Sincer, decât să arunc banii aiurea pe tot felul de reviste şi revistuţe bagate pe gât în grădiniţe (şi nu dezbat subiectul, că mă apucă nervii), prefer să aleg eu, sau împreună cu copilul o lucrare din care să şi învăţăm ceva.
Şi cum emoţiile de toamnă încep să se simtă de pe-acum, am zis să nu ne prindă 15 septembrie nepregătiţi. Am optat aşadar pentru Activităţi matematice pentru grădiniţă: ne pregătim pentru şcoală. De fapt a ales copilul, iar mie mi-a plăcut.
E drept că sunt şi puţin nostalgică… de ce oare noi nu învăţam prin joc? Aveam şi noi câteva exerciţii, pe la mulţimi, unde puteam să ne jucăm. În rest, doar prin reviste ce mai aveam şi noi ceva activităţi amuzante.
Între aceasta şi Activităţi practice o preferă pe prima. Chiar dacă se mai strecoară şi nişte linii, nişte cifre, nu are parte prea des de semne grafice… Şi a început copilul să aibă pretenţii de evaluare, să-i pun notă "ca la şcoală". Ei bine, am împărţit punctele pentru exerciţiile din pagină, şi am stabilit ce înseamnă S, B, FB. Lasă mami, şi B e OK! Ba nu, nu e deloc ok când nu eşti atent…
Acum are o alternativă, când îi cer câte-o pagină de liniuţe… Te rog, mami, fac câte pagini vrei din cartea cu matematica!! Dar nu liniuţe, te rooog…
Lucrarea se prezintă în format mic, 16,5×23,5cm, color. Are 158 de pagini cu exerciţii diverse, 27 de pagini cu răspunsuri (căte 6 exerciţii pe pagină) şi 5 pagini albe. Poate fi folosită cu succes la grupa pregătitoare sau în primele luni de şcoală.
Dar iată câteva pagini…
Info preţ | Biblioteca Năzdrăvanilor
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
Ooooo, noi am descoperit-o de ceva vreme si am fost pur si simplu fascinati. „Exercitiile” se rezolva rapid 😀 si-s fix pe gustul unor copii care se plictisesc repejor de stat si bunchilit.
Pe mine ma enerveaza ca vrea sa se uite la rezolvari…si-mi venea sa o desfac de la cotor si sa o faca pe bucatele, pe teme.
Am terminat-o rapid 😀
Si mai am o carte geniala (pe care o cumparasem initial ca sa o daruiesc altui copil). O caut maine si-ti spun exact despre ce-i vorba (daca nu ma iau cu altele).
Andrei comunica: eu sunt la pagina 27, Andra la ce pagina e?
Hahaha, Andrei e un simpatic! Bafta in continuare.
Noi o avem de muuult asa ca e terminata carticica (sunt si exceptii)
Nu am lasat-o sa faca cifrele pentru ca nu sunt reprezentate „corect” (adica asa, ca la scoala) Vezi cifra 4, 7, 9 chiar si 2 si 6. Am sarit peste reprezentarea lor grafica.
Si…ar ma fi 😀 dar in proportie de 98% este gata.
Am promis ca-ti arat si alte carticele
Tot de la Teora.
http://www.teora.ro/descrieri/1199.htm
este f buna pentru partea de semne grafice, identificare cuvinte… De fapt scrie clar pe coperta ce contine 😀
Iar pe partea de matematica o avem pe asta
http://www.teora.ro/descrieri/Ma%20joc%20si%20invat%20activitati%20practice%20-pentru%206-9%20ani_1204.htm
Din cele 29 pagini de „exercitii” vreo 9 nu se preteaza la varsta lor (trebuie sa scrie sau sa faca inmultiri si impartiri).
Partea buna e ca…fiind putine pagini le da picilor un sentiment al lucrurilor terminate rapid plus ca traverseaza multe domenii nefiind o carticica plictisitoare.
Nu stiu daca voi v-ati confruntat cu texte de genul: „iaaar de-astea??? am mai facut odataaaa!”
Poti sa mergi la o librarie sa le frunzaresti…
Spor lui Andrei. Mai are pana la 158 de pagini 😉
daa, la activitati practice o avem pe cea de 6-7 ani. https://talentedenazdravani.eu/blog/2010/05/07/activitati-practice-pentru-6-7-ani-editura-teora/
nu m-am bagat la cea de 6-9, sa inceapa scoala.
in schimb la cea cu semne grafice… pai daca ar vedea-o numai s-ar pune pe jelit… nuuu iaaar… orice, dar orice ar face, numai semne grafice sa nu fie!
dar e foarte interesanta.
Cris, eu zic totusi sa te duci sa o rasfoiesti intr-o librarie. Nu e plina de semne grafice si nu e plictisitoare.
Si noi am recut prin faza cu Activitati practice, de la cea de 3-4 ani pana la asta de 6-9 ani. Cele cu multe pagini, chiar daca par mai „concentrate”…ii dau Andrei sentimentul ca „nu se mai termina odata???” si face numai ceea ce-i convine. Respecta un pattern. Ei, astea de ti le-am spus…oriunde s-ar duce gaseste „exercitii” diferite. Adica nu stam sa ne invartim in jurul cozii 😀