Campania O carte pentru o viata schimbata

 Aveţi mai jos un comunicat pe care l-am preluat exact aşa cum e. De ce? Pentru că pe acest site găsiţi o sumedenie de recomandări de lectură, pentru că consider că o copilărie fără cărţi nu are culoare. Citiţi aşadar mai jos:

Asociaţia Pro S.E.R.V. lansează, în perioada 20-24 noiembrie, la Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură, organizat la Pavilionul Central Romexpo, campania „O carte pentru o viaţă schimbată”. Cu această ocazie, vizitatorii târgului pot aduce, la standul asociaţiei (numărul 351, nivelul 3 – 7.70), cărţi ce vor fi dăruite copiilor, tinerilor şi instituţiilor din medii sociale defavorizate. În acest sezon de colectare, o parte dintre ajutoare vor fi direcţionate către copiii cu afecţiuni severe, internaţi în diferite spitale, preponderent din Bucureşti (Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Maria Sklodowska Curie, Spitalul Clinic Fundeni şi alte unităţi spitaliceşti).

Campania face parte din proiectul Caritate prin carte, prin care este vizată creşterea accesului la educaţie şi cultură a copiilor şi tinerilor din categorii sociale dezavantajate. Resursele educaţionale colectate sau create de organizaţie sunt distribuite către copii şi tineri cu handicap, orfani sau abandonaţi, cu resurse materiale şi financiare precare sau aflaţi în alte situaţii deficitare şi către instituţii din medii defavorizate, implicate în educaţia tinerilor.

Cum puteţi susţine
Pentru ca acest proiect şi campania de debut să aibă succes, este nevoie de susţinere, într-un mod cât mai divers, prin:
Donaţii de resurse materiale: Cărţile ce urmează a fi donate pot fi din fondul propriu de carte, obţinute prin colectare de la colegi, prieteni, cunoscuţi sau recent achiziţionate. Pot fi donate şi alte produse pentru copii, dar, pentru o mai bună gestionare, în pungi/cutii separate. Produsele pot fi oferite la standul amenajat la târg sau pot fi donate ulterior, prin poştă sau pe altă cale agreată cu reprezentanţii asociaţiei.
Promovare: Promovarea se poate face nu doar prin marile canale de comunicare, ci şi „din gură în gură”, pe Facebook, blog sau în altă măsură.
Resurse umane: Proiectul poate fi realizat cu participarea unor persoane voluntare. Din această perspectivă, susţinerea poate fi prin propria implicare, mobilizarea altora sau prin susţinerea persoanelor voluntare cu care avem deja colaborare.
Resurse financiare: Financiar, proiectul poate fi susţinut prin donaţii, redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit (pentru persoane fizice) şi 20% din impozitul pe profit (pentru persoane juridice), cu urne de colectare, în alte modalităţi identificate de posibilii dăruitori.
Alte posibilităţi, de exemplu: pentru transport, depozitare, gestionare şi livrare; prin furnizarea, către organizatori, de informaţii relevante pentru proiect; cu asigurarea de spaţiu, auditoriu şi oportunităţi pentru prezentări.

Puteţi vizita standul Asociaţiei Pro S.E.R.V. (numărul 351, nivelul 3 – 7.70), la Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură, ediţia din acest an (20 – 24 noiembrie), în Pavilionul Central Romexpo sau puteţi susţine în altă modalitate. Contribuind la proiectul Caritate prin carte, oferiţi, prin cărţile aduse de acasă sau prin cele recent achiziţionate, şanse la o nouă şi mai bună viaţă copiilor din categorii sociale dezavantajate. Cine ştie, dacă nu veţi avea, astfel, şi un rol însemnat în istoria ce se scrie încă pentru umanitate!

Cristina H.
Posted in Evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente