViitorPlus şi Asociaţia Bucharest Running Club. Acesta reprezintă primul antrenament de pregătire a celei de-a IV-a ediţii a Raiffeisen Bucharest International Marathon, ce va avea loc pe 9 octombrie 2011. Este al III-lea an consecutiv în care Raiffeisen Bucharest International Marathon se asociază şi cu o cauză ecologică prin parteneriatul cu ViitorPlus şi programul "Adoptă un copac!". Şi cum Maratonul Bucureştiului include cel puţin 3 antrenamente de pregătire, s-a hotărât organizarea primului dintre acestea cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului cu tema "Crosul Pădurii".

Obiectivul principal al Crosului Pădurii este de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei cu privire la problemele pădurilor din România şi strângerea de fonduri pentru împădurirea terenurilor agricole degradate prin "Adoptă un copac!" – un proiect ViitorPlus.

CURSELE CROSULUI:

Anul acesta Crosul Pădurii va avea 3 curse:

1. Cursa 10 Km (3 ture de parc). Traseul: plecare de la intrarea în Parcul Tineretului,dinspre Liceul Şincai – aleea principală până la lac – se coboară spre lac prin dreapta – se înconjoară lacul de 3 ori şi se intră pe aleea bretea din dreapta podului înapoi spre aleea principală – finish la punctul de start de la intrarea în parc, de unde s-a dat startul.

2. Cursa 3 km.

3. Cursa Copiilor 1 km. Traseul: Startul este la intrarea Parcul Tineretului,dinspre Liceul Şincai – aleea principală până la podul de peste lac – intoarcere până la intrarea în Parc pentru finish.

Deoarece Crosul va fi în apropierea zilei de 1 Iunie, sunt aşteptaţi cei mici, pentru desene pe asfalt, pictura pe sacoşe din materiale naturale şi jocuri cu cei de la Lumebuna.ro. Vor fi prezenţi la eveniment şi pe cei de la Multumesc.net cu copacelul Multumirilor.

Cursele la care puteti participa dupa categoria de varsta:

  • copiii intre 6 – 13 ani- Cursa Copiilor
  • juniorii ( 14- 18 ani) – Cursa de 3 km ori 10 km
  • seniorii ( peste 18 ani – pana in 45 de ani) – Cursa de 3 km ori 10 km
  • veteranii (peste 45 de ani) – Cursa de 3 km ori de 10 km

ÎNSCRIERE online este obligatorie chiar AICI

TAXA DE ÎNSCRIERE:

Fiind un eveniment atât sportiv, dar şi cu caracter caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru împăduririle din Proiectul "Adoptă un Copac" şi activităţi educaţionale,taxa de înscriere (sub forma de donaţie sau sponsorizare) este de:

  • 125 lei şi 3 kg de maculatură pentru reciclare, şi va reprezenta adopţia unui copac şi acoperirea cheltuielilor de organizare – în cazul persoanelor juridicecare înscriu la start angajaţii
  • 25 lei dacă taxa de înscriere se achită până pe data de 20 mai sau 30 lei în ziua evenimentului. Se acoperă cheltuielile de organizare + o donaţie pentru împăduriri în funcţie de posibilităţile fiecăruia şi 3 kg de maculatură pentru reciclare – pentru persoane fizice
  • 20 lei pentru elevi şi studenţi pe baza carnetului + 3 kg de maculatură pentru reciclare
  • la Cursa Copiilor, taxa de inscriere  consta doar in cele 3 kg de maculatura pentru reciclare

(mai multe detalii în pagina evenimentului)

Toate ca toate, acum trebuie sa rezolv urgent problema celor 6kg de maculatură… de ce-oi fi dus-o săptămânal?!

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged , , , , , .

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente