Seara muzicala la Scoala de arta Ariodante si un mic concurs

Marţi seară am ieşit în oraş, Ana urma să vorbească despre importanţa muzicii în viaţa Măriucăi, şi pentru că e tare plăcut să ai în sală şi ceva feţe cunoscute, am mers, mai ales că îmi era şi mie dor de un pic de socializare într-o atmosferă relaxată.

Despre ce s-a întâmplat efectiv la eveniment a scris Mihaela aici, aşa că vă las să citiţi. Eu personal nu ştiu cât mi-am ajutat copilul să descopere lumea prin sunete. Ştiu că nu am mers la cursuri de genul celor desfăşurate la Ariodante. Ştiu că e util. Ştiu că muzica este una dintre arte, şi că, într-un fel sau altul, omul a adus-o în viaţa sa încă din preistorie, a perfecţionat-o şi a adaptat-o nevoilor sale.

Ştiu că le-am cântat copiilor, mult, până s-au făcut măricei şi nu se mai cuibăreau să adoarmă la mine în braţe. Am fost unul dintre disperaţii care căutau Cutiuţele muzicale (1, 2 şi 3, restul mi se par repetiţii mai mult sau mai puţin reuşite), şi care ar cânta acum la orice oră cap-coadă cântecelele alea. Am crezut că l-am prins pe Dumnezeu de-un picior când în maşină am reuşit să mergem la drum lung fără să am DJ în spate, şi să pun alte cd-uri sau radio Rock Fm. Karaoke am avut şi o să avem mereu… Copiii au crescut cu muzică. Nu au fost genul de bebeluş închis în camera lui, în linişte. Mereu a fost ceva pe fundal. Întâi radio, apoi cutiuţele, apoi CEVA ca să nu o iau razna de atâta linişte în casă.

Nu i-am dus la cursuri de muzică, şi nici nu cred că o s-o fac dacă nu îşi manifestă dorinţa. Dar Irisuca merge la dans sportiv, şi astfel de mai bine de 4 ani muzica face astfel parte din viaţa ei. Andrei a fost, nu i-a plăcut, dar, din fericire, ceea ce ascultă merge – după mine – în sensul bun: folk, pop, rock.

Mă gândeam dacă eu am crescut cu muzică… eu am crescut cu poveştile electrecord, care, cel puţin părerea mea, nu vor fi întrecute nici în următorii 50 de ani la capitolul teatru radiofonic pentru copii. Am crescut cu un mic casetofon Orion, pe care ai mei m-au lăsat să-l folosesc fără nicio interdicţie. Aveam pe bandă poveştile de pe discuri, şi le ascultam non-stop. Ce să faci, pe „vremuri”, în minunata epocă de aur, copiii rămâneau singuri de mici, şi tv-ul era decorativ… cu Orion în braţe mi-am petrecut eu copilăria. Între poveşti, aveam casetele cu muzică, înregistrată de pe radio, de la posturi pe care un bun cetăţean al acelor vremuri nu ar fi trebuit să le asculte… aşa am ascultat, fără să am habar ce – Abba, BoneyM şi mulţi, mulţi alţii… Eu mi-am adus singură muzica în viaţă, atât cât am considerat. Ai mei îmi povesteau că am mers la circ, foarte mică fiind – doi ani şi ceva, la un spectacol fantastic, cu dresori, acrobaţi; la ieşire, m-au întrebat ce mi-a plăcut mai mult… „Muzica!”

Am mers la corul şcolii, pentru că mi-a plăcut. Si am urât orele de muzică în momentul în care a cânta la un instrument a devenit obligaţie şi nu plăcere. Deciziile pe care le iei în viaţă la 12 ani te marchează… atunci mi-am promis că niciodată n-o să-mi oblig copilul să facă un lucru, din categoria „artă”, dacă nu îi place…

Pentru acest motiv, voi oferi, prin tragere la sorţi, voucherul pe care l-am primit la eveniment:

Dacă eşti din Bucureşti (sau ai aici o cunoştinţă, un prieten căruia vrei să-i dăruieşti voucherul în caz că vei câştiga), poţi să testezi gratuit aptitudinile la Şcoala de Artă Ariodante, şi beneficiezi de 50% reducere la abonamentele standard pentru cursurile de pian, vioară, chitară şi canto. Voucherul este valabil până la data de 23 decembrie 2013. Pot participa copii cu vârsta minimă de 5 ani, elevi, dar şi adulţi.

Extragerea o voi face joi, 21 noiembrie, după ora 21. Vă rog să adăugaţi un comentariu cu menţiunea „sunt interesat de voucher”.

Comentariile validate ca participante la concurs vor primi un număr de ordine la aprobare. Nu vor fi numerotate comentariile care nu îndeplinesc condiţiile solicitate (nume real complet, răspunsul la întrebare, IP unic), si nu vor participa la extragere, dar vor fi vizibile pe pagină.

Extragerea câstigătorilor va avea loc după încheierea concursului, iar rezultatele vor fi afisate printr-un comentariu la acest articol. Câstigătorii au la dispoziţie 24h din momentul anunţării rezultatelor pentru a trimite adresa de expediţie, printr-un comentariu la acest articol, în caz contrar, la expirarea termenului menţionat la afisarea rezultatelor vom desemna tot prin tragere la sorţi un nou câstigător.

Câstigătorii nu vor fi anuntati personal, vă rog să accesati pagina concursului în data de 22 noiembrie.

Sponsorii au fost Babyspa (am văzut nişte bebeluşi care se vor bucura de o bălăceală pe cinste), MioBio (de la care am câştigat setul de cosmetice la tombola evenimentului), Hartmann, Dada şi editura Litera (de la care am primit acest cd cu Ella Fitzgerald, numai bun pentru maşină).

Cristina H.
Posted in De-ale casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente