Cu croșeta: steagul olimpic din inele

Apropierea olipiadei de vară de la Rio mi-a dat câteva idei, în timp ce mă străduiam să aduc ceva îmbunătățiri gentuței cu decorațiuni croșetate… așa se face că am ajuns la mercerie, și am luat, pe lângă culori de floricele, și musai culori pentru cercurile olimpice…

Steagul olimpic crosetat
Cerculețe de genul acesta am învățat prima dată să croșetez din macrame, pe vremea când mama încă vedea și milieurile erau viața ei.
Ca o paranteză, cred că e o terapie ocupațională excelentă, cu efect de calmare profundă, ce te ajută să ieși mai ieftin decât cu terapia la psihiatru…

Așadar, se răsucesc pe deget câteva inelușe, apoi se croșetează piciorușe simple, unul lângă celălalt, până se îmbracă tot inelul. Dimensiunea o puteți hotărî singuri. Pentru inelele olimpice am folosit cercuri mai mari, cu diametru de două degete. Dacă doriți să învățați să croșetați, puteți exersa pe inele de chei piciorușele, pentru că este suportul mai stabil. De la acest element de bază puteți apoi croșeta orice tip de floricică. Atenție la primul picioruș, să nu strângeți suportul, și ultimul, care este un ochi alunecat, prin care treceți rozeta obținută și închideți.

Revenind la inele, mi-a fost destul de greu să le potrivesc ca pe steagul olimpic, care culoare era deasupra, care dedesubt, și cum se îmbinau, în așa fel încât inelele să rămână toate croșetate „pe față”. Inelele au fost îmbinate încă din faza în care așezam suportul pe degete, trecând firul prin inelul deja realizat, apoi, la final, le-am cusut unul de celălalt.

Spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Croșetat and tagged , , , .

2 Comments

    • Mulțumesc!
      Eu încă lucrez la partea de film, as vrea sa încerc cu copiii din toamnă, si sa am filmul proiectat, să vadă mișcarea.
      Altfel… e banal 😂 de ușor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente