După ceva ani, în sfârșit vacanța de toamnă se încadrează mai bine ca niciodată, lăsând ziua de Halloween ca zi de școală. Putem acum să ne facem nițel de cap cu costume. Cine dorește, normal, căci libertatea de exprimare este totală, dacă o consideri o sărbătoare păgână, nu te obligă nimeni să te costumezi sau să participi. Iar cei care vor să se distreze – o pot face, e libertatea lor. Doar e democrație!
Ca să intrăm un pic în atmosferă, am schimbat oleacă orarul, urmând ca luni să avem o oră de arte și abilități. Idei potrivite ocaziei sunt o sumedenie pe internet și e greu de ales… dar, inventariind materialele pe care le am la dispoziție, am ales în cele din urmă o felicitare și un păianjen din sârmă plușată. Față de modelele pe care le-am mai folosit aici pe blog, a fost nevoie să intervin nițel și să le modific, adaptând pentru ceea ce aveam la îndemână. Însă rezultatul este mulțumitor pentru a avea niște copii încântați de propriile creații.
Păianjen din sârmă plușată
În anii trecuți am folosit mărgele sau jumătăți de bile de polistiren. Acum am rămas la un model pentru care să folosesc doar sârmă plușată, deloc greu de realizat, dacă urmăriți filmulețul de mai jos. Pe net găsiți și modele mai complicate, mai atrăgătoare, însă mi s-au părut dificile pentru a fi realizate cu toată clasa. Cu doar trei fire de sârmă puteți avea o gânganie înspăimântătoare (sau o jucărie demențială pentru pisică, prima încercare a mea sfârșind tragic în ghearele Tinei).
Pânza pe care să-și găsească liniștea e o poveste lungă… în funcție de abilitățile copilului, puteți opta pentru pânze din benzi subțiri de hârtie, lipite pe un carton închis la culoare, pânze cusute, sau, cum este modelul de mai jos, din hârtie pliată și tăiată precum clasicii fulgi de zăpadă.
Felicitarea de Halloween
Pentru felicitare am constatat că nu am nici prea mult carton portocaliu, ca să le fac suport dintr-un carton A4 (peisajul s-ar fi așezat mult mai bine pe un spațiu mai mare), dar nici cartonul negru nu mă dă afară din c(l)asă. Decorațiunile sunt toate predecupate automat, cu noua mea „jucărie” cu care pot pune în practică proiecte mai complicate pentru copii mici, cu decupaje fine, greu de realizat cu foarfeca ori cutterul.
E prima încercare de pop-up cu ei, doar gardul este în afară. Casa am lipit-o cu pătrățele autoadezive. Sper ca stilul acesta de felicitare să le placă și să continuăm și de Crăciun!
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024