Poveste muzicala de Craciun, de Cristina Andone

Poveste muzicala de Craciun, colectia Adevarul

Din seria de cărţi cu şi despre Crăciun care au poposit în bibliotecă cu ocazia târgului de carte a fost şi Poveste muzicală de Crăciun, din colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală. Prin intermediul unei poveşti, dar mai ales a cd-ului care însoţeşte cartea, se intenţionează familiarizarea copiilor cu noţiunile de muzică clasică, dar şi cu marii compozitori. Personajele din poveste poartă numele acestora, şi, printre rânduri, sunt şi caracterizaţi.

Povestea de Crăciun a fost pentru mine o mare surpriză. Nu am crezut că va fi o poveste de tinut minte, în schimb a fost amuzantă şi cu final neaşteptat. Pe scurt, Ludwig, un pui de leu care nu s-a mai întâlnit cu Moş Crăciun, pune la cale o capcană pentru acesta în Pădurea Muzicală. Curse pentru reni, cu sfori printre copaci, cenuşă pe drumul de sanie, apă pe acoperiş, transformată în gheaţă în miez de noapte, şi beţe de mătură pe horn… Vă puteţi imagina care a fost reacţia Moşului, care a lasat sacul cu cadouri în grija unui spiriduş ce nu ştia să citească, să le împartă cum va putea… Pentru că nu se descurcă, el şterge etichetele şi împarte cadourile la nimereală, provocând în dimineaţa de Crăciun un lanţ de dezamăgiri.

Totul însă se termină cu bine la târgul organizat ad-hoc, unde toată lumea vine cu un cadou şi pleacă cu altul. Nu m-am putut abtine să nu râd, este o soluţie pentru cadourile nepotrivite…

Poveste muzicala de Craciun, colectia Adevarul

Ilustraţia din volum nu este genul meu, dar este plăcută şi expresivă. Pentru acest volum au desenat Adriana Gheorghe şi Sebastian Opriţa.

Cd-ul în schimb mi-a plăcut. Din cuprins fac parte fragmente din: Vivaldi (Iarna), Bach (Concertul nr. 4), Mozart (Concertul pentru pian nr. 21), Beethoven (Simfonia V), Chopin (Impromptu), Ceaikovski (Valsul florilor), Strauss (Povestiri din Pădurea Vieneză. Sunt cuprinşi toţi compozitorii care fac parte din această colecţie. La finalul cărţii sunt inserate şi două joculeţe – un labirint şi un exerciţiu de perechi, pentru a da fiecărui spiriduş cadoul potrivit (dacă ai ascultat cu atenţie povestea).

Colecţia „Poveşti din Pădurea Muzicală” cuprinde opt volume, ale căror personaje principale – spiriduşi – sunt cei mai mari compozitori ai lumii: Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski, Strauss, exceptând volumul Poveste muzicală de Crăciun. Cărţile le oferă copiilor, într-o manieră accesibilă, informaţii pentru cultura lor generală şi contribuie în acelaşi timp la dezvoltarea gustului pentru muzica clasică.

Din păcate, această serie nu mai este disponibilă pe piață în formatul cu cd. Le puteți găsi, doar cartea, la elefant, libris.

Biblioteca Năzdrăvanilor | Ce citim de Crăciun

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , .

6 Comments

 1. Craciun fericit!

  Si multumesc pentru recenzie, pentru mine e o surpriza ca inca se mai vorbeste despre povestile muzicale:)

  Ma bucur ca am descoperit, cu aceasta ocazie, atat blogul cat si pagina de FB a nazdravanilor talentati.

  cu bine,
  cristina

  • E a treia oara cand mi se intampla sa ajunga autorul pe pagina mea!
   Multumesc pentru gandurile bune, multumim pentru povesti, sunt „altceva”, si speram sa ajungem sa le colectionam pe toate.

   Am vazut si mesajul pe facebook, eu am terminat istorie in 2001. Daca am fost si colege, lumea asta e clar prea mica 🙂

 2. Eu CD-ul nu-l mai gasesc, de aia nu am vorbit prea mult despre el. L-am ascultat mult anul trecut, ii place muzica clasica si, intre timp, in haosul general, a disparut 🙁 Poate il gasim la mutare, atunci tind sa apara o multime de chestii disparute :-)))

 3. Draga Ani,

  Lumea noastra e cert prea mica. De aceea avem nevoie de povesti:)

  E posibil sa ne fi vazut la Istorie, eu am terminat Limbi Straine pe Pitar Mos, dar mai dadeam o fuga pe la cursurile lui Lucian Boia.

  • Cine stie :))
   Numele real e Cristina, Ani e doar mascota site-ului 😉
   La Boia am mers si eu, si cele obligatorii, si optionalele.
   Poate de acolo.

 4. Pingback: Beethoven si furtuna de sunete | Caiet pentru ?coala de...acas?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente