De la noi, din gradinita…

A început concurenţa între ai mei pitici… cum adică, numai creaţiile Irisucăi îmi plac?! Păi… dacă pe ale lui nu le-am recuperat încă…

Aşa că mi-am dat silinţa şi am răsfoit caietele de lucru, în speranţa că voi găsi ceva. Şi am găsit un desen simpatic, pe care l-am scanat. Hi hi, o idee bună de semne grafice pe pătrăţele… fulgi de nea.

În schimb, mi-a atras atenţia un exerciţiu… "Întreabă, caută pe internet sau în diferite cărti şi află care este componenţa şi modul de aşezare pe instrumente într-o orchestră simfonică. Desenează sau decupează şi lipeşte imagini. Prezintă colegilor tăi lucrarea." Nu ştiu sincer dacă e în programă sau nu. Dar din vaga mea cultură muzicală, sunt aproape sigură ca tipurile de instrumente, precum şi aşezarea în orchestră se învăţau pe la clasa a cincea… a şasea… s-a decalat oare chiar atât de mult programa?!

Apoi… să iau pe rând: "întreabă"… şanse puţine, eu am o vagă idee ce e cu viorile, cu triunghiul şi încă vreo câteva. Poate la grădi ştie doamna mai bine. "Caută pe internet"… aaa, trebuie sa ştie încă de la grădi ce e cu google, goagle, gugle… nu doar să deseneze sau să se joace… şi să aibă în clasă un PC (n-aveau) cu conexiune la net (stiu însă grădi care au). "Caută in diferite cărţi"… cărţi despre ce? sau de unde să le ia? sau daca prin absurd se duce la o bibliotecă, ce să întrebe?

Uneori am impresia că în repezeala cu care vrem să ne trăim viaţa, alergând de colo-colo şi uitând să ne mai oprim, să respirăm, am uitat să avem răbdare şi să lăsăm copiii să crească încet. Ne pricepem de minune să-i bombardăm cu informaţie, dar uităm să numărăm câţi copii sunt în clasă, şi care este modul în care ar trebui să se lucreze… Apoi ne mirăm că sunt neatenţi, superficiali şi dezinteresaţi… oftăm şi sperăm… la ce?!

Cristina H.
Posted in Cu si despre nazdravanii mei and tagged , .

2 Comments

 1. Ne palim si noi de concurenta intre fete, chiar daca e diferenta de varsta intre ele (6 ani). Concurenta care, in combinatie cu gelozia, ies scantei de multe ori … Dar se lasa, in final, cu multi pupici!
  Aici ai mare dreptate, copilaria in ziua de azi se risipeste parca cu „viteza luminii” si dragii de ei nu-i simt gustul dulce.
  De sperat intotdeauna speram la ceva mai mult si mai bine, parca asa e omul … si tarziu ne dam seama ca timpul a trecut nu numai peste noi, ci si peste copiii …
  Google-ul e mare pacoste … daca si in concediu il luam cu noi …

  • incep sa cred ca inventarea internetului mobil are scopuri ascunse :D, nu cumva sa ne lase deconectati…
   am programat vacanta, fara net la dispozitie, si ma gandesc cu groaza cum o sa rezist fara doza zilnica… =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente